Pădurea Hoia-Baciu este unul dintre locurile cele mai faimoase din țară datorită fenomenelor paranormale care se petrec aici.
Muzeul Etnografic al Transilvaniei deși a fost înființat în anul 1922 și deschis oficial în anul următor, totuși a reușit să fie primul muzeu etnografic din țară.
Salina Turda este una dintre cele mai cunoscute destinații nu doar din județul Cluj, ci din întreaga țară.
Muzeul Farmaciei este un alt exemplu de obiectiv care se află în topul celor mai vizitate și apreciate destinații ale Clujului, atât de turiștii români, cât și de cei străini.
Muzeul de Paleontologie și Stratigrafie – UBB, Cluj Napoca se află în clădirea principală a Universității Babeș-Bolyai, în cadrul secției de Geologie-Paleontologie a Facultății de Biologie și Geologie.
Catedrala Mitropolitană Ortodoxă din Cluj este situată în centrul orașului, în Piața Avram Iancu și are ca hram „Adormirea Maicii Domnului” (15 august).
Biserica ortodoxă din Feleacu poartă hramul „Sfânta Cuvioasă Parachiva” (14 octombrie) și face parte din categoria monumentelor istorice românești din perioada medievală a Transilvaniei.
Casa memorială „Matei Corvin”, Casa Matia sau „Casa Méhffi” se află în topul obiectivelor cele mai vizitate din Cluj-Napoca.
Stațiunea Fântânele se află în comuna Râșca la un pic peste 1.000 de metri altitudine și în jurul ei se întâlnesc Munții Vlădeasa cu Munții Gilăului.
Laguna albastră - așa este cunoscut cel mai atrăgător și impresionant lac din județul Cluj, poate și de pe întreg ținutul țării.