Stațiunea Vama Veche se află pe teritoriul comunei Limanu și este una dintre cele mai cunoscute destinații maritime. De cum începe sezonul cald și se dă startul de pe 1 mai, stațiunea începe să atragă ca un magnet numeroși turiști. Vecină cu bulgarii la granița sudică, aceasta datează de la începutul secolului al XIX-lea, fiindu-i puse bazele de către găgăuzi (popor minoritar basarabean). Ulterior sunt înlocuiți cu tătarii basarabeni, formându-se un mix cultural și etnic alături de români, greci sau ruși. Deși numele stațiunii te duce cu gândul la vechea trupă cu nume omonim, o bună perioadă de timp s-a numit „Ilanlâc” (în limba turcă). După ce cadrilaterul (format din județele Cliacra și Durostor) a fost anexat de către Bulgaria pe 3 august 1940, satul revine la denumirea de Vama Veche. În prezent constituie o alegere potrivită pentru concediul de vară, unde turiștii vin să se relaxeze și să se distreze.
Așa că, poate fi și alegerea ta, incluzându-l în planul de călătorie!
Timp mediu de vizitare
Program:
Adresă și contact:
sat Vama Veche, com. Limanu, jud. Constanța
Centrul Cultural Jean Bart din Tulcea (CCJBT) este una dintre cele mai importante clădiri ale orașului, adăpostind sub umbrela sa trei instituții distincte: Centrul de Cercetare, Conservare și Promovare a Culturii Tradiționale, Teatrul „Jean Bart”, plus Școala Populară de Arte și Meserii.
Rezervaţia naturală Beidaud este situată în comuna cu același nume și se întinde pe o suprafață ce măsoară peste 1000 de hectare.
Lacul sau Limanul Traian se află pe teritoriul comunei Cerna și mai este cunoscut ca Lacul Cerna.
Rezervaţia Dealul Bujorului din Cuciurova se află pe lista celor mai frumoase și prețioase arii floristice din țară.
Muzeul de Artă Orientală din Babadag este unul dintre obiectivele pe care probabil te-ai aștepta să existe în acest oraș, mai ales dacă arunci o privire la istoria regiunii.
Cetatea Halmyris este situată pe aria localității Murighiol din comuna cu nume omonim.
Stațiunea Mamaia este cea mai mare de pe litoral, pe locul al doilea urmând Eforie.
Stațiunea Eforie Nord este destinată atât pentru turiștii iubitori de mare, cât și celor care au nevoie de tratamentele puse la dispoziție de zona balneară de lângă lacul Techirghiol.
Stațiunea Costinești este o altă destinație renumită de pe litoralul Mării Negre, fiind în mod special preferată de categoria turiștilor tineri.
Peștera „Sfântului Andrei” (30 noiembrie) este una dintre cele mai frumoase și concrete mărturii ale creștinismului de pe pământul românesc, aflându-se printre primele locașuri creștine.
Teatrul „Ovidius” sau Teatrul de Stat din Constanța (TSC) este una dintre cele mai de seamă instituții de cultură ale orașului.
Delfinariul din Constanța se numără printre atracțiile principale ale orașului.