- 6 lei- elevi, studenţi, pensionari
- 15 lei/h- taxa foto amatori
- 25 lei/h- taxa foto profesioniști
- 40 lei/h- taxa video amatori
- 5 lei- taxă ateliere si programe educative pentru copii și adolescenți
Biserica Mare Domnească din Târgoviște este un alt locaș religios important al județului Dâmbovița, care face parte din Complexul Curții Domnești. Datează din perioada medievală și a fost ctitorită de domnitorul Petru Cercel. Ulterior a beneficiat de lucrări de reparații în secolul al VII-lea, în timpul domniei lui Constantin Brâncoveanu, fiind și pictată a doua oară. O atracție a interiorului locașului o reprezintă zona cunoscută ca „galeria chipurilor de domnitori munteni”, dintre care îi amintim pe Neagoe Basarab, Mihai Viteazu, ctitorul bisericii și alții. Viitorul este plin de provocări, trecând prin cutremurul din anul 1802 și apoi printr-un incendiu. Din cauza acestora, ajunge ca în secolul al XX-lea să fie grav afectată. Este reabilitată și restaurată apoi între 1907-1910 după planurile arhitectului Nicolae Ghika-Budeşti, care-i schimbă aspectul inițial. Ultimele acțiuni de acest fel au avut loc în 1961, purtând hramul „Adormirea Maicii Domnului” (15 august).
Așa că, propune-ți și tu să ajungi aici!
Intrare cu plată
12 lei/persoanăTimp mediu de vizitare
*30
Program:
Program de iarnă: marți-duminică: 09-17 luni: închis.
Adresă și contact:
str. Calea Domnească nr. 181, mun. Târgoviște, jud. Dâmbovița
Email:
contact@muzee-dambovitene.roWebsite:
http://www.muzee-dambovitene.roContactează:
Vezi telefonParcul Central din Turnu Măgurele este locul unde aleg să se plimbe cei mai mulți locuitori ai orașului, fiind în același timp și una dintre atracțiile acestuia.
Cetatea medievală Turnu este situată în apropierea municipiului Turnu Măgurele.
Mănăstirea „Sfântul Pantelimon” (27 iulie) din Siliştea-Gumeşti este unul dintre cele mai cunoscute așezăminte monahale pe pe întreg cuprinsul județului Teleorman.
Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” (29 iunie) este un alt locaș impozant din Alexandria și datează din prima jumătate a secolului al XIX-lea.
Aria naturală și lacul Suhaia formează împreună o adevărată rezervație unde și-au făcut cuib o mulțime de păsări.
Mănăstirea Coșoteni poartă hramul „Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir” (26 octombrie) și datează din secolul al XVII-lea.
Opera Națională București a fost ridicată în anul 1953 și reprezintă una dintre instituțiile simbolice ale culturii din capitală.
Hanul lui Manuc este mai vechi decât Hanul cu tei, fiind construit în 1808 în stilul fortărețelor, în apropiere de Curtea Domnească.
Hanul cu Tei este un alt obiectiv specific Bucureștiului de altădată.
Parcul Cişmigiu mai este cunoscut și ca Grădina Cișmigiu, fiind unul dintre cele mai distinse și faimoase locuri unde pe vremuri obișnuiau să vină cei înstăriți.
Mănăstirea Stavropoleos se află în Centrul Vechi al Bucureștiului, iar biserica este reprezentativă pentru stilul arhitectural brâncovenesc.
Muzeul Național de Artă al României se numără printre cele mai prestigioase instituții de cultură ale țării, fiind în același timp cel mai mare muzeu de artă din România.