- 5 lei - copii
- 3 lei - grupuri de minim 15 persoane
Casa Memorială „Nagy Imre (1893 – 1976)” este o altă destinație care se numără printre atracțiile principale din Miercurea Ciuc.
Aceasta este locuința unde renumitul profesor universitar, pictor și sculptor maghiar a trăit.
Nagy Imre începe cu sculptura, după Primul Război Mondial; apoi se îndreaptă spre desen și pictură, pe care le studiază la Academia de Artă din Budapesta, urmând ca în 1924 să se reîntoarcă în Jigodin. Aici se dedică picturii și surprinde în operele sale peisaje și personaje ale secuimii timpului respectiv.
Talentul și munca îi sunt recunoscute în 1939 și 1957, iar în 1973 (când avea 80 de ani) este martor la inaugurarea galeriei cu operele sale, construită lângă casa lui.
După moartea acestuia, casa este transformată în muzeu, iar mormântul artistului se află chiar în curtea acesteia.
Pune și tu acest obiectiv pe lista ta și vizitează-l!
Pentru suveniruri poți merge în Piața Cetății, la muzeul Csíki Székely (de acest muzeu aparține casa memorială Nagy Imre ).
Intrare cu plată
7 lei/persoanăTimp mediu de vizitare
*30
Parcare:
fără plată
Program:
Închis din 16 octombrie până în 14 mai.
Adresă și contact:
str. Zsögödi Nagy Imre nr. 175, orașul Miercurea Ciuc, jud. Harghita
Contactează:
Vezi telefonSângeorz-Băi este una dintre cele mai cunoscute stațiuni de pe meleagul bistrițean.
Castelul contelui Bethlen de la Arcalia este unul dintre cele mai cunoscute de pe teritoriul bistrițean.
Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu din județul Bistrița-Năsăud se află în Munții Călimani, într-o pădure unde este cabana de la Dealul Negru.
Valea Vinului este singura localitate din Parcul Național Munții Rodnei .
Pianu de Jos nu are cel mai mare pian din țară, dar are cel mai mare teren natural de golf din România.
Teatrul de Păpuşi „Prichindel”. 8 actori, 6 oameni care lucrează pentru scenă, 3 persoanepentru marketing, 4 responsabili de bani, de acte și de echipă și 5 inși care se ocupă de aprovizionare, producție și administrație.
Parcul Dendrologic „Dr. Ioan Vlad” are o suprafață de 21 de hectare și cu peste 12.000 de specii de arbori, fiind înființat în 2001.
Mănăstirea Oașa, aflată la peste 1200 metri altitudine, în Munții Șureanu, între păduri de conifere și la destui kilometri depărtare de prima așezare omenească.
Izbucul Tăuzului are o suprafață de circa un hectar, aflându-se pe aria teritoarială a comunei Arieșeni, satul Hodobana din Munții Bihorului
Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni este un alt loc mirific al județului Alba.
Transfăgărășanul este cunoscut ca cea mai spectaculoasă rută care străbate Carpații Meridionali (DN7C), fiind botezat „drumul din nori”.