înapoi

Delfinariul din Constanța

Delfinariul din Constanța se numără printre atracțiile principale ale orașului. Acesta aparține de Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii (CMSN). Deschis de ziua copilului (1 iunie) 1972, acesta pune la dispoziție un amfiteatru cu 300 de locuri pentru doritorii și curioșii de demonstrații cu delfini sau lei de mare. De asemenea, este singurul delfinariu din țară și printre primele care s-au înființat pe plan european. Apa din cele două bazine vine din Marea Neagră și în 2005 este complet reabilitat la standarde înalte. Pe lângă Delfinariu, turiștii mai au la dispoziție Planetariul, Acvariul, Observatorul Astronomic sau Microrezervația și Expoziția de păsări exotice și de decor. Toate acestea se întind pe o suprafață în jur de nouă hectare. E un loc de agrement unde turiștii vin să se binedispună și să se relaxeze.

 

Acest lucru îl poți face și tu, așa că pune această destinație în planul tău de călătorie!

Adaugi "Delfinariul din Constanța" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 15 atracții turistice din Constanța?
Reviews
  • Spectacolul cu delfini a fost de nota 10, DAR foarte prost organizat din următoarele motive: 1. a început mai repede decât ora la care a fost programat. Din moment ce plătești un bilet, care nu e chiar ieftin, ai pretenția(deloc absurdă) să ai parte de toată reprezentația. Au fost lăsați să intre oameni in sală si după 10 minute de la inceperea programului, deranjând spectatorii deja prezenți in sală. 2. Nu există o cale de acces diferita pentru cei care cumpără bilete on-line, in ciuda faptului că prin achiziția biletului on-line ajungi să plătești mai mult. Prin crearea a două porți de acces in delfinariu s-ar putea respecta si măsurile de distanțare socială și s-ar arată și puțin respect fața de spectator. Îmbulzeala de afară ar putea fi gestionată și de către paznicii care oricum lăsau impresia ca nu au mare lucru de făcut. 3. În ciuda faptului că pe site este susținută iddea că se respectă măsuri suplimentare anti Covid 19, acest lucru nu se întâmplă in realitate. Doamna de la poartă îndrumă spectatorii doar spre ce scară să urce, iar apoi fiecare poate să se așeze unde dorește. Acest lucru putea fi evitat dacă biletele aveau marcate si nr. locului unde ar trebui să stea fiecare spectator. 4. Spectacolul este foarte scurt, durata acestuia fiind de 20 de minute. Din nou raportul preț- produs, nu este foarte echitabil. In ciuda acestor deficiențe organizatorice foarte deranjante, show-ul delfinilor este unul impresionant.
  • - Spectacolul în sine relativ bun. Și-a atins scopul... - Prezentatoarea a fost varză. Recomand cursuri de specialitate... - Organizarea mi-a lăsat un gust amar: stai mult la rând la bilete (este deschisă o singură casă de bilete din trei posibile), ți se organizează veritabilă o înghesuială la intrare (parcă eram "pe vremuri" la rând la pâine, lapte sau carne), în interior singura regulă este să nu ai blițul de la telefon aprins (la așezarea pe scaune, chiar dacă sunt marcate scaunele pe care poți să te așezi, regula e "claie peste grămadă"... - Nu recomand celor care respectă cu strictețe regulile perioadelor de pandemie...
  • Mi-a plăcut programul cu delfini și lei de mare, dar nu mi-a plăcut că micro rezervația era tare neîngrijită. De ce oare? Turiști erau foarte mulți. În plus, deși erau marcate scaunele pentru a se respecta distanțarea socială, acest lucru nu s-a respectat, lasându-se mult prea multă lume înăuntru.
  • O frumusețe muncită. Felicitări managementului, fetelor instructori si delfinilor - artiste. Atent personalul la respectarea regulilor COVID - 19
  • Spectacolele cu delfini și lei de mare, prezentarea de la planetariu și microrezervatia sunt o modalitate de petrecere frumoasa a timpului liber.

Intrare cu plată

20 lei/persoană
1h

Timp mediu de vizitare

Program:

  • Duminică 11:00 - 15:00
  • Luni 11:00 - 15:00
  • Marți 11:00 - 15:00
  • Miercuri 11:00 - 15:00
  • Joi 11:00 - 15:00
  • Vineri 11:00 - 15:00
  • Sâmbătă 11:00 - 15:00
*

Reprezentații Delfinariu L-V - 11:00 - 15:00 S-D - 11:00, 14:00, 17:00 Microrezervație L-V - 09:00 - 17:00 S-D - 09:00 - 18:00 Acvariu L-V - 09:30 - 16:30 S-D - 09:30 - 17:30 Demonstrații Planetariu: L-V - 10:15, 11:45, 13:00, 14:15 S-D - 10:15, 11:45, 13:00, 15:00,16:00

Adresă și contact:

bd. Mamaia nr. 255, orașul Constanța, jud. Constanța

Website:

www.delfinariu.ro

Contactează:

Vezi telefon
    Arată-mi sugestii din Dobrogea:

Iți recomandăm în Tulcea următoarele locații :

Teatru la Centrul Cultural Jean Bart din Tulcea

Teatru la Centrul Cultural Jean Bart din Tulcea

Centrul Cultural Jean Bart din Tulcea (CCJBT) este una dintre cele mai importante clădiri ale orașului, adăpostind sub umbrela sa trei instituții distincte: Centrul de Cercetare, Conservare și Promovare a Culturii Tradiționale, Teatrul „Jean Bart”, plus Școala Populară de Arte și Meserii.

Rezervaţia naturală Beidaud

Rezervaţia naturală Beidaud

Rezervaţia naturală Beidaud este situată în comuna cu același nume și se întinde pe o suprafață ce măsoară peste 1000 de hectare.

Limanul Traian

Limanul Traian

Lacul sau Limanul Traian se află pe teritoriul comunei Cerna și mai este cunoscut ca Lacul Cerna.

Rezervaţia Dealul Bujorului din Cuciurova

Rezervaţia Dealul Bujorului din Cuciurova

Rezervaţia Dealul Bujorului din Cuciurova se află pe lista celor mai frumoase și prețioase arii floristice din țară.

Muzeul de Artă Orientală din Babadag

Muzeul de Artă Orientală din Babadag

Muzeul de Artă Orientală din Babadag este unul dintre obiectivele pe care probabil te-ai aștepta să existe în acest oraș, mai ales dacă arunci o privire la istoria regiunii.

Cetatea Halmyris

Cetatea Halmyris

Cetatea Halmyris este situată pe aria localității Murighiol din comuna cu nume omonim.

Iți recomandăm în Constanța următoarele locații :

Stațiunea Mamaia

Stațiunea Mamaia

Stațiunea Mamaia este cea mai mare de pe litoral, pe locul al doilea urmând Eforie.

Stațiunea Eforie Nord

Stațiunea Eforie Nord

Stațiunea Eforie Nord este destinată atât pentru turiștii iubitori de mare, cât și celor care au nevoie de tratamentele puse la dispoziție de zona balneară de lângă lacul Techirghiol.

Stațiunea Costinești

Stațiunea Costinești

Stațiunea Costinești este o altă destinație renumită de pe litoralul Mării Negre, fiind în mod special preferată de categoria turiștilor tineri.

Stațiunea Vama Veche

Stațiunea Vama Veche

Stațiunea Vama Veche se află pe teritoriul comunei Limanu și este una dintre cele mai cunoscute destinații maritime.

Peștera Sfântului Andrei

Peștera Sfântului Andrei

Peștera „Sfântului Andrei” (30 noiembrie) este una dintre cele mai frumoase și concrete mărturii ale creștinismului de pe pământul românesc, aflându-se printre primele locașuri creștine.

La teatru în Constanța

La teatru în Constanța

Teatrul „Ovidius” sau Teatrul de Stat din Constanța (TSC) este una dintre cele mai de seamă instituții de cultură ale orașului.