înapoi

Mănăstirea Peștera Ialomiței

Mănăstirea Peștera Ialomiței este un așezământ care atrage mai ales prin locul unde este situat, căruia îi poartă și numele. Datează din secolul al XVI-lea, fiind ctitorie a voievodului Mihnea cel Rău (fiul lui Vlad Țepeș). Îi are ca ocrotitori pe „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” (29 iunie), iar aici viețuiește o obște de călugări, lucru care s-a întâmplat încă din secolul al XV-lea, când ajunseseră primii sihaștri care au călcat pe aceste plaiuri și s-au nevoit. Prima biserică a fost construită din lemn, iar în 1818 este mistuită în totalitate de un incendiu. Acest incident se repetă în 1940 și ultima dată în 1961, fiind apoi reconstruită din zid în 1994. Locașul se află în Munții Bucegi, la o altitudine de circa 1600 de metri. Ai varianta de a veni cu telecabina sau cu mașina (deși trebuie avut grijă la drum). Pe lângă mănăstire poți vizita și peștera, prețul incluzând ambele obiective.

 

Prin urmare, adaugă-le în plan și hai să le vezi!

Adaugi "Mănăstirea Peștera Ialomiței" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 15 atracții turistice din Dâmbovița?
Reviews
  • Biserica din lemn a Manastirii Pestera Ialomita, un loc plin de piosenie, liniste. Poti traversa curtea biserici si mergang pe o poteca ajungi la Pestera Ialomita
  • O peșteră frumoasă, ca să ajungi din Sinaia trebuie sa mergi cu mașina pe serpentinele de la poalele Bucegilor timp de 40-50 min, și din când în când pe traseu se observa peisaje de poveste cu natura, în drum spre peșteră te întâlnești cu șoseaua Transbucegi și cu Barajul Bolboci, se parchează mașina pe marginea drumului la întrarea în rezervația naturala aproape de intrarea in Peștera Ialomiței, 15 minute de mers pe jos, pe acest drum după vizita poți poposi la un prânz la comercianții dispuși pe stânga drumului spre peșteră unde se poate servi: bulz, pastramă oaie,mici, diverse siropuri produse local, etc
  • Un lăcaș de meditație si liniște sufletească...
  • Frumos, loc linistit, pestera de vizitat, manastire cu capacitate de cazare la pret bun 120 lei/noapte. Pacat de nesimtirea umana, care arunca gunoaie in natura si celor care nu intretin si mentin curatenia in zona traseelor turistice din tara asta...
  • Degeaba ai venit in zona daca nu vizitezi si pestera care are 450m accesibili publicului. Intrarea costa 10 lei de adult iar inauntru traseul este foarte bine amenajat cu scari metalice sigure. Merita!

Intrare cu plată

10 lei/persoană
1h

Timp mediu de vizitare

*60

Program:

  • Duminică 09:00 - 19:00
  • Luni 09:00 - 19:00
  • Marți 09:00 - 19:00
  • Miercuri 09:00 - 19:00
  • Joi 09:00 - 19:00
  • Vineri 09:00 - 19:00
  • Sâmbătă 09:00 - 19:00
*

Programul de iarnă: 08-17.

Adresă și contact:

DJ nr.714, com. Moroeni, jud. Dâmbovița

Contactează:

Vezi telefon
    Arată-mi sugestii din Muntenia:

Iți recomandăm în Teleorman următoarele locații :

Parcul Central din Turnu Măgurele

Parcul Central din Turnu Măgurele

Parcul Central din Turnu Măgurele este locul unde aleg să se plimbe cei mai mulți locuitori ai orașului, fiind în același timp și una dintre atracțiile acestuia.

Cetatea medievală Turnu

Cetatea medievală Turnu

Cetatea medievală Turnu este situată în apropierea municipiului Turnu Măgurele.

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești

Mănăstirea „Sfântul Pantelimon” (27 iulie) din Siliştea-Gumeşti este unul dintre cele mai cunoscute așezăminte monahale pe pe întreg cuprinsul județului Teleorman.

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” (29 iunie) este un alt locaș impozant din Alexandria și datează din prima jumătate a secolului al XIX-lea.

Aria naturală și lacul Suhaia

Aria naturală și lacul Suhaia

Aria naturală și lacul Suhaia formează împreună o adevărată rezervație unde și-au făcut cuib o mulțime de păsări.

Mănăstirea Coșoteni

Mănăstirea Coșoteni

Mănăstirea Coșoteni poartă hramul „Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir” (26 octombrie) și datează din secolul al XVII-lea.

Iți recomandăm în București următoarele locații :

Spectacol la Opera Națională București

Spectacol la Opera Națională București

Opera Națională București a fost ridicată în anul 1953 și reprezintă una dintre instituțiile simbolice ale culturii din capitală.

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc este mai vechi decât Hanul cu tei, fiind construit în 1808 în stilul fortărețelor, în apropiere de Curtea Domnească.

Hanul cu Tei

Hanul cu Tei

Hanul cu Tei este un alt obiectiv specific Bucureștiului de altădată.

Parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu mai este cunoscut și ca Grădina Cișmigiu, fiind unul dintre cele mai distinse și faimoase locuri unde pe vremuri obișnuiau să vină cei înstăriți.

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos se află în Centrul Vechi al Bucureștiului, iar biserica este reprezentativă pentru stilul arhitectural brâncovenesc.

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României se numără printre cele mai prestigioase instituții de cultură ale țării, fiind în același timp cel mai mare muzeu de artă din România.