înapoi

Cascada Răchițele

Cascada Răchițele se află în localitatea cu nume omonim, din comuna Mărgău, într-o zonă cunoscută sub numele de Valea Stanciului. Aceasta aparține de Parcul Natural Apuseni, curge de la circa 30 de metri înălțime și se situează la 1.000 de metri altitudine în Munții Vlădeasa. Denumirea populară a cascadei este de „Vălul Miresei”, asta pentru că privită de la înălțime seamănă cu un voal de mireasă care curge continuu pe „rochia” pietrosă și ondulată a văii. Circulă și o legendă despre o mireasă care ar fi căzut ori s-ar fi sinucis în zona stâncoasă de aici, rămânându-i voalul agățat de pietre. Când ar fi găsit-o nuntașii, de durere aceștia au plâns atât de mult, încât așa s-ar fi format cascada. 

Pune-o și tu pe lista ta de obiective pentru vizitat și descoperă personal frumusețea acesteia!

Adaugi "Cascada Răchițele" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 15 atracții turistice din Cluj?
Reviews
  • O locatie frumoasa din pacate nu stim sa facem turism: -lipsa unei parcari amenajate, fiecare pe unde poate -lipsa unor semnalizari mai clare spre cascada -nu se poate cumpara nici un suvenir ,apa etc de pe undeva -in Rachitele daca nu aveti cazare ar fi bine sa va aduceti de mancare Ca sa gat intr-un mod pozitiv a fost destul de curat.
  • Drumul forestier ce duce catre cascada este unul lejer si foarte placut datorita vegetatiei din chei si paraului ce te insoteste pe tot parcursul sau, practicabil tot timpul anului si pt toate varstele. Recomand sa ajungeti cat mai de dimineata, pt e evita aglomeratia.
  • Seamana cu Cascada Duruitoare doar ca este mai mare si nu asa zgomotoasa. E o minunatie. Accesul se face cu masina pana la 1km de ea, drum asfaltat. De acolo se merge pe jos aproximativ 15-20 min( depinde de mers)
  • Frumoasă. Trebuie neapărat văzută dacă ești prin preajmă. Se ajunge foarte ușor. Aproximativ 15 minute de la locul de parcare / începutul drumului forestier.
  • Superbă cascadă, superbe locuri! Lipsesc insa coșurile de gunoi, și mai multa implicare în amenajarea locurilor si utilitățile...
1h

Timp mediu de vizitare

Program:

  • Duminică Nonstop
  • Luni Nonstop
  • Marți Nonstop
  • Miercuri Nonstop
  • Joi Nonstop
  • Vineri Nonstop
  • Sâmbătă Nonstop

Adresă și contact:

sat Răchițele, com. Mărgău, jud. Cluj

    Arată-mi sugestii din Transilvania:

Iți recomandăm în Bistrița-Năsăud următoarele locații :

Sângeorz-Băi

Sângeorz-Băi

Sângeorz-Băi este una dintre cele mai cunoscute stațiuni de pe meleagul bistrițean.

Castelul  Bethlen de la Arcalia

Castelul Bethlen de la Arcalia

Castelul contelui Bethlen de la Arcalia este unul dintre cele mai cunoscute de pe teritoriul bistrițean.

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu din județul Bistrița-Năsăud se află în Munții Călimani, într-o pădure unde este cabana de la Dealul Negru.

Valea Vinului

Valea Vinului

Valea Vinului este singura localitate din Parcul Național Munții Rodnei .

Iți recomandăm în Alba următoarele locații :

Golf la Pianu de Jos

Golf la Pianu de Jos

Pianu de Jos nu are cel mai mare pian din țară, dar are cel mai mare teren natural de golf din România.

Cu cei mici la Teatrul de Păpuşi Prichindel

Cu cei mici la Teatrul de Păpuşi Prichindel

Teatrul de Păpuşi „Prichindel”.  8 actori, 6 oameni care lucrează pentru scenă, 3 persoanepentru marketing, 4 responsabili de bani, de acte și de echipă și 5 inși care se ocupă de aprovizionare, producție și administrație.

Parcul Dendrologic Dr. Ioan Vlad

Parcul Dendrologic Dr. Ioan Vlad

Parcul Dendrologic „Dr. Ioan Vlad” are o suprafață de 21 de hectare și cu peste 12.000 de specii de arbori, fiind înființat în 2001.

Mănăstirea Oașa

Mănăstirea Oașa

Mănăstirea Oașa, aflată la peste 1200 metri altitudine, în Munții Șureanu, între păduri de conifere și la destui kilometri depărtare de prima așezare omenească.

Izbucul Tăuzului

Izbucul Tăuzului

Izbucul Tăuzului are o suprafață de circa un hectar, aflându-se pe aria teritoarială a comunei Arieșeni, satul Hodobana din Munții Bihorului

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni este un alt loc mirific al județului Alba.

Iți recomandăm în Argeș următoarele locații :

Transfăgărășan

Transfăgărășan

Transfăgărășanul este cunoscut ca cea mai spectaculoasă rută care străbate Carpații Meridionali (DN7C), fiind botezat „drumul din nori”.