înapoi

Parcul Natural Comana

Parcul Natural Comana este unul dintre cele mai atractive obiective din țară și locul care adesea este ales de turiști pentru o escapadă în natură. Cunoscut pentru verdeața, liniștea și zona generoasă de agrement, parcul are aproape 25.000 de hectare. O suprafață de circa 8000 de hectare este acoperită numai de pădure, iar Balta Comana, cunoscută și ca Delta Neajlovului, se întinde pe 1.206 hectare, purtând numele râului Neajlov, datorită căruia s-a format. Aceasta reprezintă una dintre atracțiile principale ale parcului, a cărei biodiversitate este asemănată cu cea din Delta Dunării. În anul 2005 devine oficial arie protejată prin lege, iar ulterior este declarat sit Ramsar în 2011. Aici sunt adăpostite diverse specii de floră și faună, precum bujorul românesc, nufărul alb sau țigănușul, egreta albă ori popândăul.

 

 

 

Nu e musai să le poți vedea pe toate, dar e musai să-ți iei un răgaz și să vii în Parcul Comana ca să-ți iei tihna cuvenită din această oază de frumusețe!

Adaugi "Parcul Natural Comana" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 15 atracții turistice din Giurgiu?
Reviews
 • E prima dată cînd am ajuns in acest parc natural și pot spune că a fost o experiență care mi-a depășit așteptările. Spatii verzi destul de îngrijite ,tiroliene și trasee cu grade diferite de dificultate,citeva terase unde se poate lua masa și posibilitatea de a face o plimbare prin Delta Neajlovului fie cu vaporașul fie cu o barcă la care dai tu la visele daca te și pricepi ,bucurindu-te de priveliștea faunei din zona. In concluzie o zona frumoasa la care voi reveni cu plăcere.
 • Frumușel , preturile cam piperate ,apa lasă un miros fff urât ,adică de stătută ,mai curățați este păcat ,și mai lucrați la frumusețe ,umbră și câte ceva explicații .
 • O locație bună pentru relaxare departe de agitația orașului. Suficiente posibilități de petrecere a timpului, începând de la plimbări cu bicicleta, trasee prin copaci, tiroliană, plimbări cu bărci cu vâsle, caiace, vaporaș, relaxare pe iarbă, servirea mesei la una din terasele de aici, etc. Cu o mai mare implicare a autorităților locale și a administrației acestei locații frumoase, cred că ar putea fi rezolvate și micile inconveniente (parcare insuficientă, toalete publice, coșuri de gunoi).
 • Superb! Am făcut cam tot ce era de făcut aici! Plimbat cu bicicleta, traseul cu tiroliană și mers cu barca! Un loc superb, poți să și mănânci aici și în plus sunt multe locuri bune de făcut poze, iar parcul este foarte curat! Dacă vrei să nu se aglomereze foarte tare, ar fi ok să vii în jur de 9 - 10.
 • O locație de relaxare pentru cei liberi în cursul săptămânii ..sâmbăta si duminica mai bine stați acasă!

Intrare cu plată

5 lei/persoană
2h

Timp mediu de vizitare

*120

Parcare:

cu plată

* 15 lei- parcarea

Program:

 • Duminică 09:00 - 22:30
 • Luni 09:00 - 22:30
 • Marți 09:00 - 22:30
 • Miercuri 09:00 - 22:30
 • Joi 09:00 - 22:30
 • Vineri 09:00 - 22:30
 • Sâmbătă 09:00 - 22:30

Adresă și contact:

str. Gellu Naum nr. 608, sat Comana, com. Comana, jud. Giurgiu

Contactează:

Vezi telefon
  Arată-mi sugestii din Muntenia:

Iți recomandăm în Teleorman următoarele locații :

Parcul Central din Turnu Măgurele

Parcul Central din Turnu Măgurele

Parcul Central din Turnu Măgurele este locul unde aleg să se plimbe cei mai mulți locuitori ai orașului, fiind în același timp și una dintre atracțiile acestuia.

Cetatea medievală Turnu

Cetatea medievală Turnu

Cetatea medievală Turnu este situată în apropierea municipiului Turnu Măgurele.

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești

Mănăstirea „Sfântul Pantelimon” (27 iulie) din Siliştea-Gumeşti este unul dintre cele mai cunoscute așezăminte monahale pe pe întreg cuprinsul județului Teleorman.

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” (29 iunie) este un alt locaș impozant din Alexandria și datează din prima jumătate a secolului al XIX-lea.

Aria naturală și lacul Suhaia

Aria naturală și lacul Suhaia

Aria naturală și lacul Suhaia formează împreună o adevărată rezervație unde și-au făcut cuib o mulțime de păsări.

Mănăstirea Coșoteni

Mănăstirea Coșoteni

Mănăstirea Coșoteni poartă hramul „Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir” (26 octombrie) și datează din secolul al XVII-lea.

Iți recomandăm în București următoarele locații :

Spectacol la Opera Națională București

Spectacol la Opera Națională București

Opera Națională București a fost ridicată în anul 1953 și reprezintă una dintre instituțiile simbolice ale culturii din capitală.

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc este mai vechi decât Hanul cu tei, fiind construit în 1808 în stilul fortărețelor, în apropiere de Curtea Domnească.

Hanul cu Tei

Hanul cu Tei

Hanul cu Tei este un alt obiectiv specific Bucureștiului de altădată.

Parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu mai este cunoscut și ca Grădina Cișmigiu, fiind unul dintre cele mai distinse și faimoase locuri unde pe vremuri obișnuiau să vină cei înstăriți.

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos se află în Centrul Vechi al Bucureștiului, iar biserica este reprezentativă pentru stilul arhitectural brâncovenesc.

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României se numără printre cele mai prestigioase instituții de cultură ale țării, fiind în același timp cel mai mare muzeu de artă din România.