înapoi

Parcul Natural Bucegi

Parcul Natural Bucegi este o altă destinație renumită a județului Dâmbovița, care se întinde și în județele vecine Prahova și Brașov. Suprafața sa măsoară un pic peste 32.000 de hectare, iar jumătate aceasta se regăsește pe meleagul dâmbovițean. A luat ființă în anul 1974, fapt care a determinat peste de 26 ani să fie inclus în ariile protejate prin lege. Ulterior, în 2003 îi sunt restabilie limitele și aleasă administrația parcului, care până în prezent a rămas în comuna Moroeni. În componența parcului sunt cuprinse 14 rezervații naturale, dintre care cele mai cunoscute le amintim pe cele ca: Rezervația Bucegi (Abruptul Bucșoiu, Mălăiești, Gaura), Valea Horoabei, Cheile Tătarului, Abruptul Prahovean , Turbăria Lăptici, Poiana Crucii sau Munții Colții lui Barbeș. În plus, parcul mai adăpostește 18 obiective înscrise la categoria de monumente ale naturii (cascade, peșteri, chei, stânci).

 

 

Așadar, lista este generoasă și ai de unde alege, ceea ce înseamnă că musai trebuie să se afle în planul tău de călătorie!

 

Adaugi "Parcul Natural Bucegi" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 15 atracții turistice din Dâmbovița?
Reviews
 • Extraordinar. Am urcat la Babele. Tu, picioarele tale pe iarba deasa de munte si cerul. Vantul. Ozon. Pietre. Esti într-o lume paralela. Tu si muntele. Bucegii sunt munții cei mai ușor de urcat din țară, si f aproape de Valea Prahovei. Acolo exista Buna ziua, zambete intre oameni care vor sa ajungă sus. Satisfactie. Ma voi întoarce cât de curând.
 • Parcul Natural Bucegi a fost creat odată cu promovarea și dezvoltarea turismului, ca măsură de prevenire a procesului de exploatare irațională a resurselor naturale și distrugere a diversității biologice. Are o suprafață totală de 32.663 ha, din care 16.334 ha se află pe teritoriul județului Dâmbovița. Aria naturală se întinde în partea sudică a județului Brașov (pe teritoriile administrative ale orașelor Predeal și Râșnov și pe cele ale comunelor Bran și Moieciu), în cea nordică a județului Dâmbovița (pe teritoriul comunei Moroeni) și în cea nord-vestică a județului Prahova, pe teritoriile administrative ale orașelor Azuga, Bușteni, Comarnic și Sinaia[3]; în imediata apropiere a drumului național DN1 care leagă capitala țării de municipiul Brașov.-Wikipedia
 • O zonă imensă și imens de frumoasă, dacă pot spune asta! Peisaje superbe, aer curat, apă cristalină, obiective turistice interesante și foarte frumoase! Recomand cu toată căldura acest loc superb din țara noastră, chiar merită vizitat și descoperit. Și recomand autorităților să aibă și mai multă grijă de acest loc, să protejeze pădurile și mai mult, flora, fauna și să facă toate eforturile pentru a opri defrișările ilegale! Natura este singura noastră casă și trebuie protejată!
 • Este foarte frumos ! Ar putea fi de-a dreptul superb dacă n-ar exista gunoaie, dacă ar exista locuri amenajate pentru colectarea gunoaielor și dacă ar exista măcar o patrulă de Poliție care să dea amenzi usturătoare celor care au impresia că Parcul Natural Bucegi este ghena sau wc-ul lor personal .
 • Peisaj superb, minunat, dar ca de obicei unde intervine omul.... mașini parcate aiurea fără nici un fel de organizare, deși se încasează o taxa de vizitare,pe traseu specific noua, mai întâlnești chiștoace de țigări, câte o folie de plastic, dar toate acestea sunt infime pe lângă minunățiile naturii.
4h

Timp mediu de vizitare

*240

Program:

 • Duminică Nonstop
 • Luni Nonstop
 • Marți Nonstop
 • Miercuri Nonstop
 • Joi Nonstop
 • Vineri Nonstop
 • Sâmbătă Nonstop

Adresă și contact:

str. Principală nr. 71, sat Moroeni, com. Moroeni, jud. Dâmbovița

Contactează:

Vezi telefon
  Arată-mi sugestii din Muntenia:

Iți recomandăm în Teleorman următoarele locații :

Parcul Central din Turnu Măgurele

Parcul Central din Turnu Măgurele

Parcul Central din Turnu Măgurele este locul unde aleg să se plimbe cei mai mulți locuitori ai orașului, fiind în același timp și una dintre atracțiile acestuia.

Cetatea medievală Turnu

Cetatea medievală Turnu

Cetatea medievală Turnu este situată în apropierea municipiului Turnu Măgurele.

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești

Mănăstirea „Sfântul Pantelimon” (27 iulie) din Siliştea-Gumeşti este unul dintre cele mai cunoscute așezăminte monahale pe pe întreg cuprinsul județului Teleorman.

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” (29 iunie) este un alt locaș impozant din Alexandria și datează din prima jumătate a secolului al XIX-lea.

Aria naturală și lacul Suhaia

Aria naturală și lacul Suhaia

Aria naturală și lacul Suhaia formează împreună o adevărată rezervație unde și-au făcut cuib o mulțime de păsări.

Mănăstirea Coșoteni

Mănăstirea Coșoteni

Mănăstirea Coșoteni poartă hramul „Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir” (26 octombrie) și datează din secolul al XVII-lea.

Iți recomandăm în București următoarele locații :

Spectacol la Opera Națională București

Spectacol la Opera Națională București

Opera Națională București a fost ridicată în anul 1953 și reprezintă una dintre instituțiile simbolice ale culturii din capitală.

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc este mai vechi decât Hanul cu tei, fiind construit în 1808 în stilul fortărețelor, în apropiere de Curtea Domnească.

Hanul cu Tei

Hanul cu Tei

Hanul cu Tei este un alt obiectiv specific Bucureștiului de altădată.

Parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu mai este cunoscut și ca Grădina Cișmigiu, fiind unul dintre cele mai distinse și faimoase locuri unde pe vremuri obișnuiau să vină cei înstăriți.

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos se află în Centrul Vechi al Bucureștiului, iar biserica este reprezentativă pentru stilul arhitectural brâncovenesc.

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României se numără printre cele mai prestigioase instituții de cultură ale țării, fiind în același timp cel mai mare muzeu de artă din România.