înapoi

Cheile Dobrogei

Cheile Dobrogei impresionează prin formele de relief prezente pe aceste plaiuri. Fie că sunt stânci, piscuri și tot felul de formațiuni calcaroase care ajung la înălțimea de până la 80 de metri sau pajiști și păduri, Cheile te uimesc și îți înfățișează peisaje rare. Ocupă în jur de zece kilometri, cuprinzând șapte comune: Cogealac, Grădina, Mihail Kogălniceanu, Pantelimon, Săcele, Siliștea și Târgușor. De asemenea, pe teritoriul lor întâlnim 14 peșteri, specii deosebite de păsări (precum pescărușul albastru, turturica, gâsca cu piept roșu sau șerparul), zone cu faună fosilă și cunoscutele peisaje abrupte. În 2007 zona a fost declarată arie protejată prin lege. Aici se pot face drumeții, plimbări și chiar cățărări sau alpinism, dacă ești bine echipat și antrenat.

În Cheile Dobrogei natura și istoria au conlucrat cu măiestrie împreună, de aceea își merită un loc fruntaș în planul tău de călătorie!

Adaugi "Cheile Dobrogei" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 15 atracții turistice din Constanța?
Reviews
 • Un loc prea putin promovat, catre care nu exista nici macar un indicator rutier sau de alta natura, un drum de acces din Evul Mediu care chipurile se reabiliteaza . Un peisaj superb oferit de natura pe care unii au inteles ca este in regula sa scrie ce le diresc eu lor cu varf si indesat!!!! Un loc minunat de care am inteles sa ne batem joc ca multe alte locuri din tara asta, pana la care iti rupi masina in doua dar merita vazut ! Rusine celor care ar fi trebuit sa promoveze si sa se ingrijeasca de acest loc !
 • Superbă zona, ici-colo gunoaie ramase după persoane "bine educate"
 • CELE MAI VECHI STRUCTURI DIN PIATRĂ DIN ROMĂNIA,IMPRESIONANT.ZONĂ PROTEJATĂ,INTERZIS GRĂTARE,FOC,MURDARIE ETC.AM OBSERVAT 2-3LOCURI UNDE S-A FĂCUT FOC.AR TREBUI MAI MULTĂ SUPRAVEGHERE.
 • Locul în sine este de peste cinci stele, din păcate a devenit un punct de pelerinaj pentru toți gheolbanii mioritici. Am văzut azi gheolbani cu grătare, gheolbani la bronzat, gheolbani cu sârbe și manele la difuzoare blocate pe maxim, gheolbani în viteză maximă ridicând nori de praf, gheolbani cocoțați pe stânci etc. Păcat, mare păcat, vorbim totuși de o rezervație naturală și autoritățile competente ar face bine să ia măsuri.
 • Un super loc , păcat ca mai trec și camioane , acestea stricand liniștea cheilor
4h

Timp mediu de vizitare

Program:

 • Duminică Nonstop
 • Luni Nonstop
 • Marți Nonstop
 • Miercuri Nonstop
 • Joi Nonstop
 • Vineri Nonstop
 • Sâmbătă Nonstop

Adresă și contact:

DJ 222, com. Grădina, jud. Constanța

Contactează:

Vezi telefon
  Arată-mi sugestii din Dobrogea:

Iți recomandăm în Tulcea următoarele locații :

Teatru la Centrul Cultural Jean Bart din Tulcea

Teatru la Centrul Cultural Jean Bart din Tulcea

Centrul Cultural Jean Bart din Tulcea (CCJBT) este una dintre cele mai importante clădiri ale orașului, adăpostind sub umbrela sa trei instituții distincte: Centrul de Cercetare, Conservare și Promovare a Culturii Tradiționale, Teatrul „Jean Bart”, plus Școala Populară de Arte și Meserii.

Rezervaţia naturală Beidaud

Rezervaţia naturală Beidaud

Rezervaţia naturală Beidaud este situată în comuna cu același nume și se întinde pe o suprafață ce măsoară peste 1000 de hectare.

Limanul Traian

Limanul Traian

Lacul sau Limanul Traian se află pe teritoriul comunei Cerna și mai este cunoscut ca Lacul Cerna.

Rezervaţia Dealul Bujorului din Cuciurova

Rezervaţia Dealul Bujorului din Cuciurova

Rezervaţia Dealul Bujorului din Cuciurova se află pe lista celor mai frumoase și prețioase arii floristice din țară.

Muzeul de Artă Orientală din Babadag

Muzeul de Artă Orientală din Babadag

Muzeul de Artă Orientală din Babadag este unul dintre obiectivele pe care probabil te-ai aștepta să existe în acest oraș, mai ales dacă arunci o privire la istoria regiunii.

Cetatea Halmyris

Cetatea Halmyris

Cetatea Halmyris este situată pe aria localității Murighiol din comuna cu nume omonim.

Iți recomandăm în Constanța următoarele locații :

Stațiunea Mamaia

Stațiunea Mamaia

Stațiunea Mamaia este cea mai mare de pe litoral, pe locul al doilea urmând Eforie.

Stațiunea Eforie Nord

Stațiunea Eforie Nord

Stațiunea Eforie Nord este destinată atât pentru turiștii iubitori de mare, cât și celor care au nevoie de tratamentele puse la dispoziție de zona balneară de lângă lacul Techirghiol.

Stațiunea Costinești

Stațiunea Costinești

Stațiunea Costinești este o altă destinație renumită de pe litoralul Mării Negre, fiind în mod special preferată de categoria turiștilor tineri.

Stațiunea Vama Veche

Stațiunea Vama Veche

Stațiunea Vama Veche se află pe teritoriul comunei Limanu și este una dintre cele mai cunoscute destinații maritime.

Peștera Sfântului Andrei

Peștera Sfântului Andrei

Peștera „Sfântului Andrei” (30 noiembrie) este una dintre cele mai frumoase și concrete mărturii ale creștinismului de pe pământul românesc, aflându-se printre primele locașuri creștine.

La teatru în Constanța

La teatru în Constanța

Teatrul „Ovidius” sau Teatrul de Stat din Constanța (TSC) este una dintre cele mai de seamă instituții de cultură ale orașului.