- 8 lei - copil
Peştera Şugău (sau Peștera Șoaptelor) se află în Munții Giurgeului, pe versantul dinspre sud al Muntelui Sipos care are o altitudine de 1.568 de metri. Este una dintre cele mai spectaculoase peșteri de pe teritoriul României și atracția principală o reprezintă formele deosebite ale stalactitelor și stalagmitelor din interiorul acesteia, alături de stâlpii cu guler și galeriile foarte strâmte. Aceasta măsoară circa un kilometru și are patru nivele, dintre care unul singur este pus la dispoziția vizitatorilor (are 150 de metri). Galeria principală găzduiește săli ca: Sala Sfatului, Hala Descoperirilor sau Vestiarul. Unele dintre formele întâlnite aici au și nume precum: Ochiul Bufniței, Lumea Fermecată, Șirul de Stâlpi, Meduza sau Delfinul. Circulă și o legendă despre peșteră, care susține că din pereții acesteia ar picura aur și că o dată la șapte ani se umplu trei găleți.
Vino și tu să vizitezi minunățiile peșterei Șugău!
Intrare cu plată
10 lei/persoanăTimp mediu de vizitare
*Traseul integral speologic durează 180 minute.
Program:
Adresă și contact:
com. Suseni, jud. Harghita
Email:
office@sugo.roWebsite:
http://sugo.ro/Contactează:
Vezi telefonSângeorz-Băi este una dintre cele mai cunoscute stațiuni de pe meleagul bistrițean.
Castelul contelui Bethlen de la Arcalia este unul dintre cele mai cunoscute de pe teritoriul bistrițean.
Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu din județul Bistrița-Năsăud se află în Munții Călimani, într-o pădure unde este cabana de la Dealul Negru.
Valea Vinului este singura localitate din Parcul Național Munții Rodnei .
Pianu de Jos nu are cel mai mare pian din țară, dar are cel mai mare teren natural de golf din România.
Teatrul de Păpuşi „Prichindel”. 8 actori, 6 oameni care lucrează pentru scenă, 3 persoanepentru marketing, 4 responsabili de bani, de acte și de echipă și 5 inși care se ocupă de aprovizionare, producție și administrație.
Parcul Dendrologic „Dr. Ioan Vlad” are o suprafață de 21 de hectare și cu peste 12.000 de specii de arbori, fiind înființat în 2001.
Mănăstirea Oașa, aflată la peste 1200 metri altitudine, în Munții Șureanu, între păduri de conifere și la destui kilometri depărtare de prima așezare omenească.
Izbucul Tăuzului are o suprafață de circa un hectar, aflându-se pe aria teritoarială a comunei Arieșeni, satul Hodobana din Munții Bihorului
Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni este un alt loc mirific al județului Alba.
Transfăgărășanul este cunoscut ca cea mai spectaculoasă rută care străbate Carpații Meridionali (DN7C), fiind botezat „drumul din nori”.