înapoi

Muzeul de Etnografie și Artă Populară a Câmpiei Române

Muzeul de Etnografie și Artă Populară a Câmpiei Române aparține de Muzeul Județean „Teohari Antonescu”, fiind una dintre cele patru secții ale acestuia. În anii '70 se inaugura muzeul în conacul de la Stoenești, construit în stil brâncovenesc în secolul al XVIII-lea. Clădirea i-a aparținut vornicului Gavril Drugănescu, de- a lungul timpului fiind restaurată de mai multe ori. Însă, după mai mult de trei decenii în care a adăpostit colecțiile etnografice și de artă populară ale muzeului, conacul a fost retrocedat în anul 2005. Din acest motiv, muzeul a fost mutat în Giurgiu, având sediul la parterul clădirii Consiliului Județean. Patrimoniul este împărțit pe cinci categorii: port popular, țesături, ceramică, lemn și metal și obiceiuri. În cadrul acestuia se află  jur de 1700 de exponate. Acestea au fost colecționate din zone precum: Vlașca (numele din perioada interbelică a județului Giurgiu), Lunca Dunării sau șesul Bărăganului.

 

 

Așadar, vino și tu să vezi universul etnografic al lumii țărănești din Câmpia Română!

Adaugi "Muzeul de Etnografie și Artă Populară a Câmpiei Române" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 15 atracții turistice din Giurgiu?
Reviews
 • Muzeul judetean Teohari Antonescu Giurgiu este cel mai important obiectiv turistic din Giurgiu, în care poți afla istoria locului și a zonei din cele mai vechi timpuri și până astăzi. Cu o expoziție permanenta interesanta, in care vremurile sunt bine reflectate de obiecte cu o valoare istorică certă și cu expoziții temporare valoroase.
 • O experiență frumoasă, eu nu am mai fost de când aveam 6 ani adica de foarte multi ani, iar băiatul meu azi a fost pentru prima dată. Lui i-a plăcut foarte mult și vrea sa mai viziteze și cu prietenii lui. P.S. băiatul meu are 4 ani ,în final sfătuiesc părinții dacă aveți posibilitate să mergeți la Muzeu , să nu vă mai spun că în fiecare prima zi de miercuri din lună intrarea este liberă. Merită să fie văzut!
 • Sunt trei proiecte ale muzeului care merita văzute.
 • Oameni primitori si atmosfera frumoasa. Merita vizitat.
 • Exponatele sunt prezentate frumos,ghizii sunt competenti si pot da detalii interesante.

Intrare cu plată

5 lei/persoană
45min

Timp mediu de vizitare

*45

Program:

 • Duminică 10:00 - 17:00
 • Luni Închis
 • Marți 10:00 - 17:00
 • Miercuri 10:00 - 17:00
 • Joi 10:00 - 17:00
 • Vineri 10:00 - 17:00
 • Sâmbătă 10:00 - 17:00

Adresă și contact:

 șos. București nr. 10, mun. Giurgiu, jud. Giurgiu

Contactează:

Vezi telefon
  Arată-mi sugestii din Muntenia:

Iți recomandăm în Teleorman următoarele locații :

Parcul Central din Turnu Măgurele

Parcul Central din Turnu Măgurele

Parcul Central din Turnu Măgurele este locul unde aleg să se plimbe cei mai mulți locuitori ai orașului, fiind în același timp și una dintre atracțiile acestuia.

Cetatea medievală Turnu

Cetatea medievală Turnu

Cetatea medievală Turnu este situată în apropierea municipiului Turnu Măgurele.

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești

Mănăstirea „Sfântul Pantelimon” (27 iulie) din Siliştea-Gumeşti este unul dintre cele mai cunoscute așezăminte monahale pe pe întreg cuprinsul județului Teleorman.

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” (29 iunie) este un alt locaș impozant din Alexandria și datează din prima jumătate a secolului al XIX-lea.

Aria naturală și lacul Suhaia

Aria naturală și lacul Suhaia

Aria naturală și lacul Suhaia formează împreună o adevărată rezervație unde și-au făcut cuib o mulțime de păsări.

Mănăstirea Coșoteni

Mănăstirea Coșoteni

Mănăstirea Coșoteni poartă hramul „Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir” (26 octombrie) și datează din secolul al XVII-lea.

Iți recomandăm în București următoarele locații :

Spectacol la Opera Națională București

Spectacol la Opera Națională București

Opera Națională București a fost ridicată în anul 1953 și reprezintă una dintre instituțiile simbolice ale culturii din capitală.

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc este mai vechi decât Hanul cu tei, fiind construit în 1808 în stilul fortărețelor, în apropiere de Curtea Domnească.

Hanul cu Tei

Hanul cu Tei

Hanul cu Tei este un alt obiectiv specific Bucureștiului de altădată.

Parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu mai este cunoscut și ca Grădina Cișmigiu, fiind unul dintre cele mai distinse și faimoase locuri unde pe vremuri obișnuiau să vină cei înstăriți.

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos se află în Centrul Vechi al Bucureștiului, iar biserica este reprezentativă pentru stilul arhitectural brâncovenesc.

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României se numără printre cele mai prestigioase instituții de cultură ale țării, fiind în același timp cel mai mare muzeu de artă din România.