înapoi

Peştera Şugău

Peştera Şugău (sau Peștera Șoaptelor) se află în Munții Giurgeului, pe versantul dinspre sud al Muntelui Sipos care are o altitudine de 1.568 de metri. Este una dintre cele mai spectaculoase peșteri de pe teritoriul României și atracția principală o reprezintă formele deosebite ale stalactitelor și stalagmitelor din interiorul acesteia, alături de stâlpii cu guler și galeriile foarte strâmte. Aceasta măsoară circa un kilometru și are patru nivele, dintre care unul singur este pus la dispoziția vizitatorilor (are 150 de metri). Galeria principală găzduiește săli ca: Sala Sfatului, Hala Descoperirilor sau Vestiarul. Unele dintre formele întâlnite aici au și nume precum: Ochiul Bufniței, Lumea Fermecată, Șirul de Stâlpi, Meduza sau Delfinul. Circulă și o legendă despre peșteră, care susține că din pereții acesteia ar picura aur și că o dată la șapte ani se umplu trei găleți. 

Vino și tu să vizitezi minunățiile peșterei Șugău!

Adaugi "Peştera Şugău" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 15 atracții turistice din Harghita?
Reviews
  • Dea gara Voslobeni se merge o ora jumate pe drum forestier, in ultimele 10 minute se urca putin abrupt panaa intrarea in pestera. Langa pestera sunt mai multe locuri de popas, din lemn, cu masute, cos de gunoi si acoperis. Drumul parcurge satul, apoi se merge prin padure, de-a lungul unui parau. Separat este si un drum pentru masini, pana la locul unde se urca pe poteca spre pestera. Cand am fost noi ( data recenziei ), pesteta este inchisa, desi in mod normal se intra din ora in ora, de la 10-17, si am fost singuri pe traseu in afara de 3 turisti care venisera cu masina proprie. Pana la pestera este traseu Triunghi galben din Izvoru Muresului, dar nu este bine marcat si trebuie urcat si coborat un munte ( altitudinea maxima 1200-1300 m ), fiind destul de lung ( 4-5 ore ) si nici nu sunt turisti pe acolo. Sau pe la Vf Arama Neagra, pe banda albastra ( 2 ore jum ). De la pestera se ajunge in 2 ore jum le Vf. Sipos. De asemenea, din aproapierea pesterii se face un teaseu spre Gheorgheni ( sunt vreo 7 km ).
  • Merita vizitata!!! Drumul este relativ usor de parcurs, zona frumoasa si ghidul si-a dat tot interesul sa intelegem ce vedem, chiar daca era voluntar!
  • O pestera mai ferita de ochii lumii , nu e atat de populara intr-u cat am dat din ea din intamplare desi am cautat pesteri . Accesul la ea cu masina se face pe un drum neasfaltat , pe timp de iarna nu poti inainta mai mult doar daca ai lanturi . A fost ok am inaintat pe jos fara probleme . Pana la pestera ai de urcat putin , partea buna este ca e amenajat cu balustrada astfel ca nu ai cum sa cazi . Intrarea e 10 lei ,se face cu ghid bine pregatit care isi cunoaste meseria. Iarna se pot observa cateva specii de lilieci destul de aproape , gasiti formatiuni , lilieci deci aveti ce vedea.In pestera putin aluneca dar daca sunteti atenti sunt sanse mici de incidente , cateva plecaciuni dar nu e dificil.Un minus a fost intoarcerea , ghidul s-a cam grabit si nu prea am apucat sa facem poze in rest nota 10.
  • Un loc foarte frumos, insa din pacate ghidul si personalul de acolo strica toata experienta. Nu se vorbeste deloc in limba romana, cu mult noroc abia gasesti pe cineva sa iti traduca doua cuvinte.
  • O pestera deosebit de frumoasa ,ghidul un om nemaipomenit ,ne-a prezentat pestera foarte frumos ,un om placut ,deosebit . Merita vizitata ,daca ajungeti in zona.Drumuri de acces sunt doua ,unul din comuna Voslobeni ,asfaltat partial ,altul cu cativa km mai spre Gheorgheni ,neasfaltat dar acceptabil.Indicatoare sunt la DN , e drept cam micute ,dar sunt.

Intrare cu plată

10 lei/persoană
1h

Timp mediu de vizitare

*Traseul integral speologic durează 180 minute.

Program:

  • Duminică 10:00 - 17:00
  • Luni 10:00 - 17:00
  • Marți 10:00 - 17:00
  • Miercuri 10:00 - 17:00
  • Joi 10:00 - 17:00
  • Vineri 10:00 - 17:00
  • Sâmbătă 10:00 - 17:00
* Program de iarnă S, D - 10:00 - 16:00

Adresă și contact:

com. Suseni, jud. Harghita

Website:

http://sugo.ro/

Contactează:

Vezi telefon
    Arată-mi sugestii din Transilvania:

Iți recomandăm în Bistrița-Năsăud următoarele locații :

Sângeorz-Băi

Sângeorz-Băi

Sângeorz-Băi este una dintre cele mai cunoscute stațiuni de pe meleagul bistrițean.

Castelul  Bethlen de la Arcalia

Castelul Bethlen de la Arcalia

Castelul contelui Bethlen de la Arcalia este unul dintre cele mai cunoscute de pe teritoriul bistrițean.

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu din județul Bistrița-Năsăud se află în Munții Călimani, într-o pădure unde este cabana de la Dealul Negru.

Valea Vinului

Valea Vinului

Valea Vinului este singura localitate din Parcul Național Munții Rodnei .

Iți recomandăm în Alba următoarele locații :

Golf la Pianu de Jos

Golf la Pianu de Jos

Pianu de Jos nu are cel mai mare pian din țară, dar are cel mai mare teren natural de golf din România.

Cu cei mici la Teatrul de Păpuşi Prichindel

Cu cei mici la Teatrul de Păpuşi Prichindel

Teatrul de Păpuşi „Prichindel”.  8 actori, 6 oameni care lucrează pentru scenă, 3 persoanepentru marketing, 4 responsabili de bani, de acte și de echipă și 5 inși care se ocupă de aprovizionare, producție și administrație.

Parcul Dendrologic Dr. Ioan Vlad

Parcul Dendrologic Dr. Ioan Vlad

Parcul Dendrologic „Dr. Ioan Vlad” are o suprafață de 21 de hectare și cu peste 12.000 de specii de arbori, fiind înființat în 2001.

Mănăstirea Oașa

Mănăstirea Oașa

Mănăstirea Oașa, aflată la peste 1200 metri altitudine, în Munții Șureanu, între păduri de conifere și la destui kilometri depărtare de prima așezare omenească.

Izbucul Tăuzului

Izbucul Tăuzului

Izbucul Tăuzului are o suprafață de circa un hectar, aflându-se pe aria teritoarială a comunei Arieșeni, satul Hodobana din Munții Bihorului

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni este un alt loc mirific al județului Alba.

Iți recomandăm în Argeș următoarele locații :

Transfăgărășan

Transfăgărășan

Transfăgărășanul este cunoscut ca cea mai spectaculoasă rută care străbate Carpații Meridionali (DN7C), fiind botezat „drumul din nori”.