Rezervația Naturală Avifaunistică Iezer- Călărași se numără printre cele mai frumoase destinații naturale ale județului. Aceasta se află pe raza comunei Cuza Vodă, întinzându-se pe un teritoriu ce măsoară aproximativ 3000 de hectare. A fost inclusă în topul ariilor protejate prin lege începând cu anul 2004, iar din 2012 este declarată zonă umedă de importanță internațională și ocrotită de Convenția Ramsar. Lacul Iezer este atracția principală a zonei și are o suprafață de 530 de hectare. De asemenea, cele 150 de hectare de pădure sau cele peste 2400 de hectare de terenuri agricole îmbogățesc locul. La prima vedere îți poate aminti de peisajul din Deltă, cu nuferii albi plutitori și stuf sau, mai ales, prin prezența multor păsări. O mare parte dintre acestea sunt protejate prin lege, precum gâsca și corcodelul cu gât roșu, pelicanul comun și creț, barza neagră și albă sau egreta mică.
Așadar, lasă-te încântat de splendoarea obiectivului și alege să vii să-l admiri!
Timp mediu de vizitare
*120
Program:
Adresă și contact:
DN nr.3, com. Cuza Vodă, jud. Călărași
Parcul Central din Turnu Măgurele este locul unde aleg să se plimbe cei mai mulți locuitori ai orașului, fiind în același timp și una dintre atracțiile acestuia.
Cetatea medievală Turnu este situată în apropierea municipiului Turnu Măgurele.
Mănăstirea „Sfântul Pantelimon” (27 iulie) din Siliştea-Gumeşti este unul dintre cele mai cunoscute așezăminte monahale pe pe întreg cuprinsul județului Teleorman.
Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” (29 iunie) este un alt locaș impozant din Alexandria și datează din prima jumătate a secolului al XIX-lea.
Aria naturală și lacul Suhaia formează împreună o adevărată rezervație unde și-au făcut cuib o mulțime de păsări.
Mănăstirea Coșoteni poartă hramul „Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir” (26 octombrie) și datează din secolul al XVII-lea.
Opera Națională București a fost ridicată în anul 1953 și reprezintă una dintre instituțiile simbolice ale culturii din capitală.
Hanul lui Manuc este mai vechi decât Hanul cu tei, fiind construit în 1808 în stilul fortărețelor, în apropiere de Curtea Domnească.
Hanul cu Tei este un alt obiectiv specific Bucureștiului de altădată.
Parcul Cişmigiu mai este cunoscut și ca Grădina Cișmigiu, fiind unul dintre cele mai distinse și faimoase locuri unde pe vremuri obișnuiau să vină cei înstăriți.
Mănăstirea Stavropoleos se află în Centrul Vechi al Bucureștiului, iar biserica este reprezentativă pentru stilul arhitectural brâncovenesc.
Muzeul Național de Artă al României se numără printre cele mai prestigioase instituții de cultură ale țării, fiind în același timp cel mai mare muzeu de artă din România.