Ruinele Cetății Bizantine Vicina sunt adăpostite de insula Păcuiul lu' Soare, din satul și comuna Ostrov. Aflate la granița cu Bulgaria, acestea au o istorie bogată, datând din secolul X. Cetatea a fost construită cu scop multiplu: vamal, de apărare, de sediu al flotei imperiale de război și, ulterior, de centru comercial. Este situată pe locul al doilea ca dimensiune după situl Sarmizegetusa și a început să fie cercetată de arheologi în anii '50. Zona a fost mereu defavorabilă din punct de vedere politic, ceea ce a și dus la prăbușirea cetății în cele din urmă. Ascunde și multe legende, unele dintre ele având-o pe Samca Samodiva (o combinație de zână și dragon subacvatic) ca personaj principal, care protejează acest tărâm. Într-un pitoresc dunărean se ghemuiește un oraș bizantin înghițit de apele Dunării împreună cu trecutul său.
Însă, chiar dacă istoria i-a fost nefastă, merită să descoperi tainele cetății mergând s-o vizitezi!
Timp mediu de vizitare
*45
Program:
Adresă și contact:
insula Păcuiul lui Soare, sat Roseți, com Roseți, jud. Călărași
Parcul Central din Turnu Măgurele este locul unde aleg să se plimbe cei mai mulți locuitori ai orașului, fiind în același timp și una dintre atracțiile acestuia.
Cetatea medievală Turnu este situată în apropierea municipiului Turnu Măgurele.
Mănăstirea „Sfântul Pantelimon” (27 iulie) din Siliştea-Gumeşti este unul dintre cele mai cunoscute așezăminte monahale pe pe întreg cuprinsul județului Teleorman.
Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” (29 iunie) este un alt locaș impozant din Alexandria și datează din prima jumătate a secolului al XIX-lea.
Aria naturală și lacul Suhaia formează împreună o adevărată rezervație unde și-au făcut cuib o mulțime de păsări.
Mănăstirea Coșoteni poartă hramul „Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir” (26 octombrie) și datează din secolul al XVII-lea.
Opera Națională București a fost ridicată în anul 1953 și reprezintă una dintre instituțiile simbolice ale culturii din capitală.
Hanul lui Manuc este mai vechi decât Hanul cu tei, fiind construit în 1808 în stilul fortărețelor, în apropiere de Curtea Domnească.
Hanul cu Tei este un alt obiectiv specific Bucureștiului de altădată.
Parcul Cişmigiu mai este cunoscut și ca Grădina Cișmigiu, fiind unul dintre cele mai distinse și faimoase locuri unde pe vremuri obișnuiau să vină cei înstăriți.
Mănăstirea Stavropoleos se află în Centrul Vechi al Bucureștiului, iar biserica este reprezentativă pentru stilul arhitectural brâncovenesc.
Muzeul Național de Artă al României se numără printre cele mai prestigioase instituții de cultură ale țării, fiind în același timp cel mai mare muzeu de artă din România.