înapoi

Schitul Sfântul Nicolae

Schitul Sfântul Nicolae se află în orașul Giurgiu, fiind unul dintre cele mai cunoscute locașuri, fiind situat lângă port. Biserica schitului a fost geamie înainte de 1830, servind cultului musulman. După acest an devine ortodoxă, datorită victoriei țarului Nicolae I al Rusiei în războiul ruso-turc, în urma căruia Țările Române ies de sub ocupația otomană. Ulterior îi sunt adăugate un altar și o turlă, însă de-a lungul istoriei este supusă multor provocări. În anul 1877 turcii o bombardează, ceea ce necesită apoi reconstruirea acesteia, ce are loc mulți ani mai târziu, abia în 1905. Acest eveniment nefericit se repetă, numai că de data asta nu din partea mahomedanilor, ci a germanilor. Acest fapt se petrecea în anul 1944, iar anul următor iarăși se lucra la reconstrucția bisericii. În anul 2006 este transformat în schit de călugări după ce până atunci fusese biserică parohială. Pe lângă Sfântul Nicolae (6 decembrie) îi mai are ca ocrotitori pe Sfântul Efrem cel Nou (9 mai) și Sfântul Paisie Aghioritul (12 iulie).

 

Prin urmare, adaugă-l în plan și calcă-i pragul cu prima ocazie!

Adaugi "Schitul Sfântul Nicolae " în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 15 atracții turistice din Giurgiu?
Reviews
 • Este un lăcaș de rugăciune care m-a fascinat de la primul pas făcut în curtea sa. Este un schit din județul Giurgiu, o fosta moschee otomana, construcția sa pierzându-se în negurile istoriei. Acest schit este în apropierea podului peste Dunăre, a primului pod peste acest fluviu și poarta încă o povara a acestui neam plin de istorie, neamul romanesc. Picturile admirate în interiorul schitului m-au fascinat prin execuția lor, am admirat măiestria cu care au fost lucrate, m-am rugat în liniște la fiecare icoana și am simțit tot fiorul luptelor date în aceasta parte de tara pentru necotropirea vetrei strămoșești.
 • Unul dintre Teritoriile Împărăției lui Dumnezeu, adică un loc sfânt și sfințit, acolo unde se face, se împlinește, " voia lui Dumnezeu, precum in cer, așa și pe Pământ..." Icoana Domnului nostru Iisus Hristos cu coroana de spini, moaștele Sfinților Vasile cel Mare, Grigorie de Nissa și ale Sfintei Macrina, Sf. Nicolae (al cărui hram este dat Bisericii), Sf. Efrem cel Nou, Acoperământul de la Sf. Cuvioasă Parascheva, icoanele făcătoare de minuni, pictura restaurată, slujitorul Domnului, singur non-stop, cu inima mare și plină de Har, părintele stareț Nicolae, motive adevărate pentru a face vizitarea duhovnicească a acestui loc sfânt...
 • Nu există îndeajuns de multe cuvinte spre a descrie acest loc de Dumnezeu dăruit cu multe daruri și oarecum înfrățit cel din Letca Nouă prin 2 dintre preoții ce au slujit cândva acolo dar și cu Sf. Mina Vergului, unde se nevoiește azi , ultimul și printre cei mai buni parohi pe care i-a avut. Actualul egumen a împodobit și el biserica ca pe-o mireasă, dăruind-din nou lui Dumnezeu, prin târnosirea din 2017. Vizitând biserica Schitului, omul se poate ruga pt orice dorește sfinților ei ocrotitori: Nicolae al Mirelor, Ștefan-întâiul mucenic, Paisie aghioritul și Efrem cel nou dar și la moaștele sfinților Vasile cel mare, Efrem cel nou, Grigorie de Nisa , Macrina cea tânără și ale altor sfinți.
 • O biserica veche ce poarta urmele celor doua razboaie mondiale.
 • Istoric interesant! Până în 1830 a fost geamie mahomedană, apoi a fost transformată în biserică ortodoxă. Icoanele deosebite...
45min

Timp mediu de vizitare

*45

Program:

 • Duminică 07:00 - 21:00
 • Luni 07:00 - 21:00
 • Marți 07:00 - 21:00
 • Miercuri 07:00 - 21:00
 • Joi 07:00 - 21:00
 • Vineri 07:00 - 21:00
 • Sâmbătă 07:00 - 21:00

Adresă și contact:

str. Mircea cel Bătrân nr. 38-40, mun. Giurgiu, jud. Giurgiu

Contactează:

Vezi telefon
  Arată-mi sugestii din Muntenia:

Iți recomandăm în Teleorman următoarele locații :

Parcul Central din Turnu Măgurele

Parcul Central din Turnu Măgurele

Parcul Central din Turnu Măgurele este locul unde aleg să se plimbe cei mai mulți locuitori ai orașului, fiind în același timp și una dintre atracțiile acestuia.

Cetatea medievală Turnu

Cetatea medievală Turnu

Cetatea medievală Turnu este situată în apropierea municipiului Turnu Măgurele.

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești

Mănăstirea „Sfântul Pantelimon” (27 iulie) din Siliştea-Gumeşti este unul dintre cele mai cunoscute așezăminte monahale pe pe întreg cuprinsul județului Teleorman.

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” (29 iunie) este un alt locaș impozant din Alexandria și datează din prima jumătate a secolului al XIX-lea.

Aria naturală și lacul Suhaia

Aria naturală și lacul Suhaia

Aria naturală și lacul Suhaia formează împreună o adevărată rezervație unde și-au făcut cuib o mulțime de păsări.

Mănăstirea Coșoteni

Mănăstirea Coșoteni

Mănăstirea Coșoteni poartă hramul „Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir” (26 octombrie) și datează din secolul al XVII-lea.

Iți recomandăm în București următoarele locații :

Spectacol la Opera Națională București

Spectacol la Opera Națională București

Opera Națională București a fost ridicată în anul 1953 și reprezintă una dintre instituțiile simbolice ale culturii din capitală.

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc este mai vechi decât Hanul cu tei, fiind construit în 1808 în stilul fortărețelor, în apropiere de Curtea Domnească.

Hanul cu Tei

Hanul cu Tei

Hanul cu Tei este un alt obiectiv specific Bucureștiului de altădată.

Parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu mai este cunoscut și ca Grădina Cișmigiu, fiind unul dintre cele mai distinse și faimoase locuri unde pe vremuri obișnuiau să vină cei înstăriți.

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos se află în Centrul Vechi al Bucureștiului, iar biserica este reprezentativă pentru stilul arhitectural brâncovenesc.

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României se numără printre cele mai prestigioase instituții de cultură ale țării, fiind în același timp cel mai mare muzeu de artă din România.