înapoi

Biserica fortificată Precista

Biserica fortificată „Precista” este unul dintre simbolurile orașului și datează din secolul al XVII-lea. Poartă hramul „Adormirea Maicii Domnului” (15 august) și este inclusă pe lista monumentelor istorice, fiind cel mai vechi așezământ religios din Galați. Înălțată în perioada domnitorului Vasile Lupu, între anii 1643-1647, biserica fortificată avea și rol de apărare împotriva inamicilor, făcând parte din cetate. La construirea ei a fost adusă și piatră de la ruinele unui castru roman (din Tirghina-Bărboși). Până în secolul al XIX-lea a fost supusă intemperiilor istoriei (flăcări, jafuri, cutremure sau atacuri de distrugere a locașului). De-a lungul secolelor al XIX-lea și al XX-lea, biserica a beneficiat de mai multe reabilitări. Arhiectura acesteia îmbină trei stiluri arhietectonice creștine: moldovenesc, muntenesc și transilvănean. O perioadă a funcționat și ca muzeu, păstrându-se până în prezent o colecție de icoane vechi. 

Așadar, include-o în planul tău de călătorie și vino să o vizitezi!

Adaugi "Biserica fortificată Precista" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 15 atracții turistice din Galați?
Reviews
 • Slujba deosebită, ținută în curtea curată, îngrijită și plină de flori și verdeață.
 • Biserica este o ctitorie negustorească, ridicată între anii 1643-1647, în timpul lui Vasile Lupu, fiind construită din piatră și cărămidă. Are turnul clopotniță inclus în corpul bisericii, și podul fortificat. A fost închinată Mănăstirii Vatopedu, de la Muntele Athos. La 17 ianuarie 1653 este menţionată aici vizita Patriarhului Macarie al III-lea al Antiohiei, însoţit de diaconul Paul de Alep. Biserica a fost refăcută în forma actuală în anul 1957. Din păcate, turnul fortificat nu se poate vizita decît cu „aprobare de sus”. Tipic românește. Altfel, merita cinci stele.
 • O biserica veche, peste drum de faleza dunarii. Este unul dintre cele mai importante si interesante obiective turistice din orasul Galati.
 • Superb , loc de liniste sufletească, foarte bine îngrijită.
 • E o biserică foarte frumoasă atât la exterior cat și la interior,cu o catapeteasmă minunată și o recomand tutor celor care sunt in trecere prin Galați fiind aproape de faleza orașului.
1h

Timp mediu de vizitare

Program:

 • Duminică Nonstop
 • Luni Nonstop
 • Marți Nonstop
 • Miercuri Nonstop
 • Joi Nonstop
 • Vineri Nonstop
 • Sâmbătă Nonstop

Adresă și contact:

str. Roșiori nr. 2, orașul Galați, jud. Galați

Contactează:

Vezi telefon
  Arată-mi sugestii din Moldova:

Iți recomandăm în Iași următoarele locații :

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” Iași ( 1628 )

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” Iași ( 1628 )

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” se află și ea în rândul ctitoriilor domnitorului Miron Barnovschi-Movilă, fiind ridicată în 1628.

Conacul Carp din Țibănești

Conacul Carp din Țibănești

Conacul Carp din Țibănești a fost ridicat în 1820 de către bunicul lui Petre P. Carp, boierul Ion, după ce zidise și biserica din apropiere.

Biserica Vovidenia Iași ( 1645 )

Biserica Vovidenia Iași ( 1645 )

Biserica Vovidenia din Iași datează din jurul anului 1645 și poartă hramul Intrării Maicii Domnului în Biserică.

Biserica Dubălari ( 1803 )

Biserica Dubălari ( 1803 )

Biserica „Ziua Crucii” ( Dubălari ) din Iași este zidită în anul 1803, fiind ctitorită de breasla dubălarilor ( sau tăbăcarilor, cei care lucrează cu pielea animalelor ).

Biserica Zlataust ( 1638 )

Biserica Zlataust ( 1638 )

Biserica „Zlataust” din Iași este un alt locaș cu istorie, ctitorită de domnitorul Gheorghe Duca, ce a fost ridicat în 1638 într-o singură lună.

Biserica Sfântul Andrei Iași ( 1794 )

Biserica Sfântul Andrei Iași ( 1794 )

Biserica „Sfântul Andrei” datează din 1794 și a fost zidită pentru a înlocui o veche și mare biserică din lemn.