Pădurea Mănafu se află în localitatea Valea Bujorului din comuna Izvoarele. După cum îi spune și numele satului, pădurea a fost recunoscută în anul 2000 ca rezervație naturală forestieră pentru a proteja prin lege specia bujorului românesc care se găsește aici în perioada primăverii. Acesta se întinde pe un teritoriu de 28 de hectare, iar pădurea cuprinde arbori precum stejarul brumăriu, salcâmul, porumbarul, păducelul, gârnița sau cerul (o altă specie de stejar). În afară de aceștia, căprioarele, iepurii sau fazanii sunt și ei adăpostiți pe acest meleag împădurit. Începând cu anul 2004, rezervația intră sub administrația Direcției Silvice a județului Giurgiu. Ceea ce a făcut-o cunoscută sunt bujorii românești ce pot fi văzuți în sezonul cald, până în luna iunie cel târziu. Este și un festival organizat în cinstea acestei flori fragile, care are loc de obicei în ultimele zece zile ale lunii mai doar că se ține în Pădurea Comana.
Însă poți considera acest eveniemnt și un bun prilej de a vedea bujorii din Pădurea Mănafu!
Timp mediu de vizitare
*60
Program:
Adresă și contact:
sat Valea Bujorului, com. Izvoarele, jud. Giurgiu
Email:
office@giurgiu.rosilva.roWebsite:
http://giurgiu.rosilva.ro/Contactează:
Vezi telefonParcul Central din Turnu Măgurele este locul unde aleg să se plimbe cei mai mulți locuitori ai orașului, fiind în același timp și una dintre atracțiile acestuia.
Cetatea medievală Turnu este situată în apropierea municipiului Turnu Măgurele.
Mănăstirea „Sfântul Pantelimon” (27 iulie) din Siliştea-Gumeşti este unul dintre cele mai cunoscute așezăminte monahale pe pe întreg cuprinsul județului Teleorman.
Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” (29 iunie) este un alt locaș impozant din Alexandria și datează din prima jumătate a secolului al XIX-lea.
Aria naturală și lacul Suhaia formează împreună o adevărată rezervație unde și-au făcut cuib o mulțime de păsări.
Mănăstirea Coșoteni poartă hramul „Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir” (26 octombrie) și datează din secolul al XVII-lea.
Opera Națională București a fost ridicată în anul 1953 și reprezintă una dintre instituțiile simbolice ale culturii din capitală.
Hanul lui Manuc este mai vechi decât Hanul cu tei, fiind construit în 1808 în stilul fortărețelor, în apropiere de Curtea Domnească.
Hanul cu Tei este un alt obiectiv specific Bucureștiului de altădată.
Parcul Cişmigiu mai este cunoscut și ca Grădina Cișmigiu, fiind unul dintre cele mai distinse și faimoase locuri unde pe vremuri obișnuiau să vină cei înstăriți.
Mănăstirea Stavropoleos se află în Centrul Vechi al Bucureștiului, iar biserica este reprezentativă pentru stilul arhitectural brâncovenesc.
Muzeul Național de Artă al României se numără printre cele mai prestigioase instituții de cultură ale țării, fiind în același timp cel mai mare muzeu de artă din România.