Cheile Dobrogei impresionează prin formele de relief prezente pe aceste plaiuri. Fie că sunt stânci, piscuri și tot felul de formațiuni calcaroase care ajung la înălțimea de până la 80 de metri sau pajiști și păduri, Cheile te uimesc și îți înfățișează peisaje rare. Ocupă în jur de zece kilometri, cuprinzând șapte comune: Cogealac, Grădina, Mihail Kogălniceanu, Pantelimon, Săcele, Siliștea și Târgușor. De asemenea, pe teritoriul lor întâlnim 14 peșteri, specii deosebite de păsări (precum pescărușul albastru, turturica, gâsca cu piept roșu sau șerparul), zone cu faună fosilă și cunoscutele peisaje abrupte. În 2007 zona a fost declarată arie protejată prin lege. Aici se pot face drumeții, plimbări și chiar cățărări sau alpinism, dacă ești bine echipat și antrenat.
În Cheile Dobrogei natura și istoria au conlucrat cu măiestrie împreună, de aceea își merită un loc fruntaș în planul tău de călătorie!
Timp mediu de vizitare
Program:
Adresă și contact:
DJ 222, com. Grădina, jud. Constanța
Contactează:
Vezi telefonCentrul Cultural Jean Bart din Tulcea (CCJBT) este una dintre cele mai importante clădiri ale orașului, adăpostind sub umbrela sa trei instituții distincte: Centrul de Cercetare, Conservare și Promovare a Culturii Tradiționale, Teatrul „Jean Bart”, plus Școala Populară de Arte și Meserii.
Rezervaţia naturală Beidaud este situată în comuna cu același nume și se întinde pe o suprafață ce măsoară peste 1000 de hectare.
Lacul sau Limanul Traian se află pe teritoriul comunei Cerna și mai este cunoscut ca Lacul Cerna.
Rezervaţia Dealul Bujorului din Cuciurova se află pe lista celor mai frumoase și prețioase arii floristice din țară.
Muzeul de Artă Orientală din Babadag este unul dintre obiectivele pe care probabil te-ai aștepta să existe în acest oraș, mai ales dacă arunci o privire la istoria regiunii.
Cetatea Halmyris este situată pe aria localității Murighiol din comuna cu nume omonim.
Stațiunea Mamaia este cea mai mare de pe litoral, pe locul al doilea urmând Eforie.
Stațiunea Eforie Nord este destinată atât pentru turiștii iubitori de mare, cât și celor care au nevoie de tratamentele puse la dispoziție de zona balneară de lângă lacul Techirghiol.
Stațiunea Costinești este o altă destinație renumită de pe litoralul Mării Negre, fiind în mod special preferată de categoria turiștilor tineri.
Stațiunea Vama Veche se află pe teritoriul comunei Limanu și este una dintre cele mai cunoscute destinații maritime.
Peștera „Sfântului Andrei” (30 noiembrie) este una dintre cele mai frumoase și concrete mărturii ale creștinismului de pe pământul românesc, aflându-se printre primele locașuri creștine.
Teatrul „Ovidius” sau Teatrul de Stat din Constanța (TSC) este una dintre cele mai de seamă instituții de cultură ale orașului.