Faleza Dunării se află pe lista celor mai reprezentative și cunoscute destinații din Galați. Aceasta se întinde de-a lungul fluviului și măsoară o lungime de patru kilometri. Este preferată pentru plimbările care se pot face de-a lungul ei, pentru alergat, pentru priveliștea asupra Dunării sau pentru diversele evenimente care se organizează aici. Fie că sunt artistice sau sportive, faleza e un loc ce poate fi adaptat în funcție de nevoia fiecărui organizator. În același timp, e și un obiectiv în sine, tocmai datorită localizării sale. Pe marginea acesteia se găsesc mai multe vase maritime care au fost transformate în restaurante, fiind o variantă potrivită de luat masa în oraș într-o atmosferă dunăreană. De asemenea, pe lângă aceste nave, mai sunt amplasate ici-colo niște sculpturi din metal.
Prin urmare, adaugă și tu această destinație în planul tău de călătorie și vino să o vizitezi!
Timp mediu de vizitare
Program:
Adresă și contact:
aleaa Faleza Dunării, orașul Galați, jud. Galați
Biserica „Adormirea Maicii Domnului” se află și ea în rândul ctitoriilor domnitorului Miron Barnovschi-Movilă, fiind ridicată în 1628.
Conacul Carp din Țibănești a fost ridicat în 1820 de către bunicul lui Petre P. Carp, boierul Ion, după ce zidise și biserica din apropiere.
Biserica Vovidenia din Iași datează din jurul anului 1645 și poartă hramul Intrării Maicii Domnului în Biserică.
Biserica „Ziua Crucii” ( Dubălari ) din Iași este zidită în anul 1803, fiind ctitorită de breasla dubălarilor ( sau tăbăcarilor, cei care lucrează cu pielea animalelor ).
Biserica „Zlataust” din Iași este un alt locaș cu istorie, ctitorită de domnitorul Gheorghe Duca, ce a fost ridicat în 1638 într-o singură lună.
Biserica „Sfântul Andrei” datează din 1794 și a fost zidită pentru a înlocui o veche și mare biserică din lemn.