Stațiunea Borsec este cunoscută mai ales pentru apa îmbuteliată cu nume omonim, care se găsește în mai toate magazinele și supermarket-urile din țară. Se află la punctul de întâlnire a trei masive: Munții Giurgeului, Bistriței și Călimani, la aproximativ 900 de metri altitudine. Apele minerale ale stațiunii Borsec sunt recunoscute la nivel european în 1873, când, în cadrul unui târg internațional de la Viena, primește distincția de „Regina Apelor Minerale”. Alte recunoașteri mai au loc în 1876 la Berlin și la Trieste, iar peste doi ani la Paris. La mijlocul secolului al XIX-lea i se pun bazele stațiunii, fiind cea mai importantă din zona Transilvaniei în perioada regimului comunist. După căderea acestuia, locul intră într-o stare de regres, urmând ca abia în 2011 să fie implementat un proiect de investiție și construcție într-o nouă bază de tratament și binefacere.
Așadar, alege și tu să vii să vizitezi această destinație!
Timp mediu de vizitare
Program:
Adresă și contact:
orașul Borsec, jud. Harghita
Website:
http://www.statiuneaborsec.ro/en/Sângeorz-Băi este una dintre cele mai cunoscute stațiuni de pe meleagul bistrițean.
Castelul contelui Bethlen de la Arcalia este unul dintre cele mai cunoscute de pe teritoriul bistrițean.
Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu din județul Bistrița-Năsăud se află în Munții Călimani, într-o pădure unde este cabana de la Dealul Negru.
Valea Vinului este singura localitate din Parcul Național Munții Rodnei .
Pianu de Jos nu are cel mai mare pian din țară, dar are cel mai mare teren natural de golf din România.
Teatrul de Păpuşi „Prichindel”. 8 actori, 6 oameni care lucrează pentru scenă, 3 persoanepentru marketing, 4 responsabili de bani, de acte și de echipă și 5 inși care se ocupă de aprovizionare, producție și administrație.
Parcul Dendrologic „Dr. Ioan Vlad” are o suprafață de 21 de hectare și cu peste 12.000 de specii de arbori, fiind înființat în 2001.
Mănăstirea Oașa, aflată la peste 1200 metri altitudine, în Munții Șureanu, între păduri de conifere și la destui kilometri depărtare de prima așezare omenească.
Izbucul Tăuzului are o suprafață de circa un hectar, aflându-se pe aria teritoarială a comunei Arieșeni, satul Hodobana din Munții Bihorului
Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni este un alt loc mirific al județului Alba.
Transfăgărășanul este cunoscut ca cea mai spectaculoasă rută care străbate Carpații Meridionali (DN7C), fiind botezat „drumul din nori”.