înapoi

Complexul Muzeal Științele Naturii Răsvan Angheluță

Complexul Muzeal Științele Naturii „Răsvan Angheluță”, cunoscut și ca Grădina Botanică sau Parcul Dendrologic se află în apropierea falezei Dunării, având în componență Planetariul, Observatorul astronomic, Acvariul (în aceeași clădire) și Grădina Zoologică din pădurea Gârboavele. Ocupă o suprafață de circa 18 hectare și a luat naștere în anul 1956. Inițial era un muzeu ce avea la bază o colecție de piese geologice din domeniul mineralogiei și un acvariu cu pești exotici. În anii '70 suferă din cauza deteriorării, urmând ca spre finalul acestora să-și schimbe sediul. Apoi anii '90 aduc schimbări în bine, ajungându-se la realizarea complexului actual, făcându-se trecerea de la un simplu muzeu la o instituție complexă cu cinci sectoare diferite. Iar din anul 2003 a fost deshis publicului larg. 

Așa că, include-l și tu în planul tău de călătorie și vino să-l vizitezi!

Adaugi "Complexul Muzeal Științele Naturii Răsvan Angheluță" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 15 atracții turistice din Galați?
Reviews
 • Foarte frumos. Mai trebuie udat prin unele locuri, cele mai ascunse și adunate crengile uscate și in general puțin mai multă îngrijire. Cu o investiție minima ar putea adăuga o instalație de irigat. Din păcate am fost în perioada Covid și nu am putut intra și în interior (informații găsite si la ei pe site) . Voi merge când se deschide și la interior.
 • Are numeroase soiuri de trandafiri, bănci pe care sa te odihnești, are o zona de terapie interesanta. Este destul de mare. Ar trebui sa fie amplasate puncte de desfacere pentru răcoritoare, înghețată, etc. Sunt multe plante și copaci despre care nu se specifica nimic, nu sunt însemnati.
 • Trist, multă uscăciune, neîngrijit, lacul de xuloare Verde închis, necurățat, plase de păianjeni, dejamagitor! Nu recomand cu părere de rău!
 • Nu am reusit sa o vizitez. In afara de acest indicator (si el aproape ascuns de alt stalp) din strada principala, nu mai este nici o indicatie pe increngatura de stradute ramificate. Cealalta intrare e mult prea departe si pierdeam mult timp. Poate cat as fi vizitat gradina. Asa ca, am renuntat. Oare cati au mai facut ca mine? P. S. Nu ar strica si o indicatie pe Google maps a acestei intrari.
 • Minunat! Doar ca am vazut niste plante,copacei,uscati in intregime. Nu stiu de ce...dar e pacat...😢

Intrare cu plată

6 lei/persoană
1h

Timp mediu de vizitare

Program:

 • Duminică 10:00 - 19:00
 • Luni Închis
 • Marți Închis
 • Miercuri 10:00 - 18:00
 • Joi 10:00 - 18:00
 • Vineri 10:00 - 18:00
 • Sâmbătă 10:00 - 19:00

Adresă și contact:

str. Regiment 11 - Siret nr. 6A, orașul Galați, jud. Galați

Contactează:

Vezi telefon
  Arată-mi sugestii din Moldova:

Iți recomandăm în Iași următoarele locații :

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” Iași ( 1628 )

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” Iași ( 1628 )

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” se află și ea în rândul ctitoriilor domnitorului Miron Barnovschi-Movilă, fiind ridicată în 1628.

Conacul Carp din Țibănești

Conacul Carp din Țibănești

Conacul Carp din Țibănești a fost ridicat în 1820 de către bunicul lui Petre P. Carp, boierul Ion, după ce zidise și biserica din apropiere.

Biserica Vovidenia Iași ( 1645 )

Biserica Vovidenia Iași ( 1645 )

Biserica Vovidenia din Iași datează din jurul anului 1645 și poartă hramul Intrării Maicii Domnului în Biserică.

Biserica Dubălari ( 1803 )

Biserica Dubălari ( 1803 )

Biserica „Ziua Crucii” ( Dubălari ) din Iași este zidită în anul 1803, fiind ctitorită de breasla dubălarilor ( sau tăbăcarilor, cei care lucrează cu pielea animalelor ).

Biserica Zlataust ( 1638 )

Biserica Zlataust ( 1638 )

Biserica „Zlataust” din Iași este un alt locaș cu istorie, ctitorită de domnitorul Gheorghe Duca, ce a fost ridicat în 1638 într-o singură lună.

Biserica Sfântul Andrei Iași ( 1794 )

Biserica Sfântul Andrei Iași ( 1794 )

Biserica „Sfântul Andrei” datează din 1794 și a fost zidită pentru a înlocui o veche și mare biserică din lemn.