înapoi

Castelul Mikó

Castelul Mikó este unul dintre cele mai vestite obiective turistice atât din orașul Miercurea Ciuc (unde se află), cât și din județul Harghita. A fost proiectat de un italian și construit de un maghiar (Ferenc Hidvégi Mikó) în 1631, al cărui nume i-a rămas clădirii până în prezent. După incendiul suferit în octombrie 1661, provocat de hoardele turco-tătare, castelul este ruinat. Însă este refăcut între 1714- 1716 cu scop militar, urmând ca până în 1764 să aibă rol de cazarmă fortificată. Castelul este folosit de armată până spre mijlocul secolului al XX-lea când este reabilitat iarăși. De data aceasta cu un scop total diferit, fiind transformat în Muzeul Secuiesc al Ciucului în 1970. După doi ani este inaugurată și o secție în aer liber (în spatele castelului). În acest moment clădirea este administrată de Consiliul Județean și poate fi vizitată și de tine. 

Așa că, vino și tu la castelul Mikó!

Adaugi "Castelul Mikó" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 15 atracții turistice din Harghita?
Reviews
  • Mi a placut foarte mult.. Foarte curat si exponatele diverse.. Incercand să prezinte viata in acea zona din timpuri străvechi..trevand prin toate epocile.. Cu activitatile din perioafele respective.. Picturi, carti vechi.. ajungand apoi la epoca Ceaușescu.. Bine cunoscuta noua.. Altceva fata de ce am vazut pana aici..
  • Interesant pt ca ofera multe informatii si sunt multe obiecte interesante expuse. Ce mi-a placut in mod deosebit au fost filmuletele pe care le-am vizionat: cum e nevoie de forta de munca in zona, legenda fantanii din interior, partea din muzeu dedicata comunismului: am revazut cartela pe care o foloseam sa luam paine/ ulei/zahar.
  • Cetatea Miko este cel mai vechi și important monument istoric al orașului Miercurea Ciuc. Poarta numele constructorului Francisc Miko, 1585-1635. In anii 1661 castelul este ocupat de trupele turco-tatare, care invadează Ciucul și incendiază castelul. Apoi in anii următori este reconstruit și au proiectat un sistem de apărare. În anii 1880 șanțul castelului este umplut cu apă. Anual aici se desfășoară Festivalul european de Muzică Veche.
  • Bine pus in valoare atat prin renovare cat si prin obiectele de muzeu pe care le gazduieste.
  • Muzeul este drăguț, însă angajatii sunt foarte speriați si nu te fac să te simți deloc bine venit. Se fac si repetiții cu o trupă de teatru in curte si trebuie sa păstrezi liniștea deplină. Noi am fost cu 2 copii mici si doamna care ne-a coordonat vizita ne-a spus de vreo 10 ori sa nu pună copii mana pe ceva

Intrare cu plată

8 lei/persoană
1h

Timp mediu de vizitare

Parcare:

cu plată

* Parcare cu plată lângă castel, pe partea dreaptă, de luni până vineri între orele 08:00 - 17:00

Program:

  • Duminică 09:00 - 18:00
  • Luni Închis
  • Marți 09:00 - 18:00
  • Miercuri 09:00 - 18:00
  • Joi 09:00 - 18:00
  • Vineri 09:00 - 18:00
  • Sâmbătă 09:00 - 18:00
* Închis de sărbătorile legale. Program de iarnă M-D - 09:00 - 17:00

Adresă și contact:

Piața Cetății nr. 2, orașul Miercurea Ciuc, jud. Harghita

Contactează:

Vezi telefon
    Arată-mi sugestii din Transilvania:

Iți recomandăm în Bistrița-Năsăud următoarele locații :

Sângeorz-Băi

Sângeorz-Băi

Sângeorz-Băi este una dintre cele mai cunoscute stațiuni de pe meleagul bistrițean.

Castelul  Bethlen de la Arcalia

Castelul Bethlen de la Arcalia

Castelul contelui Bethlen de la Arcalia este unul dintre cele mai cunoscute de pe teritoriul bistrițean.

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu din județul Bistrița-Năsăud se află în Munții Călimani, într-o pădure unde este cabana de la Dealul Negru.

Valea Vinului

Valea Vinului

Valea Vinului este singura localitate din Parcul Național Munții Rodnei .

Iți recomandăm în Alba următoarele locații :

Golf la Pianu de Jos

Golf la Pianu de Jos

Pianu de Jos nu are cel mai mare pian din țară, dar are cel mai mare teren natural de golf din România.

Cu cei mici la Teatrul de Păpuşi Prichindel

Cu cei mici la Teatrul de Păpuşi Prichindel

Teatrul de Păpuşi „Prichindel”.  8 actori, 6 oameni care lucrează pentru scenă, 3 persoanepentru marketing, 4 responsabili de bani, de acte și de echipă și 5 inși care se ocupă de aprovizionare, producție și administrație.

Parcul Dendrologic Dr. Ioan Vlad

Parcul Dendrologic Dr. Ioan Vlad

Parcul Dendrologic „Dr. Ioan Vlad” are o suprafață de 21 de hectare și cu peste 12.000 de specii de arbori, fiind înființat în 2001.

Mănăstirea Oașa

Mănăstirea Oașa

Mănăstirea Oașa, aflată la peste 1200 metri altitudine, în Munții Șureanu, între păduri de conifere și la destui kilometri depărtare de prima așezare omenească.

Izbucul Tăuzului

Izbucul Tăuzului

Izbucul Tăuzului are o suprafață de circa un hectar, aflându-se pe aria teritoarială a comunei Arieșeni, satul Hodobana din Munții Bihorului

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni este un alt loc mirific al județului Alba.

Iți recomandăm în Argeș următoarele locații :

Transfăgărășan

Transfăgărășan

Transfăgărășanul este cunoscut ca cea mai spectaculoasă rută care străbate Carpații Meridionali (DN7C), fiind botezat „drumul din nori”.