înapoi

Peștera Puturosu

Peștera Puturosu este situată în comuna Turia. Aceasta se află între două extreme. Pe de o parte este renumită ca fiind locul cu cea mai mare concentrație de sulf de pe întreg teritoriul României și cea mai eficientă mofetă naturală uscată din Europa, dar pe cealaltă parte e cunoscută ca „Grota sinucigașilor” sau „tinda iadului”. Asta s-a petrecut din cauza numeroaselor persoane care și-au pus capăt zilelor în această peșteră când aveau loc emanații letale de hidrogen sulfurat. De la aceste degajări ale sulfului îi vine și numele de „puturosu”. Se află la peste 1.000 de metri altitudine, în munții Ciomat- Puturosu, iar între secolele XIV și XVIII au avut loc extrageri de sulf. În prezent e vizitată datorită proprietăților terapeutice ale sulfului bogat din peșteră. 

Așadar, chiar dacă nu ai probleme cu inima, oasele, pielea sau alergiile, îți propun să vii aici și să incluzi acest obiectiv în planul tău!

Adaugi "Peștera Puturosu" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 15 atracții turistice din Covasna?
Reviews
 • Foarte interesant. Cititi regulile afate la intrare pentru ca noi nu stiam despre ce este vorba, le-am vazut abia la plecare.
 • Traseul până la peșteră, un urcuș mediu bine conturat prin pădure. Peștera vazuta numai de afară , din cauza mirosului puternic de sulf.
 • Foarte frumos drumul prin padure
 • da, interesant. inteleg ca e foarte buna terapia asta, 10-20 min. maxim, de 2-3 ori pe zi, o saptamana-doua. circulatia venoasa, reumatism, artrita... sa nu te apleci cand intri la pestera; devine iritanta, poti ameti; stai in picioare sau pe bancuta.
 • Drumul este relativ usor, maxim 30 de minute chiar si prin zapada si incepe chiar de langa restaurantul hotelului. Langa pestera si in ea mirosul este puternic si IN NICIUN CAZ nu va apropiati la mai putin de 50 cm de sol. Verificati cu o bricheta aprinsa distanta pana la care este stratul de gaz! Cititi si panoul de la intrare.
30min

Timp mediu de vizitare

Program:

 • Duminică Nonstop
 • Luni Nonstop
 • Marți Nonstop
 • Miercuri Nonstop
 • Joi Nonstop
 • Vineri Nonstop
 • Sâmbătă Nonstop

Adresă și contact:

DN 11C km 23, com. Turia, jud. Covasna

  Arată-mi sugestii din Transilvania:

Iți recomandăm în Bistrița-Năsăud următoarele locații :

Sângeorz-Băi

Sângeorz-Băi

Sângeorz-Băi este una dintre cele mai cunoscute stațiuni de pe meleagul bistrițean.

Castelul Bethlen de la Arcalia

Castelul Bethlen de la Arcalia

Castelul contelui Bethlen de la Arcalia este unul dintre cele mai cunoscute de pe teritoriul bistrițean.

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu din județul Bistrița-Năsăud se află în Munții Călimani, într-o pădure unde este cabana de la Dealul Negru.

Valea Vinului

Valea Vinului

Valea Vinului este singura localitate din Parcul Național Munții Rodnei .

Iți recomandăm în Alba următoarele locații :

Golf la Pianu de Jos

Golf la Pianu de Jos

Pianu de Jos nu are cel mai mare pian din țară, dar are cel mai mare teren natural de golf din România.

Cu cei mici la Teatrul de Păpuşi Prichindel

Cu cei mici la Teatrul de Păpuşi Prichindel

Teatrul de Păpuşi „Prichindel”.  8 actori, 6 oameni care lucrează pentru scenă, 3 persoanepentru marketing, 4 responsabili de bani, de acte și de echipă și 5 inși care se ocupă de aprovizionare, producție și administrație.

Parcul Dendrologic Dr. Ioan Vlad

Parcul Dendrologic Dr. Ioan Vlad

Parcul Dendrologic „Dr. Ioan Vlad” are o suprafață de 21 de hectare și cu peste 12.000 de specii de arbori, fiind înființat în 2001.

Mănăstirea Oașa

Mănăstirea Oașa

Mănăstirea Oașa, aflată la peste 1200 metri altitudine, în Munții Șureanu, între păduri de conifere și la destui kilometri depărtare de prima așezare omenească.

Izbucul Tăuzului

Izbucul Tăuzului

Izbucul Tăuzului are o suprafață de circa un hectar, aflându-se pe aria teritoarială a comunei Arieșeni, satul Hodobana din Munții Bihorului

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni este un alt loc mirific al județului Alba.

Iți recomandăm în Argeș următoarele locații :

Transfăgărășan

Transfăgărășan

Transfăgărășanul este cunoscut ca cea mai spectaculoasă rută care străbate Carpații Meridionali (DN7C), fiind botezat „drumul din nori”.