înapoi

Lacul Roșu

Lacul Roșu este unul dintre cele mai vestite lacuri din România și vizitate destinații ale Harghitei. Localnicii îi mai spun și lacul Ghilcoș. S-a format în prima jumătate a secolului al XIX-lea, după ce un vârf de munte s-a prăbușit. A urmat o alunecare de teren, o pădure de brazi inundată și nașterea unui lac de acumulare la poalele muntelui Hășmașu Mare, fiind cel mai mare din țară. Tot acest proces s-a petrecut în mod natural. Legat de numele acestui lac, roiesc o mulțime de legende și povești. Le poți afla cercetând internetul sau de la vreun localnic știutor. În orice caz, după o plimbare cu barca pe lac, unde încă se mai pot observa trunchiurile pietrificate ale brazilor vechi, îți vei crea propria versiune a poveștii. A fost o perioadă în care a purtat și numele de „Lacul Ucigașul”. 

Stabilește-ți și tu să vizitezi Lacul Roșu și să-l pui în propriul plan de călătorie!

Adaugi "Lacul Roșu" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 15 atracții turistice din Harghita?
Reviews
  • Lacul Roșu Un loc pitoresc dar care nu este pus în valoare suficient .Infrastructura e proastă fără parcări și mai ales lipsa unor zone de promenadă in jurul lacului, cu spatii de odihnă de unde poți admira lacul și din alte zone la fel de pitorești. Ar fi fost interesant ca investitorii locali să poată în acest fel să fructifice potențialul locului închiriind mountain bike-uri și astfel multe zone din jur ar fi fost accesibile multor categorii de turiști . În privința pădurii scufundate în lacul ce a luat ființă natural, acesta atrage mulți turiști aflați mai mult în tranzit, deoarece locul nu oferă prea multe opțiuni de a rămîne mai mult în zonă . Debarcaderul este astăzi principala atracție și este locul cel mai frecventat de turiștii dornici de aventură ce doresc să navigheze pe întinderea lacului .Legendele locului sunt cele ce fascinează pe turiștii dornici de a cunoaște originile lacului . Una din legendele populare amintește de povestea a doi tineri îndrăgostiți ce au fugit în lume pentru a fi împreună, însă la traversarea munților in urma unei furtuni o stincă s-a prăbușit peste ei curmindu-le viața. Astfel ajungandu-i blestemul părinților băiatului, aceștia au pierit aici, iar sângele lor scurs în lac ar fi fost cel ce ar fi dat culoarea roșie a acestui lac. Adevăr sau legendă, totuși această zonă este o certă atracție, chiar dacă multe lucruri lasă de dorit .
  • Lacul Rosu ofera o priveliste de vis. Daca aveti trecere pe aici, ramaneti sa faceti 2,3 fotografii.
  • Loc plin doar de bozgori....oriunde te indrepți auzi numa' "igem servuste kurtos kelemen izveregeten" ....am trecut granița cumva sau ce dracu'?
  • Superb!!! Mai putin parcarea 10 lei:))
  • Superb un peisaj de poveste nu-ti mai vine să m-ai pleci

Intrare cu plată

15 lei/persoană
1h

Timp mediu de vizitare

Parcare:

cu plată

* Parcare cu plată în fața pontonului lacului Roșu.

Program:

  • Duminică Nonstop
  • Luni Nonstop
  • Marți Nonstop
  • Miercuri Nonstop
  • Joi Nonstop
  • Vineri Nonstop
  • Sâmbătă Nonstop
*

Centrul de închiriere bărci L-D - 10:00 - 18:30

Adresă și contact:

DN nr. 12C, loc. Lacu Roșu, orașul Gheorgheni, jud. Harghita

Contactează:

Vezi telefon
    Arată-mi sugestii din Transilvania:

Iți recomandăm în Bistrița-Năsăud următoarele locații :

Sângeorz-Băi

Sângeorz-Băi

Sângeorz-Băi este una dintre cele mai cunoscute stațiuni de pe meleagul bistrițean.

Castelul  Bethlen de la Arcalia

Castelul Bethlen de la Arcalia

Castelul contelui Bethlen de la Arcalia este unul dintre cele mai cunoscute de pe teritoriul bistrițean.

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu din județul Bistrița-Năsăud se află în Munții Călimani, într-o pădure unde este cabana de la Dealul Negru.

Valea Vinului

Valea Vinului

Valea Vinului este singura localitate din Parcul Național Munții Rodnei .

Iți recomandăm în Alba următoarele locații :

Golf la Pianu de Jos

Golf la Pianu de Jos

Pianu de Jos nu are cel mai mare pian din țară, dar are cel mai mare teren natural de golf din România.

Cu cei mici la Teatrul de Păpuşi Prichindel

Cu cei mici la Teatrul de Păpuşi Prichindel

Teatrul de Păpuşi „Prichindel”.  8 actori, 6 oameni care lucrează pentru scenă, 3 persoanepentru marketing, 4 responsabili de bani, de acte și de echipă și 5 inși care se ocupă de aprovizionare, producție și administrație.

Parcul Dendrologic Dr. Ioan Vlad

Parcul Dendrologic Dr. Ioan Vlad

Parcul Dendrologic „Dr. Ioan Vlad” are o suprafață de 21 de hectare și cu peste 12.000 de specii de arbori, fiind înființat în 2001.

Mănăstirea Oașa

Mănăstirea Oașa

Mănăstirea Oașa, aflată la peste 1200 metri altitudine, în Munții Șureanu, între păduri de conifere și la destui kilometri depărtare de prima așezare omenească.

Izbucul Tăuzului

Izbucul Tăuzului

Izbucul Tăuzului are o suprafață de circa un hectar, aflându-se pe aria teritoarială a comunei Arieșeni, satul Hodobana din Munții Bihorului

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni este un alt loc mirific al județului Alba.

Iți recomandăm în Argeș următoarele locații :

Transfăgărășan

Transfăgărășan

Transfăgărășanul este cunoscut ca cea mai spectaculoasă rută care străbate Carpații Meridionali (DN7C), fiind botezat „drumul din nori”.