Turnul Ceasornicului este unul dintre obiectivele care-i atrag cel mai mult pe turiști atunci când vin în Giurgiu. Acesta este situat în Piața Unirii din zona centrală a orașului, fiind un monument istoric ce datează din secolul al XVIII-lea. A fost ridicat de turci în perioada războiului ruso-otoman, cu scopul de a-l folosi ca observator și foișor pentru a putea anticipa atacurile din partea inamicilor. Ulterior, după ce Țara Românească iese de sub influența otomană, în secolul al XIX-lea turnului i se adaugă un ceas. În perioada Primului Război Mondial vârful îi este distrus, urmând ca în 1934 să fie restaurat. Mai are parte de o reabilitare între anii 2005-2007 și ceasornicul este înlocuit, cel vechi fiind dus la Muzeul Județean, secția de Istorie. Turnul are o înălțime de 22 de metri și e puțin înclinat, fiind organizat în formă de stea. Însă din anii ’60 acest lucru nu a mai fost posibil din cauza blocurilor ridicate în apropierea acestuia.
Cu toate acestea, merită vizitat și adaugă-l în planul tău!
Timp mediu de vizitare
*15
Program:
Adresă și contact:
Piața Unirii, mun. Giurgiu, jud. Giurgiu
Parcul Central din Turnu Măgurele este locul unde aleg să se plimbe cei mai mulți locuitori ai orașului, fiind în același timp și una dintre atracțiile acestuia.
Cetatea medievală Turnu este situată în apropierea municipiului Turnu Măgurele.
Mănăstirea „Sfântul Pantelimon” (27 iulie) din Siliştea-Gumeşti este unul dintre cele mai cunoscute așezăminte monahale pe pe întreg cuprinsul județului Teleorman.
Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” (29 iunie) este un alt locaș impozant din Alexandria și datează din prima jumătate a secolului al XIX-lea.
Aria naturală și lacul Suhaia formează împreună o adevărată rezervație unde și-au făcut cuib o mulțime de păsări.
Mănăstirea Coșoteni poartă hramul „Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir” (26 octombrie) și datează din secolul al XVII-lea.
Opera Națională București a fost ridicată în anul 1953 și reprezintă una dintre instituțiile simbolice ale culturii din capitală.
Hanul lui Manuc este mai vechi decât Hanul cu tei, fiind construit în 1808 în stilul fortărețelor, în apropiere de Curtea Domnească.
Hanul cu Tei este un alt obiectiv specific Bucureștiului de altădată.
Parcul Cişmigiu mai este cunoscut și ca Grădina Cișmigiu, fiind unul dintre cele mai distinse și faimoase locuri unde pe vremuri obișnuiau să vină cei înstăriți.
Mănăstirea Stavropoleos se află în Centrul Vechi al Bucureștiului, iar biserica este reprezentativă pentru stilul arhitectural brâncovenesc.
Muzeul Național de Artă al României se numără printre cele mai prestigioase instituții de cultură ale țării, fiind în același timp cel mai mare muzeu de artă din România.