înapoi

Castelul Mikes

Castelul Mikes este un conac unguresc de prin secolul al XVI-lea. Domeniul acestuia se află în Zăbala (Zabola e denumirea satului în limba maghiară), în apropierea căruia curge un pârâu. Situat la circa șase kilometri de Covasna este o atracție la îndemână pentru cei de aici, dar nu numai. În trecut era foarte cunoscut pentru că în acest loc se afla un motor, datorită căruia atât castelul, cât și satele din apropiere aveau curent electric. Însă în jurul anilor '50 este luat de comuniști cu tot domeniul familiei Mikes și transformat în școală, apoi în spital. Contesa Katalina este cea care a reușit în cele din urmă să recapete domeniul și să-i redea vechea strălucire. În prezent poartă numele de Zabola Estate, care deține și locuri de cazare, plus multe activități și facilități puse la dispoziție. 

Îndrăznește și tu să vii să te bucuri de ospeția celor de aici, punându-ți acest obiectiv în planul tău de călătorie!

Adaugi "Castelul Mikes" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 15 atracții turistice din Covasna?
Reviews
 • Am fost cazat recent intr-o camera de 120euro/noapte iar cei care au dat 5 stele din 5 ori au avut noroc de o camera mai buna ori au inchis ochii la anumite probleme. Bun: - domeniul este foarte frumos - camera decorata frumos, tipic perioadei respective. - posibilitate activitati diverse precum plimbari cu trasura, sauna, masaj - baterie termostatata la dus si alte cateva elemente de lux. - pat mare Rau: - parchetul are un scartait ingrozitor, usa la baie la fel. De fiecare daca cand cineva se trezeste noaptea pentru a se duce la baie il trezeste si pe celalalt oricat de incet ar pasi. - la baie lumina si ventilatorul pornesc pe senzor de miscare si se opresc dupa cateva minute, lucru deranjant noaptea pentru ca este zgomotos si nu il poti opri. - mobilierul nu este reconditionat. Usile la noptiere abia se puteau deschide, dulaptul sta ca sa cada pe tine la propriu. - lipsa frigider, aer conditionat si televizor in camera. Daca la televizor pot intelege pentru ca strica decorul, un frigider ar fi fost foarte util, iar in lipsa aerului conditionat trebuie ca sa stai cu geamul deschis noaptea. Nu sunt plase de tantari la geamuri insa sunt multi tantari de la cele doua lacuri din proximitate. Cainii latra noaptea aparent fara a interveni cineva pentru a-i linisti. La capitolul mancare lucrurile stau cel mai prost. Mancarea este foarte scumpa, nevariata si lipsita de gust. Daca la capitolul gust lucrurile sunt subiective de la o persoana la alta, mai putin subiectiv este faptul ca am primit cartofi prajiti aproape cruzi. Disperati pentru ca fetita noastra nu manca nimic din tot ce comandasem, mai ales ca peste tot se lingea pe degete de la cartofi prajiti, am cerut sa ni se aduca alta portie de cartofi mai bine facuti, aratand ospatarului ca la interior cartofii sunt cruzi. Ni s-a explicat ca nu sunt ei de vina si problema este cauzata de faptul ca folosesc cartofi naturali din productie proprie, nu congelati. Ni s-a adus alta portie de cartoti facuti ceva mai bine, insa jumatate tot cruzi erau. Am platit pe doua cine si doua mic dejunuri de doua persoane 800 lei ceea ca a dus cazarea cu tot cu masa la 200 euro / noapte. Daca vizitari va recomand ca sa mancati in Targul Secuiesc (30 minute de mers cu masina), unde mancarea este mult mai variata, mai buna si mai ieftina.
 • Am vizitat astăzi domeniul la sugestia gazdei noastre de la pensiune. Deși domeniul se poate vizita și se încasează o taxă de intrare de 20 de lei pentru adult nu există panouri informative în care să găsești prezentarea istorică a domeniului, nu ne-au fost oferite pliante de prezentare deși le-am solicitat în schimb ne-au fost prezentate cu lux de amănunte zonele unde accesul este interzis. Cladirile nu pot fi vizitate ci doar observate de la distanță. Parcul dendrologic deși conține o multitudine de specii valoroase atât că vârstă dar și ca specii prezente în arealul respectiv, nu sunt deloc catalogate sau prezentate! Am simțit că am dat banii degeaba și am plecat cu un gust amar!
 • Totul la superlativ. Relaxare totala intr o camera deosebita (Janos). Mancarea este extrem de gustoasa iar personalul foarte amabil. Recomand locul acesta pentru luna de miere. Va multumim!
 • Un loc de basm, în care fiecare colț e încărcat cu patina secolului trecut, reverberând un aer profund misterios! Sufletul vibrează în consonanță cu natura, domeniul castelului păstrând un fond cinegetic autentic și o faună bogată! La Zabola îți reconectezi sinele și îți recalibrezi valorile!
 • Castelul Mikes după cum scrie la strada pe indicator nu mai este monument istoric, este o proprietate privată iar un simplu trecător nu poate nici sa îl vadă de afara. Corect ar fi măcar sa scoateți indicatorul

Intrare cu plată

lei/persoană
1h

Timp mediu de vizitare

Parcare:

fără plată

Program:

 • Duminică Nonstop
 • Luni Nonstop
 • Marți Nonstop
 • Miercuri Nonstop
 • Joi Nonstop
 • Vineri Nonstop
 • Sâmbătă Nonstop

Adresă și contact:

sat Zăbala nr. 437, com. Zăbala, jud. Covasna

Contactează:

Vezi telefon
  Arată-mi sugestii din Transilvania:

Iți recomandăm în Bistrița-Năsăud următoarele locații :

Sângeorz-Băi

Sângeorz-Băi

Sângeorz-Băi este una dintre cele mai cunoscute stațiuni de pe meleagul bistrițean.

Castelul Bethlen de la Arcalia

Castelul Bethlen de la Arcalia

Castelul contelui Bethlen de la Arcalia este unul dintre cele mai cunoscute de pe teritoriul bistrițean.

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu din județul Bistrița-Năsăud se află în Munții Călimani, într-o pădure unde este cabana de la Dealul Negru.

Valea Vinului

Valea Vinului

Valea Vinului este singura localitate din Parcul Național Munții Rodnei .

Iți recomandăm în Alba următoarele locații :

Golf la Pianu de Jos

Golf la Pianu de Jos

Pianu de Jos nu are cel mai mare pian din țară, dar are cel mai mare teren natural de golf din România.

Cu cei mici la Teatrul de Păpuşi Prichindel

Cu cei mici la Teatrul de Păpuşi Prichindel

Teatrul de Păpuşi „Prichindel”.  8 actori, 6 oameni care lucrează pentru scenă, 3 persoanepentru marketing, 4 responsabili de bani, de acte și de echipă și 5 inși care se ocupă de aprovizionare, producție și administrație.

Parcul Dendrologic Dr. Ioan Vlad

Parcul Dendrologic Dr. Ioan Vlad

Parcul Dendrologic „Dr. Ioan Vlad” are o suprafață de 21 de hectare și cu peste 12.000 de specii de arbori, fiind înființat în 2001.

Mănăstirea Oașa

Mănăstirea Oașa

Mănăstirea Oașa, aflată la peste 1200 metri altitudine, în Munții Șureanu, între păduri de conifere și la destui kilometri depărtare de prima așezare omenească.

Izbucul Tăuzului

Izbucul Tăuzului

Izbucul Tăuzului are o suprafață de circa un hectar, aflându-se pe aria teritoarială a comunei Arieșeni, satul Hodobana din Munții Bihorului

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni este un alt loc mirific al județului Alba.

Iți recomandăm în Argeș următoarele locații :

Transfăgărășan

Transfăgărășan

Transfăgărășanul este cunoscut ca cea mai spectaculoasă rută care străbate Carpații Meridionali (DN7C), fiind botezat „drumul din nori”.