înapoi

Parcul Natural Apuseni

Parcul Natural Apuseni a fost un punct de atracție pentru mulți cercetători și oameni de știință care l-au explorat cu scopul conservării lui. Primul om de acest gen a fost biologul și savantul Emil Racoviță, care a fost și primul care a propus crearea unei legi care să protejeze natura. Astfel, în 1928 în cadrul unui congres el a venit cu ideea de a înființa o arie de felul acesta în Munții Apuseni. În 1990 este declarat ca parc național, urmând ca în anul 2000 să fie recunoscut ca parc natural și protejat de lege. Iar peste trei ani îi sunt fixate limitele, măsurând o suprafață de peste 75.700 de hectare, pe întinsul a trei județe: Cluj, Bihor și Alba. Clopoțelul de munte, papucul doamnei, ursul brun, cocoșul de munte sau salamandra sunt doar câteva dintre cele pe care le poți întâlni aici.

Cel mai frumos însă e să le observi la fața locului, planificându-ți o călătorie în Parcul Natural Apuseni!

Adaugi "Parcul Natural Apuseni" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 15 atracții turistice din Cluj?
Reviews
  • Apuseni, un loc unde m as întoarce cu aceias plăcere de zeci de ori. Padiș, o liniște enervat de puternica, unde îți încarci bateriile în totalitate, o săptămână cu cort e suficient. Apuseni, tara moțiilor, ținutul minunat din România care as veni mereu. Oameni simpli, cu bun simt și frica de Dumnezeu. Vizitați munții Apuseni, bucurați-vă de peisajele mirifice ale ținutului, mâncați plăcinte moțesti cu gem de afine sau brânză, un sirop de fructe de pădure și o ciorba de burta ca la Mama Uță, pe care nu o mai găsești în alta parte. Bucuria sufletului pe care o trăiesc de fiecare data când vin în Apuseni, îmi umple sufletul de liniște. Munții Apuseni ❤️oameni de aici îmi sunt atât de dragi de simplitatea lor, și modul lor plăcut de a te trata. Plec a 6 oara de aici cu aceiași și aceiași placere și drag de acest loc🤗 Iubesc Apuseni, și tot ce e în ei❤️.
  • De ce iubesc Apusenii? Pentru păduri, pentru peșteri, chei, canioane, doline, cascade... Pentru toate astea, merită să strângi din dinți și să intri printre miile de turiști aflați prin zonă. Drumuri așa și așa, asfalt până la Padiș daca vii dinspre Pietroasa, în rest... cum dă Domnul. Locuri de campare din ce in ce mai jenante. Nicio viziune de amenajare durabilă. Frumos și trist.
  • Totul a fost minunat, vremea, cazarea la Pensiunea Apuseni, mâncarea și nu in ultimul rand traseele pe care l am făcut in cele 6 zile
  • Poiana Ponor, izbucul Ponor. Aerul curat,apa limpede. Recomand sa vizitati aceste locuri frumoase! Pestera Meziad
  • Liniște, aer curat, răcoare, oameni faini ! Cel puțin în zonele mai puțin umblate, pe unde ne-am perindat noi !
4h

Timp mediu de vizitare

Program:

  • Duminică Nonstop
  • Luni Nonstop
  • Marți Nonstop
  • Miercuri Nonstop
  • Joi Nonstop
  • Vineri Nonstop
  • Sâmbătă Nonstop

Adresă și contact:

sat Poiana Horea, com. Beliș, jud. Cluj

Contactează:

Vezi telefon
    Arată-mi sugestii din Transilvania:

Iți recomandăm în Bistrița-Năsăud următoarele locații :

Sângeorz-Băi

Sângeorz-Băi

Sângeorz-Băi este una dintre cele mai cunoscute stațiuni de pe meleagul bistrițean.

Castelul  Bethlen de la Arcalia

Castelul Bethlen de la Arcalia

Castelul contelui Bethlen de la Arcalia este unul dintre cele mai cunoscute de pe teritoriul bistrițean.

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu din județul Bistrița-Năsăud se află în Munții Călimani, într-o pădure unde este cabana de la Dealul Negru.

Valea Vinului

Valea Vinului

Valea Vinului este singura localitate din Parcul Național Munții Rodnei .

Iți recomandăm în Alba următoarele locații :

Golf la Pianu de Jos

Golf la Pianu de Jos

Pianu de Jos nu are cel mai mare pian din țară, dar are cel mai mare teren natural de golf din România.

Cu cei mici la Teatrul de Păpuşi Prichindel

Cu cei mici la Teatrul de Păpuşi Prichindel

Teatrul de Păpuşi „Prichindel”.  8 actori, 6 oameni care lucrează pentru scenă, 3 persoanepentru marketing, 4 responsabili de bani, de acte și de echipă și 5 inși care se ocupă de aprovizionare, producție și administrație.

Parcul Dendrologic Dr. Ioan Vlad

Parcul Dendrologic Dr. Ioan Vlad

Parcul Dendrologic „Dr. Ioan Vlad” are o suprafață de 21 de hectare și cu peste 12.000 de specii de arbori, fiind înființat în 2001.

Mănăstirea Oașa

Mănăstirea Oașa

Mănăstirea Oașa, aflată la peste 1200 metri altitudine, în Munții Șureanu, între păduri de conifere și la destui kilometri depărtare de prima așezare omenească.

Izbucul Tăuzului

Izbucul Tăuzului

Izbucul Tăuzului are o suprafață de circa un hectar, aflându-se pe aria teritoarială a comunei Arieșeni, satul Hodobana din Munții Bihorului

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni este un alt loc mirific al județului Alba.

Iți recomandăm în Argeș următoarele locații :

Transfăgărășan

Transfăgărășan

Transfăgărășanul este cunoscut ca cea mai spectaculoasă rută care străbate Carpații Meridionali (DN7C), fiind botezat „drumul din nori”.