înapoi

Biserica  Mare Domnească din Târgoviște

Biserica  Mare Domnească din Târgoviște este un alt locaș religios important al județului Dâmbovița, care face parte din Complexul Curții Domnești. Datează din perioada medievală și a fost ctitorită de domnitorul Petru Cercel. Ulterior a beneficiat de lucrări de reparații în secolul al VII-lea, în timpul domniei lui Constantin Brâncoveanu, fiind și pictată a doua oară. O atracție a interiorului locașului o reprezintă zona cunoscută ca „galeria chipurilor de domnitori munteni”, dintre care îi amintim pe Neagoe Basarab, Mihai Viteazu, ctitorul bisericii și alții. Viitorul este plin de provocări, trecând prin cutremurul din anul 1802 și apoi printr-un incendiu. Din cauza acestora, ajunge ca în secolul al XX-lea să fie grav afectată. Este reabilitată și restaurată apoi între 1907-1910 după planurile arhitectului Nicolae Ghika-Budeşti, care-i schimbă aspectul inițial. Ultimele acțiuni de acest fel au avut loc în 1961, purtând hramul „Adormirea Maicii Domnului” (15 august).

 

 

Așa că, propune-ți și tu să ajungi aici!

Adaugi "Biserica  Mare Domnească din Târgoviște" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 15 atracții turistice din Dâmbovița?
Reviews
 • Biserica Mare Domnească, ce poartă hramul Adormirea Maicii Domnului, este ctitorie a domnitorului Petru Cercel și datează de la sfârșitul secolului al XVI-lea, mai precis din anii 1583-1585.La vremea aceea biserica era considerată una chiar foarte mare, prin dimensiunile ei, 14m cu 30m.Momentan, biserica este în într-un proces de restaurare, ceea ce nu poate decât să ne bucure, că nu e lăsată de izbeliște.
 • Biserica Mare Domneasca cu hramul Adormirii Maicii Domnului a fost construita în același timp cu Casa Domnească (1584) . În biserica sunt înmormântați Matei Basarab și nepotul acestuia .
 • Lăcașul a fost reparat în timpul domniei lui Constantin Brâncoveanu, între anii 1698–1699, ispravnic al lucrărilor fiind marele dregător Ianache Văcărescu.Picturile au fost executate de pictorul Constantinos în anul 1702. Merita vizitată
 • Nu ar fi Romania fara o biserica in fiecare oras dar adevarul este ca sunt mai multe de atat. Fiind si turnul Chindiei aproape era imposibil sa lipseasca si Scaunul lui Dumnezeu
 • Locuri frumoase si dragi, pe unde au trecut bunii nostri!

Intrare cu plată

12 lei/persoană
30min

Timp mediu de vizitare

*30

Program:

 • Duminică 09:00 - 18:30
 • Luni Închis
 • Marți 09:00 - 18:30
 • Miercuri 09:00 - 18:30
 • Joi 09:00 - 18:30
 • Vineri 09:00 - 18:30
 • Sâmbătă 09:00 - 18:30
*

Program de iarnă: marți-duminică: 09-17 luni: închis.

Adresă și contact:

str. Calea Domnească nr. 181, mun. Târgoviște, jud. Dâmbovița

Contactează:

Vezi telefon
  Arată-mi sugestii din Muntenia:

Iți recomandăm în Teleorman următoarele locații :

Parcul Central din Turnu Măgurele

Parcul Central din Turnu Măgurele

Parcul Central din Turnu Măgurele este locul unde aleg să se plimbe cei mai mulți locuitori ai orașului, fiind în același timp și una dintre atracțiile acestuia.

Cetatea medievală Turnu

Cetatea medievală Turnu

Cetatea medievală Turnu este situată în apropierea municipiului Turnu Măgurele.

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești

Mănăstirea „Sfântul Pantelimon” (27 iulie) din Siliştea-Gumeşti este unul dintre cele mai cunoscute așezăminte monahale pe pe întreg cuprinsul județului Teleorman.

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” (29 iunie) este un alt locaș impozant din Alexandria și datează din prima jumătate a secolului al XIX-lea.

Aria naturală și lacul Suhaia

Aria naturală și lacul Suhaia

Aria naturală și lacul Suhaia formează împreună o adevărată rezervație unde și-au făcut cuib o mulțime de păsări.

Mănăstirea Coșoteni

Mănăstirea Coșoteni

Mănăstirea Coșoteni poartă hramul „Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir” (26 octombrie) și datează din secolul al XVII-lea.

Iți recomandăm în București următoarele locații :

Spectacol la Opera Națională București

Spectacol la Opera Națională București

Opera Națională București a fost ridicată în anul 1953 și reprezintă una dintre instituțiile simbolice ale culturii din capitală.

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc este mai vechi decât Hanul cu tei, fiind construit în 1808 în stilul fortărețelor, în apropiere de Curtea Domnească.

Hanul cu Tei

Hanul cu Tei

Hanul cu Tei este un alt obiectiv specific Bucureștiului de altădată.

Parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu mai este cunoscut și ca Grădina Cișmigiu, fiind unul dintre cele mai distinse și faimoase locuri unde pe vremuri obișnuiau să vină cei înstăriți.

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos se află în Centrul Vechi al Bucureștiului, iar biserica este reprezentativă pentru stilul arhitectural brâncovenesc.

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României se numără printre cele mai prestigioase instituții de cultură ale țării, fiind în același timp cel mai mare muzeu de artă din România.