înapoi

Cetatea Giurgiu

Cetatea Giurgiu, sau ceea ce a mai rămas din ruinele vechii fortărețe, datează din secolul al XIV-lea. Tot în această perioadă este și consemnată în documentele vremii, când la conducerea Munteniei era Mircea cel Bătrân. Aici au ajuns și alți domnitori, precum Vlad Țepeș, Mihai Viteazul sau Mihnea al III-lea. De-a lungul istoriei a fost supusă la 20 de asedii din partea otomanilor, a bizantinilor sau chiar a românilor. Din acest motiv, după fiecare atac a fost reconstruită pe vechile temelii. De aceea, unii consideră că cetatea ar avea și ziduri din perioada Antichității. După terminarea războiului ruso-turc și retragerea otomanilor de pe pământul românesc, cetatea este desființată și lăsată într-o stare degradantă. Au mai existat inițiative de a fi reabilitată, însă nu s-a concretizat nimic. Doar s-au desfășurat niște cercetări arheologice, în urma cărora a fost declarată sit arheologic. Chiar și acum este un plan prin care se dorește restaurarea vechii fortificații giurgiuvene și includerea acesteia în circuitul turistic, fapt care este îmbucurător și promițător. Însă acest lucru nu te împiedică să mergi să vezi ruinele, inclusiv în starea actuală.

Așa că, pune-ți în plan să ajungi aici!

Adaugi "Cetatea Giurgiu" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 15 atracții turistice din Giurgiu?
30min

Timp mediu de vizitare

*30

Program:

  • Duminică Nonstop
  • Luni Nonstop
  • Marți Nonstop
  • Miercuri Nonstop
  • Joi Nonstop
  • Vineri Nonstop
  • Sâmbătă Nonstop

Adresă și contact:

str. Digului nr. 1, mun. Giurgiu, jud. Giurgiu

    Arată-mi sugestii din Muntenia:

Iți recomandăm în Teleorman următoarele locații :

Parcul Central din Turnu Măgurele

Parcul Central din Turnu Măgurele

Parcul Central din Turnu Măgurele este locul unde aleg să se plimbe cei mai mulți locuitori ai orașului, fiind în același timp și una dintre atracțiile acestuia.

Cetatea medievală Turnu

Cetatea medievală Turnu

Cetatea medievală Turnu este situată în apropierea municipiului Turnu Măgurele.

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești

Mănăstirea „Sfântul Pantelimon” (27 iulie) din Siliştea-Gumeşti este unul dintre cele mai cunoscute așezăminte monahale pe pe întreg cuprinsul județului Teleorman.

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” (29 iunie) este un alt locaș impozant din Alexandria și datează din prima jumătate a secolului al XIX-lea.

Aria naturală și lacul Suhaia

Aria naturală și lacul Suhaia

Aria naturală și lacul Suhaia formează împreună o adevărată rezervație unde și-au făcut cuib o mulțime de păsări.

Mănăstirea Coșoteni

Mănăstirea Coșoteni

Mănăstirea Coșoteni poartă hramul „Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir” (26 octombrie) și datează din secolul al XVII-lea.

Iți recomandăm în București următoarele locații :

Spectacol la Opera Națională București

Spectacol la Opera Națională București

Opera Națională București a fost ridicată în anul 1953 și reprezintă una dintre instituțiile simbolice ale culturii din capitală.

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc este mai vechi decât Hanul cu tei, fiind construit în 1808 în stilul fortărețelor, în apropiere de Curtea Domnească.

Hanul cu Tei

Hanul cu Tei

Hanul cu Tei este un alt obiectiv specific Bucureștiului de altădată.

Parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu mai este cunoscut și ca Grădina Cișmigiu, fiind unul dintre cele mai distinse și faimoase locuri unde pe vremuri obișnuiau să vină cei înstăriți.

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos se află în Centrul Vechi al Bucureștiului, iar biserica este reprezentativă pentru stilul arhitectural brâncovenesc.

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României se numără printre cele mai prestigioase instituții de cultură ale țării, fiind în același timp cel mai mare muzeu de artă din România.