înapoi

Zimbrăria Neagră

Zimbrăria Neagră se află în localitatea Bucșani și e una dintre cele mai cunoscute zimbrării din țară. În anul 1983 a fost inaugurată, iar scopul acesteia a fost ca zimbrul să fie adaptat la câmpie și al înmulțirii acestuia aici. România deține patru rezervații de zimbri în total. Adăpostește în jur de 35 de zimbri care au la dispoziție ca „teren de joacă” 162 de hectare de pădure. Este administrată de Ocolul Silvic Bucșani, iar toate numele purtate de zimbri încep cu prefixul „ro” (oare de la România?). Câteva exemple de nume sunt: Romario, Roberta, Rococo, Rotunda, Rogojan, Rociu (bătrânul grupului, fătat în 1986), Rotunda sau Robokap. A fost amenajat și un foișor, distribuit pe două etaje, pentru facilitarea observării zimbrilor. Numele zimbrăriei vine de la denumirea pădurii unde este situată acum. În zonă există și posibilitate de cazare, lucru care poate îți este de ajutor în condițiile în care vrei să petreci mai mult de o zi pe acest meleag.

 

Așadar, include și acest obiectiv în planul tău și vino să vezi zimbrii de la Bucșani!

Adaugi "Zimbrăria Neagră" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 15 atracții turistice din Dâmbovița?
Reviews
  • Pentru un drum din București de 1h și 30 min, nu consider ca a meritat efortul de a veni pana aici. Partea pozitiva este ca locația este aproape de o pădure asa ca aerul este mai răcoros în zilele foarte călduroase cum am nimerit și noi dar din păcate zona de vizitare este extrem de mica. Preț bilet 6 lei / adult și 3 lei / copil, nu este o avere și dacă ai noroc este posibil sa zărești câțiva zimbri și de aproape, partea proasta este că toată aria de vizitare se întinde pe o suprafata dreapta de aprox 500m împrejmuita de garduri, nu găsești în a aceasta zona un copac pentru a sta la umbra, au o singura bancuta mica unde te poți așeza (daca ai norocul sa o găsești libera) și acolo este și semnul de loc pentru fumat (deci dacă te duci cu copiii poți găsi 4-5 persoane care stau la fumat și din păcate nu ai unde sa te retragi cu ei de acolo). Dacă îți doresti doar sa vezi zimbri este ok dar dacă vrei sa te și relaxezi puțin, sa stai la o gura de aer din păcate nu ai unde.. De asemenea poți avea norocul sa zărești din prima aceste animale mai de aproape sau nenorocul sa tre uiasca sa aștepți minute bune pana sa se facă văzute asa ca trebuie sa te uiți după ele stand în picioare în soare. Nu ai unde sa îți pui o paturica sa stai pe iarba.. Asa ca vezi și pleci. Au și o clădire mica cu câteva animale împăiate dar nimic special din punctul meu de vedere. Zona este cu potențial dar din păcate nu s-a făcut nimic. Nu ai de unde sa îți cumperi o apa nu mai vorbesc de ceva de mâncare. Drumul a fost relativ ok deși ultimii 5 km sunt pe un drum neasfaltat prin pădure acoperit cu pietriș, asa ca deplasarea în acel segment de grum este destul de greoi dar accesibil totuși cu orice tip de mașina. Personal nu consider ca a meritat drumul pana aici.
  • Frumos. Am ajuns la ora 10 la rezervatie. La 10:30 sunt hrăniți zimbri deci va recomand sa veniți pe la ora 10 ca sa ii vedeți. Biletul este doar 6 lei/adult.
  • 4* pentru efortul de a readuce aceasta specie pe teritoriul Romaniei. Insa prea putine de vazut si facut in zona. Un singur zimbru de vazut, tinut într-un țarc la intrare. Poate un traseu mai mare de plimbare cu eventuale pasarele de unde sa poti vedea mai multi zimbri ar face locatia mult mai atractiva.
  • Un loc minunat, păcat ca drumul prin pădure nu este asfaltat, sunt aprox. 5 km totusi.
  • Drum neasfaltat de cativa km pana la Rezervatie. Am ajuns la 10:30 cand zimbrii erau hraniti. Ingrijitorul a spus ca dupa ora 12:00, zimbrii se duc in padure, deci sa veniti aici pana in aceasta ora. Cum s-a mai scris, sa veniti cu apa, nu se gaseste. Daca combinati vizita si cu una in Targoviste, zic ca merita.

Intrare cu plată

6 lei/persoană
1h

Timp mediu de vizitare

*60

Program:

  • Duminică 09:00 - 14:00
  • Luni 09:00 - 17:00
  • Marți 09:00 - 17:00
  • Miercuri 09:00 - 17:00
  • Joi 09:00 - 17:00
  • Vineri 09:00 - 17:00
  • Sâmbătă 09:00 - 14:00

Adresă și contact:

sat Bucșani, com. Bucșani, jud. Dâmbovița

Website:

www.zimbrarianeagra.ro

Contactează:

Vezi telefon
    Arată-mi sugestii din Muntenia:

Iți recomandăm în Teleorman următoarele locații :

Parcul Central din Turnu Măgurele

Parcul Central din Turnu Măgurele

Parcul Central din Turnu Măgurele este locul unde aleg să se plimbe cei mai mulți locuitori ai orașului, fiind în același timp și una dintre atracțiile acestuia.

Cetatea medievală Turnu

Cetatea medievală Turnu

Cetatea medievală Turnu este situată în apropierea municipiului Turnu Măgurele.

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești

Mănăstirea „Sfântul Pantelimon” (27 iulie) din Siliştea-Gumeşti este unul dintre cele mai cunoscute așezăminte monahale pe pe întreg cuprinsul județului Teleorman.

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” (29 iunie) este un alt locaș impozant din Alexandria și datează din prima jumătate a secolului al XIX-lea.

Aria naturală și lacul Suhaia

Aria naturală și lacul Suhaia

Aria naturală și lacul Suhaia formează împreună o adevărată rezervație unde și-au făcut cuib o mulțime de păsări.

Mănăstirea Coșoteni

Mănăstirea Coșoteni

Mănăstirea Coșoteni poartă hramul „Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir” (26 octombrie) și datează din secolul al XVII-lea.

Iți recomandăm în București următoarele locații :

Spectacol la Opera Națională București

Spectacol la Opera Națională București

Opera Națională București a fost ridicată în anul 1953 și reprezintă una dintre instituțiile simbolice ale culturii din capitală.

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc este mai vechi decât Hanul cu tei, fiind construit în 1808 în stilul fortărețelor, în apropiere de Curtea Domnească.

Hanul cu Tei

Hanul cu Tei

Hanul cu Tei este un alt obiectiv specific Bucureștiului de altădată.

Parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu mai este cunoscut și ca Grădina Cișmigiu, fiind unul dintre cele mai distinse și faimoase locuri unde pe vremuri obișnuiau să vină cei înstăriți.

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos se află în Centrul Vechi al Bucureștiului, iar biserica este reprezentativă pentru stilul arhitectural brâncovenesc.

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României se numără printre cele mai prestigioase instituții de cultură ale țării, fiind în același timp cel mai mare muzeu de artă din România.