Schitul Sfântul Nicolae se află în orașul Giurgiu, fiind unul dintre cele mai cunoscute locașuri, fiind situat lângă port. Biserica schitului a fost geamie înainte de 1830, servind cultului musulman. După acest an devine ortodoxă, datorită victoriei țarului Nicolae I al Rusiei în războiul ruso-turc, în urma căruia Țările Române ies de sub ocupația otomană. Ulterior îi sunt adăugate un altar și o turlă, însă de-a lungul istoriei este supusă multor provocări. În anul 1877 turcii o bombardează, ceea ce necesită apoi reconstruirea acesteia, ce are loc mulți ani mai târziu, abia în 1905. Acest eveniment nefericit se repetă, numai că de data asta nu din partea mahomedanilor, ci a germanilor. Acest fapt se petrecea în anul 1944, iar anul următor iarăși se lucra la reconstrucția bisericii. În anul 2006 este transformat în schit de călugări după ce până atunci fusese biserică parohială. Pe lângă Sfântul Nicolae (6 decembrie) îi mai are ca ocrotitori pe Sfântul Efrem cel Nou (9 mai) și Sfântul Paisie Aghioritul (12 iulie).
Prin urmare, adaugă-l în plan și calcă-i pragul cu prima ocazie!
Timp mediu de vizitare
*45
Program:
Adresă și contact:
str. Mircea cel Bătrân nr. 38-40, mun. Giurgiu, jud. Giurgiu
Contactează:
Vezi telefonParcul Central din Turnu Măgurele este locul unde aleg să se plimbe cei mai mulți locuitori ai orașului, fiind în același timp și una dintre atracțiile acestuia.
Cetatea medievală Turnu este situată în apropierea municipiului Turnu Măgurele.
Mănăstirea „Sfântul Pantelimon” (27 iulie) din Siliştea-Gumeşti este unul dintre cele mai cunoscute așezăminte monahale pe pe întreg cuprinsul județului Teleorman.
Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” (29 iunie) este un alt locaș impozant din Alexandria și datează din prima jumătate a secolului al XIX-lea.
Aria naturală și lacul Suhaia formează împreună o adevărată rezervație unde și-au făcut cuib o mulțime de păsări.
Mănăstirea Coșoteni poartă hramul „Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir” (26 octombrie) și datează din secolul al XVII-lea.
Opera Națională București a fost ridicată în anul 1953 și reprezintă una dintre instituțiile simbolice ale culturii din capitală.
Hanul lui Manuc este mai vechi decât Hanul cu tei, fiind construit în 1808 în stilul fortărețelor, în apropiere de Curtea Domnească.
Hanul cu Tei este un alt obiectiv specific Bucureștiului de altădată.
Parcul Cişmigiu mai este cunoscut și ca Grădina Cișmigiu, fiind unul dintre cele mai distinse și faimoase locuri unde pe vremuri obișnuiau să vină cei înstăriți.
Mănăstirea Stavropoleos se află în Centrul Vechi al Bucureștiului, iar biserica este reprezentativă pentru stilul arhitectural brâncovenesc.
Muzeul Național de Artă al României se numără printre cele mai prestigioase instituții de cultură ale țării, fiind în același timp cel mai mare muzeu de artă din România.