înapoi

Mănăstirea Cobia

Mănăstirea Cobia este unul dintre cele mai cunoscute așezăminte religioase de pe cuprinsul județului Dâmbovița. Poartă hramul „Sfântului Ierarh Nicolae” (6 decembrie) și datează din secolul al XVI-lea, fiind ctitorie a stolnicului Badea Boloșin în timp ce domnea Voievodul Alexandru al II-lea. Adesea este asemănată cu Mănăstirea de la Curtea de Argeș datorită formei. Însă pe lângă faptul că le desparte o jumătate de secol pe cele două locașuri, exteriorul celui de la Cobia este unic prin cărămizile smălțuite în trei culori, rezultând un zid vesel ce a fost realizat de meșterii italieni. De-a lungul vremii a fost reconstruită și reabilitată de mai multe ori, ultima inițiativă aparținându-i preotului paroh Ioan Popescu, în anul 1989. El și-a dorit să-i redea forma de odinioară, iar în 2001 a fost pictată pentru întâia dată. După secularizarea averilor mănăstirești din timpul lui Al. I. Cuza devine biserică de mir. În prezent ușile vechi ale bisericii sunt găzduite de Muzeul Mănăstirii Sinaia, pe care este reliefată silueta originală a locașului.

 

Așadar, include-o și tu în plan și vino să o vezi!

Adaugi "Mănăstirea Cobia" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 15 atracții turistice din Dâmbovița?
Reviews
  • 1572 - vizitați și descoperiți istoria acestui lăcaș de cult. Unic in Europa, construită cu cărămidă lăcuită.
  • Manastire de secol 16, cu caramida smaltuita pe fatade, si 4 turle in pofida volumului mic, clopotnita, parculet cu foisor trapeza exterioara, alei, livada de nuci, crang de padure. acces doar pietonal, pe un pod care traverseaza o garla. un loc linistitor si frumos.
  • Ne-am bucurat de linistea nepamanteana intrerupta din cand in cand de cantecul enigmaticului cuc acompaniat de trilurile privighetorilor din parcul manastirii Cobia. Toata iubirea Domnului s-a revarsat catre noi, cand soarele si-a strecurat cateva raze dintre nori spre noi pret de cateva clipe la iesirea din "Manastirea Cobia un unicat in contextul monumentelor existente prin decoratia exteriorului - nemaiintalnita in arhitectura noastra."
  • Un loc liniștit în mijlocul naturii, unde istoria și religia se îmbină perfect. Mergeți și vizitați-o cu încredere !
  • O Biserică unicat si un părinte primitor!
45min

Timp mediu de vizitare

*45

Program:

  • Duminică 08:00 - 20:00
  • Luni 08:00 - 20:00
  • Marți 08:00 - 20:00
  • Miercuri 08:00 - 20:00
  • Joi 08:00 - 20:00
  • Vineri 08:00 - 20:00
  • Sâmbătă 08:00 - 20:00

Adresă și contact:

DJ nr. 702E, sat Mănăstirea, com. Cobia, jud. Dâmbovița

Contactează:

Vezi telefon
    Arată-mi sugestii din Muntenia:

Iți recomandăm în Teleorman următoarele locații :

Parcul Central din Turnu Măgurele

Parcul Central din Turnu Măgurele

Parcul Central din Turnu Măgurele este locul unde aleg să se plimbe cei mai mulți locuitori ai orașului, fiind în același timp și una dintre atracțiile acestuia.

Cetatea medievală Turnu

Cetatea medievală Turnu

Cetatea medievală Turnu este situată în apropierea municipiului Turnu Măgurele.

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești

Mănăstirea „Sfântul Pantelimon” (27 iulie) din Siliştea-Gumeşti este unul dintre cele mai cunoscute așezăminte monahale pe pe întreg cuprinsul județului Teleorman.

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” (29 iunie) este un alt locaș impozant din Alexandria și datează din prima jumătate a secolului al XIX-lea.

Aria naturală și lacul Suhaia

Aria naturală și lacul Suhaia

Aria naturală și lacul Suhaia formează împreună o adevărată rezervație unde și-au făcut cuib o mulțime de păsări.

Mănăstirea Coșoteni

Mănăstirea Coșoteni

Mănăstirea Coșoteni poartă hramul „Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir” (26 octombrie) și datează din secolul al XVII-lea.

Iți recomandăm în București următoarele locații :

Spectacol la Opera Națională București

Spectacol la Opera Națională București

Opera Națională București a fost ridicată în anul 1953 și reprezintă una dintre instituțiile simbolice ale culturii din capitală.

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc este mai vechi decât Hanul cu tei, fiind construit în 1808 în stilul fortărețelor, în apropiere de Curtea Domnească.

Hanul cu Tei

Hanul cu Tei

Hanul cu Tei este un alt obiectiv specific Bucureștiului de altădată.

Parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu mai este cunoscut și ca Grădina Cișmigiu, fiind unul dintre cele mai distinse și faimoase locuri unde pe vremuri obișnuiau să vină cei înstăriți.

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos se află în Centrul Vechi al Bucureștiului, iar biserica este reprezentativă pentru stilul arhitectural brâncovenesc.

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României se numără printre cele mai prestigioase instituții de cultură ale țării, fiind în același timp cel mai mare muzeu de artă din România.