înapoi

Turnul Chindiei

Turnul Chindiei este adăpostit de reședința județului Dâmbovița, Târgoviște. Acesta este unul dintre simbolurile orașului, datând din perioada medievală (secolul al XV-lea). Fortificația a fost ridicată la porunca domnitorului Vlad Țepeș, având rol de apărare, de închisoare, de observator sau  de ascunzătoare a tezaurului. De asemenea, aceasta face parte din Ansamblul Curții Domnești de aici, turnul fiind monumentul istoric cel mai însemnat. În secolul al XIX-lea a fost restaurat complet și a fost înălțat cu cinci metri în plus, măsurând în total 27 de metri înălțime. La bază este construit cu piatră, iar în rest din cărămidă. Actualmente acesta poate fi vizitat, fiind administrat de Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească”. Găzduiește o colecție de arme, diverse obiecte ce au fost în posesia voievodului Țepeș sau documente ale vremii. Termenul are două variante de proveniență: ori de la numele unui dans popular „chindii” ori de la arhaismul „chindie”, ce înseamnă „apus”, „amurg”. Astfel, denumirea obiectivului s-ar traduce ca: „Turnul de pază”sau „Turnul apusului”, când soldații închideau porțile și aveau datoria de a proteja cetatea.

Așa că, hai și tu să-l vizitezi!

Adaugi "Turnul Chindiei" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 15 atracții turistice din Dâmbovița?
Reviews
 • Un loc extraordinar... Păcat că sunt multe gunoaie umane care nu stiu sa aprecieze istoria, si dau recenzii slabe. Citeam in comentariile unora ca au văzut pereții crăpați si se simțeau deranjați ... Locul ala e plin de istorie ciobane ce-ai vrea sa vezi rigips? Alti idioți de ce s-a pus termooane... Deci n-ai cum sa impaci toată prostimea... Termopanele sunt puse pt o mai bună protecție a pereților. Merită vizitat.
 • Frumos din exterior, am ajuns dupa ora închiderii asa ca ne-am uitat din parcul Chindiei. Oricum, cred nu puteam intra, era in renovare, acum cand e nevoie de fonduri de la turisti.
 • Acum este in renovare, dar Curtea Domneasca este bine de vizitat. Biletul pentru adulti e 12 lei si pentru copii si pensionari 6 lei.
 • Pai...il vezi doar de la poarta...e santier in lucru, se executa lucrari, bineinteles in sezon !
 • Păcat că era închis,deși nu te anunță nimeni asta când iei bilet...

Intrare cu plată

10 lei/persoană
30min

Timp mediu de vizitare

*30

Program:

 • Duminică 09:00 - 18:30
 • Luni Închis
 • Marți 09:00 - 18:30
 • Miercuri 09:00 - 18:30
 • Joi 09:00 - 18:30
 • Vineri 09:00 - 18:30
 • Sâmbătă 09:00 - 18:30
*

Program de iarnă (nov.-mar.): Marţi – Duminică:  09–17. Luni: închis.

Adresă și contact:

str. Calea Domnească nr. 181, mun. Târgoviște, jud. Dâmbovița

Contactează:

Vezi telefon
  Arată-mi sugestii din Muntenia:

Iți recomandăm în Teleorman următoarele locații :

Parcul Central din Turnu Măgurele

Parcul Central din Turnu Măgurele

Parcul Central din Turnu Măgurele este locul unde aleg să se plimbe cei mai mulți locuitori ai orașului, fiind în același timp și una dintre atracțiile acestuia.

Cetatea medievală Turnu

Cetatea medievală Turnu

Cetatea medievală Turnu este situată în apropierea municipiului Turnu Măgurele.

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești

Mănăstirea „Sfântul Pantelimon” (27 iulie) din Siliştea-Gumeşti este unul dintre cele mai cunoscute așezăminte monahale pe pe întreg cuprinsul județului Teleorman.

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” (29 iunie) este un alt locaș impozant din Alexandria și datează din prima jumătate a secolului al XIX-lea.

Aria naturală și lacul Suhaia

Aria naturală și lacul Suhaia

Aria naturală și lacul Suhaia formează împreună o adevărată rezervație unde și-au făcut cuib o mulțime de păsări.

Mănăstirea Coșoteni

Mănăstirea Coșoteni

Mănăstirea Coșoteni poartă hramul „Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir” (26 octombrie) și datează din secolul al XVII-lea.

Iți recomandăm în București următoarele locații :

Spectacol la Opera Națională București

Spectacol la Opera Națională București

Opera Națională București a fost ridicată în anul 1953 și reprezintă una dintre instituțiile simbolice ale culturii din capitală.

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc este mai vechi decât Hanul cu tei, fiind construit în 1808 în stilul fortărețelor, în apropiere de Curtea Domnească.

Hanul cu Tei

Hanul cu Tei

Hanul cu Tei este un alt obiectiv specific Bucureștiului de altădată.

Parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu mai este cunoscut și ca Grădina Cișmigiu, fiind unul dintre cele mai distinse și faimoase locuri unde pe vremuri obișnuiau să vină cei înstăriți.

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos se află în Centrul Vechi al Bucureștiului, iar biserica este reprezentativă pentru stilul arhitectural brâncovenesc.

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României se numără printre cele mai prestigioase instituții de cultură ale țării, fiind în același timp cel mai mare muzeu de artă din România.