înapoi

Castelul Kálnoky

Castelul Kálnoky se găsește în localitatea Micloșoara și are în spate o poveste (aflată la granița dintre legendă și adevăr). Aceasta ne spune despre cum un rege al Ungariei a fost salvat în timpul unei ieșiri la vânat, acțiune care s-a petrecut prin secolul al XIII-lea. Când l-a atacat ursul, datorită unui secui, pe nume Kálnoky, care se afla în preajmă a reușit să supraviețuiască. Astfel că, în semn de recunoștință, regele l-a ridicat la rangul de nobil și i-a dăruit o moșie unde a fost ridicat un conac de vânătoare. Prezentul castel este atestat documentar din secolul al XVI-lea și este caracterizat de stilul renascentist și de prezența picturilor pe pereți. Deși de-a  lungul vremii a trecut prin multe intemperii, fiind și părăsit, în cele din urmă a fost reabilitat și redeschis publicului larg în 2016. Este inclus și în circuitul turistic, lucru realizat de ultimul moștenitor, Tibor Kálnoky. 

În prezent aici funcționează Muzeul Vieții Transilvănene, așa că, vizitează-l și tu!

Adaugi "Castelul Kálnoky" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 15 atracții turistice din Covasna?
Reviews
  • Muzeul Vieții Transilvănene este amenajat într-un castel nobiliar din Micloșoara – Castelul Kálnoky, iar istoria acestuia și a familiei cu acest nume se întinde pe mai mult de cinci secole. Muzeul își propune însă mai mult decât să reconstituie istoria unei familii. Ne-am asumat astfel inițiativa unică de a arăta ce însemna viața nobililor din zonă prin obiectele recuperate, donate sau cumpărate, de la arme autentice rămase din luptele duse de Kálnoky cu turcii, la scrinuri, sobe spectaculoase, reconstituiri ale vestimentației de epocă, sau chiar un pian Streicher original, același model pe care îl folosea și Johannes Brahms.
  • Castelul frumos, dar parcul...neingrijit! Personalul, neserios! Intrarea in castel se face din ora-n ora. Trebuia sa intram la ora 15:00, dar am asteptat pana la ora 16:00!! Ghidul voia sa ne vorbeasca in limba maghiara, desi suntem in Romania!!!
  • Un loc liniștit,o curte mare cam neîngrijită,ghidul nu prea vorbea romana dar au audio-ghid,există și restaurant in apropiere,am înțeles că au și cazare... merită văzut
  • Frumos , Natura în stare pură permanentă ,sâmburele sălbăticiei in era dezvoltării (ultrasofisticate ,a internetului ,a industrializării,a confortului contemporan),care uneori trebuie lăsate deoparte ,mulțumindu-vă doar cu minime condiții rurale de trai și confort...o experiență interesantă pentru adevărații iubitori ai " naturii in stare semisălbatică" ....
  • Un castel renovat perfect! Curtea este minunata iar linistea te cuprinde! Posibila cazare de 4*!

Intrare cu plată

15 lei/persoană
30min

Timp mediu de vizitare

Program:

  • Duminică 11:00 - 17:00
  • Luni 12:00 - 17:00
  • Marți Închis
  • Miercuri Închis
  • Joi 11:00 - 17:00
  • Vineri 11:00 - 17:00
  • Sâmbătă 11:00 - 17:00

Adresă și contact:

DJ 131 nr. 201, sat Micloșoara, orașul Baraolt, jud. Covasna

Contactează:

Vezi telefon
    Arată-mi sugestii din Transilvania:

Iți recomandăm în Bistrița-Năsăud următoarele locații :

Sângeorz-Băi

Sângeorz-Băi

Sângeorz-Băi este una dintre cele mai cunoscute stațiuni de pe meleagul bistrițean.

Castelul  Bethlen de la Arcalia

Castelul Bethlen de la Arcalia

Castelul contelui Bethlen de la Arcalia este unul dintre cele mai cunoscute de pe teritoriul bistrițean.

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu din județul Bistrița-Năsăud se află în Munții Călimani, într-o pădure unde este cabana de la Dealul Negru.

Valea Vinului

Valea Vinului

Valea Vinului este singura localitate din Parcul Național Munții Rodnei .

Iți recomandăm în Alba următoarele locații :

Golf la Pianu de Jos

Golf la Pianu de Jos

Pianu de Jos nu are cel mai mare pian din țară, dar are cel mai mare teren natural de golf din România.

Cu cei mici la Teatrul de Păpuşi Prichindel

Cu cei mici la Teatrul de Păpuşi Prichindel

Teatrul de Păpuşi „Prichindel”.  8 actori, 6 oameni care lucrează pentru scenă, 3 persoanepentru marketing, 4 responsabili de bani, de acte și de echipă și 5 inși care se ocupă de aprovizionare, producție și administrație.

Parcul Dendrologic Dr. Ioan Vlad

Parcul Dendrologic Dr. Ioan Vlad

Parcul Dendrologic „Dr. Ioan Vlad” are o suprafață de 21 de hectare și cu peste 12.000 de specii de arbori, fiind înființat în 2001.

Mănăstirea Oașa

Mănăstirea Oașa

Mănăstirea Oașa, aflată la peste 1200 metri altitudine, în Munții Șureanu, între păduri de conifere și la destui kilometri depărtare de prima așezare omenească.

Izbucul Tăuzului

Izbucul Tăuzului

Izbucul Tăuzului are o suprafață de circa un hectar, aflându-se pe aria teritoarială a comunei Arieșeni, satul Hodobana din Munții Bihorului

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni este un alt loc mirific al județului Alba.

Iți recomandăm în Argeș următoarele locații :

Transfăgărășan

Transfăgărășan

Transfăgărășanul este cunoscut ca cea mai spectaculoasă rută care străbate Carpații Meridionali (DN7C), fiind botezat „drumul din nori”.