Mănăstirea Dealu a fost ctitorită de Radu cel Mare în jurul anului 1500.
Este prezentă pe lista celor mai cunoscute biserici medievale și poartă hramul „Sfântului Nicolae”.
Reprezentativă pentru stilul arhitectural românesc, aceasta are rolul și statutul celei mai însemnate necropole domnești.
Aici se află mormintele mai multor domitori, precum cel al ctitorului, al lui Mihai Viteazu, al lui Vlad Dracul (tatăl lui Vlad Țepeș) și alții.
A fost prădată de mai multe ori de tâlhari și a fost supusă unor perioade grele de încercări și lipsuri, de indiferență și vicisitudini.
Pe la mijlocul secolului al XIX-lea îi atrage atenția domnitorului Gheorghe Bibescu și este reabilitată.
Cursul istoriei se răsfrânge iarăși asupra mănăstirii și o dată cu legea secularizării acestora din 1863 călugării sunt nevoiți să plece.
Un lucru mai puțin știut este că în 1877 a funcționat ca închisoare pentru prizonierii turci și alte scopuri militare.
Între 1955-1958 este refăcută și din 1986 aici viețuiește o obște de maici.
Prin urmare, vizitează și tu acest locaș!
Timp mediu de vizitare
*30
Program:
Adresă și contact:
sat Viforâta, com. Aninoasa, jud. Dâmbovița
Email:
manastireadealu@yahoo.comWebsite:
http://www.manastireadealu.ro/Contactează:
Vezi telefonParcul Central din Turnu Măgurele este locul unde aleg să se plimbe cei mai mulți locuitori ai orașului, fiind în același timp și una dintre atracțiile acestuia.
Cetatea medievală Turnu este situată în apropierea municipiului Turnu Măgurele.
Mănăstirea „Sfântul Pantelimon” (27 iulie) din Siliştea-Gumeşti este unul dintre cele mai cunoscute așezăminte monahale pe pe întreg cuprinsul județului Teleorman.
Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” (29 iunie) este un alt locaș impozant din Alexandria și datează din prima jumătate a secolului al XIX-lea.
Aria naturală și lacul Suhaia formează împreună o adevărată rezervație unde și-au făcut cuib o mulțime de păsări.
Mănăstirea Coșoteni poartă hramul „Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir” (26 octombrie) și datează din secolul al XVII-lea.
Opera Națională București a fost ridicată în anul 1953 și reprezintă una dintre instituțiile simbolice ale culturii din capitală.
Hanul lui Manuc este mai vechi decât Hanul cu tei, fiind construit în 1808 în stilul fortărețelor, în apropiere de Curtea Domnească.
Hanul cu Tei este un alt obiectiv specific Bucureștiului de altădată.
Parcul Cişmigiu mai este cunoscut și ca Grădina Cișmigiu, fiind unul dintre cele mai distinse și faimoase locuri unde pe vremuri obișnuiau să vină cei înstăriți.
Mănăstirea Stavropoleos se află în Centrul Vechi al Bucureștiului, iar biserica este reprezentativă pentru stilul arhitectural brâncovenesc.
Muzeul Național de Artă al României se numără printre cele mai prestigioase instituții de cultură ale țării, fiind în același timp cel mai mare muzeu de artă din România.