Muzeul Poliției de Frontieră Giurgiu a fost inaugurat în anul 2002, cu ocazia celebrării a 138 de ani de când a luat ființă instituția militară, unică, de altfel, în țară.
Aici se află șapte săli, dintre care una este destinată evenimentelor. În restul se pot admira colecțiile de uniforme (26 la număr) din diverse perioade ale istoriei (începând cu anul 1806), insigne, arme, epoleți, documente, decorații și deverse exponate care au legătură cu acest domeniu.
La răsfoirea paginilor de istorie din perioada lui Alexandru Ioan Cuza, aflăm că acesta este cel care a fondat Poliția de Frontieră modernă. Din acest motiv, în holul muzeului tronează bustul domnitorului în semn de respect.
De asemenea, nu lipsește nici imortalizarea clipei în care Țările Române își câștigau independența în 1877, unde regele Carol I primește steagul otomanilor. Uniformele militare sunt cele care primează în cadrul muzeului, fiind dedicată și o sală pentru cele de pe plan internațional.
Așadar, vino și tu să descoperi tainele Poliției de Frontieră vizitând acest obiectiv!
Timp mediu de vizitare
*45
Program:
Adresă și contact:
str. 1 Decembrie 1918 nr. 57, mun. Giurgiu, jud. Giurgiu
Website:
http://muzeulpolitieidefrontiera.ro/Contactează:
Vezi telefonParcul Central din Turnu Măgurele este locul unde aleg să se plimbe cei mai mulți locuitori ai orașului, fiind în același timp și una dintre atracțiile acestuia.
Cetatea medievală Turnu este situată în apropierea municipiului Turnu Măgurele.
Mănăstirea „Sfântul Pantelimon” (27 iulie) din Siliştea-Gumeşti este unul dintre cele mai cunoscute așezăminte monahale pe pe întreg cuprinsul județului Teleorman.
Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” (29 iunie) este un alt locaș impozant din Alexandria și datează din prima jumătate a secolului al XIX-lea.
Aria naturală și lacul Suhaia formează împreună o adevărată rezervație unde și-au făcut cuib o mulțime de păsări.
Mănăstirea Coșoteni poartă hramul „Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir” (26 octombrie) și datează din secolul al XVII-lea.
Opera Națională București a fost ridicată în anul 1953 și reprezintă una dintre instituțiile simbolice ale culturii din capitală.
Hanul lui Manuc este mai vechi decât Hanul cu tei, fiind construit în 1808 în stilul fortărețelor, în apropiere de Curtea Domnească.
Hanul cu Tei este un alt obiectiv specific Bucureștiului de altădată.
Parcul Cişmigiu mai este cunoscut și ca Grădina Cișmigiu, fiind unul dintre cele mai distinse și faimoase locuri unde pe vremuri obișnuiau să vină cei înstăriți.
Mănăstirea Stavropoleos se află în Centrul Vechi al Bucureștiului, iar biserica este reprezentativă pentru stilul arhitectural brâncovenesc.
Muzeul Național de Artă al României se numără printre cele mai prestigioase instituții de cultură ale țării, fiind în același timp cel mai mare muzeu de artă din România.