înapoi

Peștera Polovragi

Peștera Polovragi este adăpostită de Cheile Oltețului și de Munții Parâng, la peste 650 de metri altitudine, și se află pe raza comunei cu același nume, între satele Horezu și Baia de Fier.

Legenda cea mai cunoscută susține că aici ar fi locuit Zamolxe, zeul dacilor. Pe lângă zeu, pe aici au mai trecut traci sau haiduci (inclusiv pandurii lui Tudor Vladimirescu). Paradoxul face că a fost și „casa” unor călugări, cum ar fi Pahomie, care au trăit din perioada medievală până în secolul XX.

Denumirea peșterii vine de la o plantă de leac folosită în medicina dacilor pentru multe afecțiuni.

Galeria acesteia se întinde pe zece kilometri, însă numai 800 de metri pot fi vizitați. De asemenea, această zonă este și electrificată, lucru care facilitează experiența turiștilor.

Adăpostește și o colonie de lilieci, fiind locul unde sacrul se împletește cu profanul.

Așa că, vino și tu să o vizitezi și să-i descoperi frumusețea sălbatică!

Adaugi "Peștera Polovragi" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 15 atracții turistice din Gorj?
Reviews
  • Păcat de frumusețea peșterii ca este stricata tot de oameni. Aglomerație mare, personal la întrare nepoliticos și mai trebuie sa îți faci loc printre samsarii de lemne care cară cu tiruri cu remorca non stop într-o zona care ar fi trebuit protejata. Nu știu dacă au sau nu acte dar cu siguranță nu e bine pentru viitor!!
  • O peșteră naturală puțin amenajată de către administratorul acesteia. Pretul este mult prea mare pentru ofertă comparativ cu alte peșteri (20 lei pentru adulți. Nu sunt reduceri pentru pensionari doar pentru elevi și studenți ). Nu dispune de toaletă iar locul de parcare este foarte mic în Cheile Oltețului pe malul răului Olteț.
  • Un loc frumos si plin de istorie. Intrarea s-a facut la 10, nu la 8 cum apare pe net. Ghizii sunt amabili, dar se ofera informatii provenite din mituri ca fiind reale, probabil pentru a adauga un factor de "soc" in prezentare
  • Superb. Pestera Polovragi, Cheile Oltetului, traseul către Crucea lui Ursachi, peisajul din jur, peisajul de la cruce, coborârea spectaculoasa către Mănăstirea Polovragi. De la Pestera Polovragi mergi câteva sute de metri prin Cheile Oltetului pana la o cabana care pare părăsită, apoi urmezi traseul către cruce, bulina roșie, 2h1/2, la cruce popas obligatoriu pentru ca peisajul este superb. Plecarea către Mănăstirea Polovragi bulina rosie, aproximativ 1 h. Noua ne a adus cineva mașina de la cabana părăsită la manastire. Probabil ca de la cabana la manastire sunt aproximativ 2 km pe un drum pietruit, mult praf. Dacă nu are cine sa va aducă mașina este de preferat sa urcați de la Manastire pentru ca traseul este mult mai scurt și mult mai frumos. Oricum ați face, sa nu ratați urcarea la cruce😉
  • Cam seci fara prezentare cu ghid, lumina nu prea pune in evidenta ceea ce vor sa prezinte. Biletele de intrare sunt destul de scumpe, nu exista bile pentru pensionari doar copii si adulti. Locuri de parcare nu prea exista pentru cei care vin cu masina iar indicatoarele rutiere carwsa te indrume catre pestera cam lipsesc. In zona circula foarte multe camioane care transporta lemnul tait in padurile din spatele Cheilor Oltetului, camioane care te ineaca in praf si mizerie. Prea putina preocupare a primariei din zona pentru o mai buna amenajare a acestei zone foarte atractive.

Intrare cu plată

10 lei/persoană
45min

Timp mediu de vizitare

*45

Program:

  • Duminică 10:30 - 18:00
  • Luni Închis
  • Marți 10:30 - 18:00
  • Miercuri 10:30 - 18:00
  • Joi 10:30 - 18:00
  • Vineri 10:30 - 18:00
  • Sâmbătă 10:30 - 18:00

Adresă și contact:

sat Polovragi, com. Polovragi, jud. Gorj

Contactează:

Vezi telefon
    Arată-mi sugestii din Oltenia:

Iți recomandăm în Olt următoarele locații :

Rezervația de bujori sălbatici din Pădurea Călugărească

Rezervația de bujori sălbatici din Pădurea Călugărească

Rezervația de bujori sălbatici din Pădurea Călugărească, a Academiei din Stoicănești se întinde pe o suprafață de circa 50 de hectare.

Mănăstirea Strehareți

Mănăstirea Strehareți

Mănăstirea Strehareți este adăpostită de orașul Slatina și datează din secolul al XVII-lea.

Casa Iancu Jianu

Casa Iancu Jianu

Casa memorială „Iancu Jianu“ (1787-1842) din Caracal e singurul obiectiv din țară care a fost înființat în amintirea unui haiduc, singurul de origine nobilă din Oltenia.

Muzeul Județean Olt

Muzeul Județean Olt

Muzeul Județean Olt se află în reședința de județ și a fost inaugurat în anul 1952 sub denumirea de Muzeul Raional Slatina.

Spectacol de teatru în Caracal

Spectacol de teatru în Caracal

Teatrul Național din Caracal este unul dintre edificiile emblematice ale orașului.

Biserica și Curtea Domnească din Caracal

Biserica și Curtea Domnească din Caracal

Biserica și Curtea Domnească din Caracal sunt un alt exemplu de obiectiv istoric din județul Olt.

Iți recomandăm în Vâlcea următoarele locații :

Stațiunea Voineasa

Stațiunea Voineasa

Stațiunea Voineasa se află în comuna omonimă, așezată pe Valea Lotrului, la poalele munților cu același nume.

Stațiunea Călimănești-Căciulata

Stațiunea Călimănești-Căciulata

Stațiunea Călimănești-Căciulata este o altă destinație turistică renumită din județul Vâlcea.

Cascada Apa Spânzurată

Cascada Apa Spânzurată

Cascada Apa Spânzurată este un alt obiectiv natural care atrage turiștii în județul Vâlcea.

Mănăstirea Hurezi

Mănăstirea Hurezi

Mănăstirea Hurezi se numără printre cele mai vestite așezăminte monahale de pe cuprinsul țării, reprezentative pentru stilul arhitectural brâncovenesc.

Lacul Gâlcescu

Lacul Gâlcescu

Lacul Gâlcescu este una dintre cele mai însemnate atracții naturale din cadrul Munților Parâng.

Muzeul de Istorie Vâlcea

Muzeul de Istorie Vâlcea

Muzeul de istorie din Râmnicu Vâlcea este adăpostit ca secție în cadrul Muzeului Județean „Aurelian Sacerdoțeanu”.