înapoi

Mănăstirea Buciumeni

Mănăstirea Buciumeni se află în localitatea cu același nume și a fost declarată ca monument istoric, fiind una dintre cele mai vechi locașuri de cult ale județului Galați. Primele urme ale vieții monahale de aici se pare că dăinuie din secolul al XVI-lea. Două secole mai târziu se ridica o mică biserică de lemn la inițiativa unor călugărițe, care ulterior a fost strămutată în cimitirul Mănăstirii Bogdana. Apoi, o perioadă a funcționat ca metoc al mănăstirii Văratec, însă între 1840-1844 s-a construit biserica din prezent. În 1860 schitul este desființat, iar spre finalul secolului este reabilitată și pictată la inițiativa episcopului Melchisedec al Romanului. Trece cu greu prin intemperiile istoriei (mai ales de regimul comunist) și ale naturii (cutremure), urmând ca după 1990 să înflorească viața monahală a mănăstirii. Este situată într-un loc pitoresc, plin de natură și de liniște. Aici viețuiește o obște de maici, iar biserica poartă două hramuri: „Sfânta Treime” şi „Acoperământul Maicii Domnului” (1 octombrie). 

Așa că, vino și tu să o vezi!

Adaugi "Mănăstirea Buciumeni" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 15 atracții turistice din Galați?
Reviews
 • Un colț desprins din rai, un loc încărcat de liniște și de sacralitate.
 • Un loc liniștit! Doamne-ajută!
 • Manastirea Buciumeni este o manastire ortodoxa de maici cu hramul Sfintei Treimi, situata la cativa km de comuna Buciumeni din judetul Galati si cam la putin peste 25 km de la soseaua nationala ce leaga Tecuciul de Tisita. In apropiere se gaseste si manastirea Sihastru. Inceputuri de sihastrii in zona dateaza de pe la anul 1600, o prima biserica cu hramul Sf. Nicolae, construindu-se insa abia dupa 1700, fiind insa mutata curand si schitul desfiintat. Dupa 1800 abia, exista aici o biserica cu hramul de astazi. In 1860 este desfiintata prin decret domnesc, trece prin cutremur in 1940 si prin perioada comunista, si este revigorata ca viata monahala si reconstructii dupa 1990.
 • La fel de mirific ca orice loc unde găsești o mănăstire...aici însă iubesc altarul improvizat în pădure unde se ţin slujbe foarte frumoase🙏🙏🙏
 • Frumos vă recomand .
30min

Timp mediu de vizitare

Program:

 • Duminică Nonstop
 • Luni Nonstop
 • Marți Nonstop
 • Miercuri Nonstop
 • Joi Nonstop
 • Vineri Nonstop
 • Sâmbătă Nonstop

Adresă și contact:

DJ252, sat Buciumeni, com. Buciumeni, jud. Galați

  Arată-mi sugestii din Moldova:

Iți recomandăm în Iași următoarele locații :

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” Iași ( 1628 )

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” Iași ( 1628 )

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” se află și ea în rândul ctitoriilor domnitorului Miron Barnovschi-Movilă, fiind ridicată în 1628.

Conacul Carp din Țibănești

Conacul Carp din Țibănești

Conacul Carp din Țibănești a fost ridicat în 1820 de către bunicul lui Petre P. Carp, boierul Ion, după ce zidise și biserica din apropiere.

Biserica Vovidenia Iași ( 1645 )

Biserica Vovidenia Iași ( 1645 )

Biserica Vovidenia din Iași datează din jurul anului 1645 și poartă hramul Intrării Maicii Domnului în Biserică.

Biserica Dubălari ( 1803 )

Biserica Dubălari ( 1803 )

Biserica „Ziua Crucii” ( Dubălari ) din Iași este zidită în anul 1803, fiind ctitorită de breasla dubălarilor ( sau tăbăcarilor, cei care lucrează cu pielea animalelor ).

Biserica Zlataust ( 1638 )

Biserica Zlataust ( 1638 )

Biserica „Zlataust” din Iași este un alt locaș cu istorie, ctitorită de domnitorul Gheorghe Duca, ce a fost ridicat în 1638 într-o singură lună.

Biserica Sfântul Andrei Iași ( 1794 )

Biserica Sfântul Andrei Iași ( 1794 )

Biserica „Sfântul Andrei” datează din 1794 și a fost zidită pentru a înlocui o veche și mare biserică din lemn.