- 15 lei- campare
Parcul Natural Comana este unul dintre cele mai atractive obiective din țară și locul care adesea este ales de turiști pentru o escapadă în natură. Cunoscut pentru verdeața, liniștea și zona generoasă de agrement, parcul are aproape 25.000 de hectare. O suprafață de circa 8000 de hectare este acoperită numai de pădure, iar Balta Comana, cunoscută și ca Delta Neajlovului, se întinde pe 1.206 hectare, purtând numele râului Neajlov, datorită căruia s-a format. Aceasta reprezintă una dintre atracțiile principale ale parcului, a cărei biodiversitate este asemănată cu cea din Delta Dunării. În anul 2005 devine oficial arie protejată prin lege, iar ulterior este declarat sit Ramsar în 2011. Aici sunt adăpostite diverse specii de floră și faună, precum bujorul românesc, nufărul alb sau țigănușul, egreta albă ori popândăul.
Nu e musai să le poți vedea pe toate, dar e musai să-ți iei un răgaz și să vii în Parcul Comana ca să-ți iei tihna cuvenită din această oază de frumusețe!
Intrare cu plată
5 lei/persoanăTimp mediu de vizitare
*120
Parcare:
cu plată
Program:
Adresă și contact:
str. Gellu Naum nr. 608, sat Comana, com. Comana, jud. Giurgiu
Email:
comanaparc@comanaparc.roWebsite:
http://www.comanaparc.ro/Contactează:
Vezi telefonParcul Central din Turnu Măgurele este locul unde aleg să se plimbe cei mai mulți locuitori ai orașului, fiind în același timp și una dintre atracțiile acestuia.
Cetatea medievală Turnu este situată în apropierea municipiului Turnu Măgurele.
Mănăstirea „Sfântul Pantelimon” (27 iulie) din Siliştea-Gumeşti este unul dintre cele mai cunoscute așezăminte monahale pe pe întreg cuprinsul județului Teleorman.
Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” (29 iunie) este un alt locaș impozant din Alexandria și datează din prima jumătate a secolului al XIX-lea.
Aria naturală și lacul Suhaia formează împreună o adevărată rezervație unde și-au făcut cuib o mulțime de păsări.
Mănăstirea Coșoteni poartă hramul „Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir” (26 octombrie) și datează din secolul al XVII-lea.
Opera Națională București a fost ridicată în anul 1953 și reprezintă una dintre instituțiile simbolice ale culturii din capitală.
Hanul lui Manuc este mai vechi decât Hanul cu tei, fiind construit în 1808 în stilul fortărețelor, în apropiere de Curtea Domnească.
Hanul cu Tei este un alt obiectiv specific Bucureștiului de altădată.
Parcul Cişmigiu mai este cunoscut și ca Grădina Cișmigiu, fiind unul dintre cele mai distinse și faimoase locuri unde pe vremuri obișnuiau să vină cei înstăriți.
Mănăstirea Stavropoleos se află în Centrul Vechi al Bucureștiului, iar biserica este reprezentativă pentru stilul arhitectural brâncovenesc.
Muzeul Național de Artă al României se numără printre cele mai prestigioase instituții de cultură ale țării, fiind în același timp cel mai mare muzeu de artă din România.