înapoi

Salina Praid

Salina Praid este pe lista celor mai cunoscute, vizitate și renumite saline de pe teritoriul României. Mina de sare se află la peste un kilometru în subteran și atrage o mulțime de turiști. Aerul sărat de aici este benefic pentru persoanele care au probleme respiratorii, dar e folositor și pentru cei care nu au astfel de afecțiuni. În apropierea salinei se află și un ștrand cu apă sărată, unde cei doritori pot merge la scăldat. A fost atestată documentar în 1493. Interiorul salinei adăpostește o bază de tratament (inaugurată în 1980), un parc de aventură unde poți escalada, un spațiu unde te poți juca ping-pong sau poți face gimnastică, un muzeu și o bisericuță.

 

Este o variantă potrivită pentru o escapadă pe timpul verii, așa că merită să o pui și tu în planul tău!

Adaugi "Salina Praid" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 15 atracții turistice din Harghita?
Reviews
 • O experienta frumoasa, de neuitat. Un mic orasel de sare, in adancul pamantului, unde vezi oameni adunati laolalta de toate varstele. Unii vin sa-si trateze anumite afectiuni de sanatate, altii vin pentru a-si petrece timpul intr-un mod agreabil, altii vin din curiozitate. Una peste alta sute, mii de oameni vin zilnic in aceasta salina in care toti isi gasesc locul. Micutii la tobogane, copii la parcul de aventura, tineretul la parcul de distractii, doamnele si domnii la o cafea, ceai, magazine de suveniruri, restaurantul salinei.Cei cu afectiuni de sanatate fac miscare in zona fitness & gym, ca la final toata lumea trece pe la Biserica Ecumenica, ptr a termina ziua cu un gand bun.
 • In pandemie bătaie de joc din partea organizatorilor oamenii sunt urcați cu sutele în autobuzele care duc în salină fără a se țină cont de distanțare socială Oare poliția sau jandarmeria nu ar trebui să țină cont sau să îi controleze?
 • Poate că pe perioada pandemiei ar putea să pună preț mai mare pe masuri ce sa evite aglomeratiile, atât la intrarea cât și la iesirea din salina. De altfel, în salina sunt activități suficiente pentru petrecerea timpului.
 • +Mult mai atractiva și mai mare fata de Salina Turda. Preț bilete adulți 30lei și copii 10lei. Există activități pentru copii cu leagăne, tobogane , dar și activități contra cost tiroliana, centru de creație, aventura parc etc. - Singurul lucru neplăcut este din partea turiștilor, care renunță definitiv la măști. La Turda majoritatea o țineau măcar sub nas, dar aici, nimic de niciun fel
 • Chiar nu ne-am plictisit si am petrecut ceva timp.Au locuri destule in care poti sta linistit,se pot consuma alimente in comparatie cu Salina Turda unde nu ai voie cu nimic.Chiar am luat o portie mare de nachos 10lei si un frappe 12lei,deci preturi accesibile👍🏼Pt a scapa mai repede unul din noi a stat la coada la bilete si celalalt la coada la autobuz.Merita vizitata!😁👌🏽

Intrare cu plată

30 lei/persoană
3h

Timp mediu de vizitare

Parcare:

cu plată

* Parcare cu plată la 10 lei (autoturisme, motociclete), 20 lei (microbuze) și 30 lei (autobuze(.

Program:

 • Duminică 08:00 - 18:00
 • Luni 08:00 - 18:00
 • Marți 08:00 - 18:00
 • Miercuri 08:00 - 18:00
 • Joi 08:00 - 18:00
 • Vineri 08:00 - 18:00
 • Sâmbătă 08:00 - 18:00
*

Ultima intrare în mină se face cu 75 minute înainte de ora închiderii Programul în perioadele 14.01 - 01.02 , 11.02 - 19.04 L-D - 08:00 - 16:00

Adresă și contact:

str. Gării nr. 44, sat Praid, com. Praid, jud. Harghita

Contactează:

Vezi telefon
  Arată-mi sugestii din Transilvania:

Iți recomandăm în Bistrița-Năsăud următoarele locații :

Sângeorz-Băi

Sângeorz-Băi

Sângeorz-Băi este una dintre cele mai cunoscute stațiuni de pe meleagul bistrițean.

Castelul Bethlen de la Arcalia

Castelul Bethlen de la Arcalia

Castelul contelui Bethlen de la Arcalia este unul dintre cele mai cunoscute de pe teritoriul bistrițean.

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu din județul Bistrița-Năsăud se află în Munții Călimani, într-o pădure unde este cabana de la Dealul Negru.

Valea Vinului

Valea Vinului

Valea Vinului este singura localitate din Parcul Național Munții Rodnei .

Iți recomandăm în Alba următoarele locații :

Golf la Pianu de Jos

Golf la Pianu de Jos

Pianu de Jos nu are cel mai mare pian din țară, dar are cel mai mare teren natural de golf din România.

Cu cei mici la Teatrul de Păpuşi Prichindel

Cu cei mici la Teatrul de Păpuşi Prichindel

Teatrul de Păpuşi „Prichindel”.  8 actori, 6 oameni care lucrează pentru scenă, 3 persoanepentru marketing, 4 responsabili de bani, de acte și de echipă și 5 inși care se ocupă de aprovizionare, producție și administrație.

Parcul Dendrologic Dr. Ioan Vlad

Parcul Dendrologic Dr. Ioan Vlad

Parcul Dendrologic „Dr. Ioan Vlad” are o suprafață de 21 de hectare și cu peste 12.000 de specii de arbori, fiind înființat în 2001.

Mănăstirea Oașa

Mănăstirea Oașa

Mănăstirea Oașa, aflată la peste 1200 metri altitudine, în Munții Șureanu, între păduri de conifere și la destui kilometri depărtare de prima așezare omenească.

Izbucul Tăuzului

Izbucul Tăuzului

Izbucul Tăuzului are o suprafață de circa un hectar, aflându-se pe aria teritoarială a comunei Arieșeni, satul Hodobana din Munții Bihorului

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni este un alt loc mirific al județului Alba.

Iți recomandăm în Argeș următoarele locații :

Transfăgărășan

Transfăgărășan

Transfăgărășanul este cunoscut ca cea mai spectaculoasă rută care străbate Carpații Meridionali (DN7C), fiind botezat „drumul din nori”.