înapoi

Alpinism în cheile Bicazului

Cheile Bicazului se află în apropiere de Lacul Roșu și cel mai adesea, turiștii aleg să le viziteze împreună. Acestea aparțin de Muntele Gurghiului, care face parte din Carpații Orientali. Se întinde pe teritoriul a două județe: Harghita și Neamț. De asemenea, și această zonă este foarte cunoscută și intens cutreierată de călători din toate părțile țării și ale lumii. Zona e destul de abruptă, iar stâncile verticale de-o parte și de alta a străzii sunt atracția principală pentru iubitorii de cățărat sau alpinism. Cheile măsoară circa 8 kilometri și s-au format prin erodarea calcarelor datorită „muncii” râului Bicaz și al afluenților de-a lungul multor ani, rezultând aceste minunate Chei ale Bicazului. 

Merită să le pui și tu pe lista ta cu obiective de vizitat și să te bucuri de frumusețea lor și chiar să faci o drumețile ori să escaladezi o stâncă.

Adaugi "Alpinism în cheile Bicazului" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 15 atracții turistice din Harghita?
Reviews
  • Un loc minunat cu peisaje mirifice, stancile parca sunt taiate de mana omului, din pacate drumul incepe sa fie uzat iar autoritatile se pare ca nu iau masuri. Pacat ca locul este superb. Multi turisti straini au apreciat locul
  • Aici nu prea am ce să zic, trebuie să vezi cu ochii tăi, de vis! Păcat că autoritățile astea nu fac nimic, drumul o tot ia la vale de la ploi dar ei nimic... Pun doar câteva indicatoare de avertizare, ocolire și ceva saci ci nisip și gata... problemă rezolvată! 🤨
  • Priveliște frumoasa, dar mizeria este la ea acasă. Locuri de parcare zero, parchezi aiurea unde apuci, nici drumul nu e prea întreținut, la un moment dat o porțiune semnificativa este surpata pe un sens.
  • O zona minunata, frumoasa si impresionanta. Serpentinele grele si periculoase, in rest perfect. Eu sunt in carucior cu rotile
  • Un peisaj uluitor, care îți taie respirația. Ai impresia că munții înghit șoseaua și uriașii din stâncă se prăbușesc peste tine. Iar dacă veți ajunge, faceți un efort și mergeți puțin pe jos pentru a simți o senzație total diferită. Nu veți regreta nici o secundă.
4h

Timp mediu petrecut

Program:

  • Duminică Nonstop
  • Luni Nonstop
  • Marți Nonstop
  • Miercuri Nonstop
  • Joi Nonstop
  • Vineri Nonstop
  • Sâmbătă Nonstop

Adresă și contact:

loc. Lacu Roșu, mun. Gheorghieni, jud. Harghita

    Arată-mi sugestii din Transilvania:

Iți recomandăm în Bistrița-Năsăud următoarele locații :

Sângeorz-Băi

Sângeorz-Băi

Sângeorz-Băi este una dintre cele mai cunoscute stațiuni de pe meleagul bistrițean.

Castelul  Bethlen de la Arcalia

Castelul Bethlen de la Arcalia

Castelul contelui Bethlen de la Arcalia este unul dintre cele mai cunoscute de pe teritoriul bistrițean.

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu din județul Bistrița-Năsăud se află în Munții Călimani, într-o pădure unde este cabana de la Dealul Negru.

Valea Vinului

Valea Vinului

Valea Vinului este singura localitate din Parcul Național Munții Rodnei .

Iți recomandăm în Alba următoarele locații :

Golf la Pianu de Jos

Golf la Pianu de Jos

Pianu de Jos nu are cel mai mare pian din țară, dar are cel mai mare teren natural de golf din România.

Cu cei mici la Teatrul de Păpuşi Prichindel

Cu cei mici la Teatrul de Păpuşi Prichindel

Teatrul de Păpuşi „Prichindel”.  8 actori, 6 oameni care lucrează pentru scenă, 3 persoanepentru marketing, 4 responsabili de bani, de acte și de echipă și 5 inși care se ocupă de aprovizionare, producție și administrație.

Parcul Dendrologic Dr. Ioan Vlad

Parcul Dendrologic Dr. Ioan Vlad

Parcul Dendrologic „Dr. Ioan Vlad” are o suprafață de 21 de hectare și cu peste 12.000 de specii de arbori, fiind înființat în 2001.

Mănăstirea Oașa

Mănăstirea Oașa

Mănăstirea Oașa, aflată la peste 1200 metri altitudine, în Munții Șureanu, între păduri de conifere și la destui kilometri depărtare de prima așezare omenească.

Izbucul Tăuzului

Izbucul Tăuzului

Izbucul Tăuzului are o suprafață de circa un hectar, aflându-se pe aria teritoarială a comunei Arieșeni, satul Hodobana din Munții Bihorului

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni este un alt loc mirific al județului Alba.

Iți recomandăm în Argeș următoarele locații :

Transfăgărășan

Transfăgărășan

Transfăgărășanul este cunoscut ca cea mai spectaculoasă rută care străbate Carpații Meridionali (DN7C), fiind botezat „drumul din nori”.