înapoi

Muzeul de Artă din Târgoviște

Muzeul de Artă din Târgoviște este una dintre cele mai fastuoase și grandioase clădiri ale reședinței județului Dâmbovița. Reprezentativă pentru stilul arhitectural baroc, aceasta datează din secolul al XIX-lea. Ceea ce-i conferă atractivitate și splendoare este prezența picturilor murale din interior, realizate în același stil baroc de italianul Giovanni Battista del Basso. Inițiativa construirii acesteia a aparținut tot unui italian, tot unui Giovanni, doar că Baltasare Vignosa. După ce până în anii '80 a funcționat ca sediu al Prefecturii, ulterior a fost utilizată pentru una dintre secțiile Bibliotecii județene. Mai apoi avea să devină sediul muzeului. Însă pentru acest era nevoie de un lucru: să fie restaurat edificiul. Astfel, după ani de efort, anul 2009 este cel în care își redeschide ușile, de această dată ca proaspăt reabilitat și desăvârșit Muzeu de Artă. Aici sunt găzduite colecții de artă veche românească, icoane și picturi religioase, piese deosebite de mobilier, plus colecții de artă modernă, contemporană și decorativă.

 

Prin urmare, nu rămâne decât să vii să admiri cu ochii tăi toată frumusețea construcției și a ceea ce adăpostește înăuntru!

Adaugi "Muzeul de Artă din Târgoviște" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 15 atracții turistice din Dâmbovița?
Reviews
 • Este un muzeu deosebit de frumos unde poti sa iti petreci timpul liber. Poti admira tot felul de tablouri , fresce , sobe , mobilier etc. deosebit de frumoase si de vechi pastrate foarte bine. Gasesti si pictori celebri de la noi...descoperai :). Intrarea e numai 8 lei. Vizionare placuta.
 • O cladire frumos intretinuta , cu obiecte minunate. Arata respect fata de cultura
 • Prezentarea ghidului, impecabilă, cu suflet!
 • O experienta deosebita.Targoviste are ascedentul de a imbina la mo- dul deosebit istoria si arta. O vizita la Muzeul de arta constituie o adevarata desfatare. Muzeul de arta este un reper de ne ratat intr-o vizita,fie ea si scurta in frumosul oras dambovitean.
 • O locație cu istorie. Restaurată și întreținută frumos, merită vizitată!
45min

Timp mediu de vizitare

*45

Program:

 • Duminică 09:00 - 17:00
 • Luni Închis
 • Marți 09:00 - 17:00
 • Miercuri 09:00 - 17:00
 • Joi 09:00 - 17:00
 • Vineri 09:00 - 17:00
 • Sâmbătă 09:00 - 17:00
*

Programul de iarnă (nov.-mar.): marți-duminică: 08-16 luni: închis

Adresă și contact:

str. Calea Domnească nr. 185, mun. Târgoviște, jud. Dâmbovița

Contactează:

Vezi telefon
  Arată-mi sugestii din Muntenia:

Iți recomandăm în Teleorman următoarele locații :

Parcul Central din Turnu Măgurele

Parcul Central din Turnu Măgurele

Parcul Central din Turnu Măgurele este locul unde aleg să se plimbe cei mai mulți locuitori ai orașului, fiind în același timp și una dintre atracțiile acestuia.

Cetatea medievală Turnu

Cetatea medievală Turnu

Cetatea medievală Turnu este situată în apropierea municipiului Turnu Măgurele.

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești

Mănăstirea „Sfântul Pantelimon” (27 iulie) din Siliştea-Gumeşti este unul dintre cele mai cunoscute așezăminte monahale pe pe întreg cuprinsul județului Teleorman.

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” (29 iunie) este un alt locaș impozant din Alexandria și datează din prima jumătate a secolului al XIX-lea.

Aria naturală și lacul Suhaia

Aria naturală și lacul Suhaia

Aria naturală și lacul Suhaia formează împreună o adevărată rezervație unde și-au făcut cuib o mulțime de păsări.

Mănăstirea Coșoteni

Mănăstirea Coșoteni

Mănăstirea Coșoteni poartă hramul „Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir” (26 octombrie) și datează din secolul al XVII-lea.

Iți recomandăm în București următoarele locații :

Spectacol la Opera Națională București

Spectacol la Opera Națională București

Opera Națională București a fost ridicată în anul 1953 și reprezintă una dintre instituțiile simbolice ale culturii din capitală.

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc este mai vechi decât Hanul cu tei, fiind construit în 1808 în stilul fortărețelor, în apropiere de Curtea Domnească.

Hanul cu Tei

Hanul cu Tei

Hanul cu Tei este un alt obiectiv specific Bucureștiului de altădată.

Parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu mai este cunoscut și ca Grădina Cișmigiu, fiind unul dintre cele mai distinse și faimoase locuri unde pe vremuri obișnuiau să vină cei înstăriți.

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos se află în Centrul Vechi al Bucureștiului, iar biserica este reprezentativă pentru stilul arhitectural brâncovenesc.

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României se numără printre cele mai prestigioase instituții de cultură ale țării, fiind în același timp cel mai mare muzeu de artă din România.