înapoi

Babele

Babele sunt situate în apropierea Sfinxului, la o altitudine ce depășește puțin 2000 de metri. Aceste formațiuni stâncoase s-au format tot datorită coroziunii vântului, a aerului umed și ai celorlalți factori din decursul timpului. Ceea ce le diferențiază pe aceste obiective naturale este forma, căci legende, energii pozitive sau misticism au ambele. Deși poată numele de „Babe”, stâncile par să semene mai degrabă și cu niște ciuperci sculptate în  piatră. Nu au apărut după ploaie, dar au rezistat vremii și vor dăinui în continuare ca mărturie a minunățiilor Bucegilor. Aici poți ajunge numai mergând pe jos, însă până la cota 2000 ai varianta de a veni cu telecabina. În zonă ai posibilitatea de a te caza la cabana cu același nume, iar lângă destinație vei găsi porumb fiert sau fructe de pădure de cumpărat în sezonul cald. 

Așadar, vino și tu să vezi aceste monumente ale naturii și să deslușești tainele acestor „altare ciclopice”!

Adaugi "Babele " în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 15 atracții turistice din Dâmbovița?
Reviews
 • Sigur 5* pentru monumentul în sine! Despre amenajarea "tarcului" în care sunt închise babele, multe "aprecieri" negative. S-ar putea pune niste bariere cu senzori si alarma până s-ar educa și turiștii total inconstienti si necivilizati. Vedeti pozele mele. O taiwaneza ma întreba pe Google daca sunt facute de om sau sunt naturale(foto cu 2 Babe). Am auzit ca si Sfîntul a fost încercuit cu garduri. Chiar asa de multi "lăpușneni" avem în tara?!
 • Frumos,inedit! Chiar daca nu te vor impresiona acești " martori" ai timpului, coborâtul cu telecabina sigur va fi ceva de neuitat!
 • "Babele" sunt formațiuni stâncoase situate în apropiere de vârful Baba Mare (2292 m), situat în masivul Bucegi. Este un punct turistic important în Carpații Meridionali, din păcate serviciile sunt de slabă calitate, învechite.
 • Românesc, pur Românesc..., peisaj superb, aglomerat în weekend.
 • Panoramă spectaculoasă . Serviciile lipsesc aproape cu desăvârșire și sunt de proastă calitate. Oportuniști la tot pasul într-un sistem învechit, murdar, lent si lipsit de informație.
3h

Timp mediu de vizitare

*180

Program:

 • Duminică Nonstop
 • Luni Nonstop
 • Marți Nonstop
 • Miercuri Nonstop
 • Joi Nonstop
 • Vineri Nonstop
 • Sâmbătă Nonstop

Adresă și contact:

com. Moroeni, jud. Dâmbovița

  Arată-mi sugestii din Muntenia:

Iți recomandăm în Teleorman următoarele locații :

Parcul Central din Turnu Măgurele

Parcul Central din Turnu Măgurele

Parcul Central din Turnu Măgurele este locul unde aleg să se plimbe cei mai mulți locuitori ai orașului, fiind în același timp și una dintre atracțiile acestuia.

Cetatea medievală Turnu

Cetatea medievală Turnu

Cetatea medievală Turnu este situată în apropierea municipiului Turnu Măgurele.

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești

Mănăstirea „Sfântul Pantelimon” (27 iulie) din Siliştea-Gumeşti este unul dintre cele mai cunoscute așezăminte monahale pe pe întreg cuprinsul județului Teleorman.

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” (29 iunie) este un alt locaș impozant din Alexandria și datează din prima jumătate a secolului al XIX-lea.

Aria naturală și lacul Suhaia

Aria naturală și lacul Suhaia

Aria naturală și lacul Suhaia formează împreună o adevărată rezervație unde și-au făcut cuib o mulțime de păsări.

Mănăstirea Coșoteni

Mănăstirea Coșoteni

Mănăstirea Coșoteni poartă hramul „Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir” (26 octombrie) și datează din secolul al XVII-lea.

Iți recomandăm în București următoarele locații :

Spectacol la Opera Națională București

Spectacol la Opera Națională București

Opera Națională București a fost ridicată în anul 1953 și reprezintă una dintre instituțiile simbolice ale culturii din capitală.

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc este mai vechi decât Hanul cu tei, fiind construit în 1808 în stilul fortărețelor, în apropiere de Curtea Domnească.

Hanul cu Tei

Hanul cu Tei

Hanul cu Tei este un alt obiectiv specific Bucureștiului de altădată.

Parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu mai este cunoscut și ca Grădina Cișmigiu, fiind unul dintre cele mai distinse și faimoase locuri unde pe vremuri obișnuiau să vină cei înstăriți.

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos se află în Centrul Vechi al Bucureștiului, iar biserica este reprezentativă pentru stilul arhitectural brâncovenesc.

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României se numără printre cele mai prestigioase instituții de cultură ale țării, fiind în același timp cel mai mare muzeu de artă din România.