Mănăstirea „Sfântul Ioan Rusul” este un loc unde vin mulți oameni pentru a gusta un pic din liniștea locului și frumusețea duhovnicească a acestuia. Aici se află primul locaș din țara noastră care a fost închinat unui sfânt militar, hram care este sărbătorit pe 27 mai. Sfântul a trăit în secolul al XVII-lea, fiind rus și făcând parte din oastea țarului Petru I, care a pornit războiul ruso-turc. Ajunge să fie captivat de unul dintre comandanții otomani (de un aga), în slujba căruia rămâne până când moare. Moaștele sale se află în Grecia, însă o parte din ele se găsesc și în câteva locuri din România, printre care și acest așezământ monahal. Acestuia i-au fost puse bazele în anul 2008, pe locul unde odinioară a fost o unitate militară a Poliției de Frontieră a județului Giurgiu. Întâmplarea face ca atât sfântul ocrotitor, cât și spațiul ales pentru locaș să aibă legătură cu domeniul militar. Aici viețuiește o obște de călugări, fiind situată la periferia orașului Slobozia.
Înconjurată de o pădure cu stejari seculari, mănăstirea își așteaptă zilnic vizitatorii, așa că, vino și tu!
Timp mediu de vizitare
*45
Program:
Program liturgic: Luni–Vineri Dimineața: 08–11.30 (Sf. Liturghie) Seara: 18-19.30 (Vecernie) Sâmbată Dimineața: 08–11.30 (Sf. Liturghie) Seara: ora 18 (Vecernia mare cu Litia și Sf. Maslu) Duminică Dimineața: 8– 12 (Sf. Liturghie) Seara, de la ora 18 (Paraclisul Maicii Domnului)
Adresă și contact:
com. Slobozia, județul Giurgiu
Contactează:
Vezi telefonParcul Central din Turnu Măgurele este locul unde aleg să se plimbe cei mai mulți locuitori ai orașului, fiind în același timp și una dintre atracțiile acestuia.
Cetatea medievală Turnu este situată în apropierea municipiului Turnu Măgurele.
Mănăstirea „Sfântul Pantelimon” (27 iulie) din Siliştea-Gumeşti este unul dintre cele mai cunoscute așezăminte monahale pe pe întreg cuprinsul județului Teleorman.
Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” (29 iunie) este un alt locaș impozant din Alexandria și datează din prima jumătate a secolului al XIX-lea.
Aria naturală și lacul Suhaia formează împreună o adevărată rezervație unde și-au făcut cuib o mulțime de păsări.
Mănăstirea Coșoteni poartă hramul „Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir” (26 octombrie) și datează din secolul al XVII-lea.
Opera Națională București a fost ridicată în anul 1953 și reprezintă una dintre instituțiile simbolice ale culturii din capitală.
Hanul lui Manuc este mai vechi decât Hanul cu tei, fiind construit în 1808 în stilul fortărețelor, în apropiere de Curtea Domnească.
Hanul cu Tei este un alt obiectiv specific Bucureștiului de altădată.
Parcul Cişmigiu mai este cunoscut și ca Grădina Cișmigiu, fiind unul dintre cele mai distinse și faimoase locuri unde pe vremuri obișnuiau să vină cei înstăriți.
Mănăstirea Stavropoleos se află în Centrul Vechi al Bucureștiului, iar biserica este reprezentativă pentru stilul arhitectural brâncovenesc.
Muzeul Național de Artă al României se numără printre cele mai prestigioase instituții de cultură ale țării, fiind în același timp cel mai mare muzeu de artă din România.