înapoi

Lacul Brateș

Lacul Brateș se află pe lista celor mai mari lacuri din țară ca suprafață, măsurând în jur de 2.000 de hectare. Înainte de a-i fi redusă mărimea pe vremea comunismului, lacul avea peste 7.000 de hectare. Adâncimea sa ajunge la trei metri și în jurul său plutesc două variante prin care s-ar fi format. Una susține că lacul era o componentă din delta de dimensiuni reduse a Prutului sau că era un golf sau liman al râului de la granița cu Republica Moldova. Măsoară peste 2.000 de hectare (deși inițial avea peste 7.000 de hectare, fiind micșorat ulterior) și, la fel ca lacul Stânca Costești din județul Botoșani, este asemănat cu lacul Balaton din Ungaria. Aici a fost amenajată o zonă de agrement pentru turiști, cu locuri de stat la plajă, de făcut grătare, terenuri de sport sau restaurante. De asemenea, se poate și pescui pe lac.

Prin urmare, pune-l în plan și vino să-ți iei porția de relaxare!

Adaugi "Lacul Brateș" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 15 atracții turistice din Galați?
Reviews
  • Lucruri fără valoare făcute din sărăcie!
  • Brateș este unul din cele mai mari lacuri din România, situat în sudul Moldovei, în zona de confluență a Prutului cu Dunărea. Lacul are o adâncime medie de 3m. Este o importantă bază de pescuit și un important punct de atracție turistică din județul Galați. Zona de protecție specială avifaunistică . Căi de acces: Drumul național DN26 pe ruta Galați - Vânători. Drumul european E87 pe ruta Galați - Giurgiulești, Cahul (Republica Moldova), după 5 km. se ajunge în sit.
  • Este un lac superb și unde poți să pescuiești și să faci agrement.
  • Apă curată, distracție și voie bună
  • Merge de un grătar! Au printre pomi multe mese cu acoperire și băncuțe. Și grătare printre ele. Are și căsuțe de 2, 3, 4 pers, de închiriat! Se poate desce baie, are dușuri. Teren de fotbal pe nisip cu porți metalice mari.

Intrare cu plată

lei/persoană
1h

Timp mediu de vizitare

Program:

  • Duminică Nonstop
  • Luni Nonstop
  • Marți Nonstop
  • Miercuri Nonstop
  • Joi Nonstop
  • Vineri Nonstop
  • Sâmbătă Nonstop

Adresă și contact:

str. Tunelului, mun. Galați, jud. Galați

Contactează:

Vezi telefon
    Arată-mi sugestii din Moldova:

Iți recomandăm în Iași următoarele locații :

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” Iași ( 1628 )

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” Iași ( 1628 )

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” se află și ea în rândul ctitoriilor domnitorului Miron Barnovschi-Movilă, fiind ridicată în 1628.

Conacul Carp din Țibănești

Conacul Carp din Țibănești

Conacul Carp din Țibănești a fost ridicat în 1820 de către bunicul lui Petre P. Carp, boierul Ion, după ce zidise și biserica din apropiere.

Biserica Vovidenia Iași ( 1645 )

Biserica Vovidenia Iași ( 1645 )

Biserica Vovidenia din Iași datează din jurul anului 1645 și poartă hramul Intrării Maicii Domnului în Biserică.

Biserica Dubălari ( 1803 )

Biserica Dubălari ( 1803 )

Biserica „Ziua Crucii” ( Dubălari ) din Iași este zidită în anul 1803, fiind ctitorită de breasla dubălarilor ( sau tăbăcarilor, cei care lucrează cu pielea animalelor ).

Biserica Zlataust ( 1638 )

Biserica Zlataust ( 1638 )

Biserica „Zlataust” din Iași este un alt locaș cu istorie, ctitorită de domnitorul Gheorghe Duca, ce a fost ridicat în 1638 într-o singură lună.

Biserica Sfântul Andrei Iași ( 1794 )

Biserica Sfântul Andrei Iași ( 1794 )

Biserica „Sfântul Andrei” datează din 1794 și a fost zidită pentru a înlocui o veche și mare biserică din lemn.