Babele sunt situate în apropierea Sfinxului, la o altitudine ce depășește puțin 2000 de metri. Aceste formațiuni stâncoase s-au format tot datorită coroziunii vântului, a aerului umed și ai celorlalți factori din decursul timpului. Ceea ce le diferențiază pe aceste obiective naturale este forma, căci legende, energii pozitive sau misticism au ambele. Deși poată numele de „Babe”, stâncile par să semene mai degrabă și cu niște ciuperci sculptate în piatră. Nu au apărut după ploaie, dar au rezistat vremii și vor dăinui în continuare ca mărturie a minunățiilor Bucegilor. Aici poți ajunge numai mergând pe jos, însă până la cota 2000 ai varianta de a veni cu telecabina. În zonă ai posibilitatea de a te caza la cabana cu același nume, iar lângă destinație vei găsi porumb fiert sau fructe de pădure de cumpărat în sezonul cald.
Așadar, vino și tu să vezi aceste monumente ale naturii și să deslușești tainele acestor „altare ciclopice”!
Timp mediu de vizitare
*180
Program:
Adresă și contact:
com. Moroeni, jud. Dâmbovița
Parcul Central din Turnu Măgurele este locul unde aleg să se plimbe cei mai mulți locuitori ai orașului, fiind în același timp și una dintre atracțiile acestuia.
Cetatea medievală Turnu este situată în apropierea municipiului Turnu Măgurele.
Mănăstirea „Sfântul Pantelimon” (27 iulie) din Siliştea-Gumeşti este unul dintre cele mai cunoscute așezăminte monahale pe pe întreg cuprinsul județului Teleorman.
Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” (29 iunie) este un alt locaș impozant din Alexandria și datează din prima jumătate a secolului al XIX-lea.
Aria naturală și lacul Suhaia formează împreună o adevărată rezervație unde și-au făcut cuib o mulțime de păsări.
Mănăstirea Coșoteni poartă hramul „Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir” (26 octombrie) și datează din secolul al XVII-lea.
Opera Națională București a fost ridicată în anul 1953 și reprezintă una dintre instituțiile simbolice ale culturii din capitală.
Hanul lui Manuc este mai vechi decât Hanul cu tei, fiind construit în 1808 în stilul fortărețelor, în apropiere de Curtea Domnească.
Hanul cu Tei este un alt obiectiv specific Bucureștiului de altădată.
Parcul Cişmigiu mai este cunoscut și ca Grădina Cișmigiu, fiind unul dintre cele mai distinse și faimoase locuri unde pe vremuri obișnuiau să vină cei înstăriți.
Mănăstirea Stavropoleos se află în Centrul Vechi al Bucureștiului, iar biserica este reprezentativă pentru stilul arhitectural brâncovenesc.
Muzeul Național de Artă al României se numără printre cele mai prestigioase instituții de cultură ale țării, fiind în același timp cel mai mare muzeu de artă din România.