înapoi

Castelul Corvinilor

Castelul Corvinilor sau Castelul Huniazilor este un alt exemplu de obiectiv de renume al județului Hunedoara, aflându-se în topul celor mai vizitate și atractive castele medievale ale Europei, cât și ale lumii. A fost clădit sub domnia și supravegherea lui Iancu de Hunedoara, în preajma dealului Sânpetru, în secolul al XV-lea. La început a fost cetate, care apoi a fost tranformată în castel medieval, rămânând unul dintre cele mai reprezentative de această factură din țara noastră. Pe parcursul secolelor a mai fost modificat, însă după ultimele reabilitări a devenit muzeu și a fost deschis publicului larg. Castelul Corvineștilor este un magnet pentru iubitorii de istorie, artă sau cultură și nu numai. Este un spațiu unde istoria se simte vie, iar turul prin castel îți descoperă un întreg univers medieval. Sala Tronului, Sala Dietei, fântâna și Turnul Crinului sunt numai câteva dintre frumusețile de aici. Așa că, vino și tu!

Adaugi "Castelul Corvinilor" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 15 atracții turistice din Hunedoara?
Reviews
 • INGROZITOR! COȘMAR! Sute de persoane lăsate să intre în același timp în cetate. Nu se poate vizita/poza nimic. Lumea se bloca pe scările foarte înguste pe care unii uracau, alții coborau. Aerul era irespirabil din cauza aglomerație de pe culoarele înguste. În castel nu este asigurat un sens de circulație al vizitatorilor. Din cauza aglomerație si aerului irespirabil lumea renunța la mască de protecție. UN ADEVĂRAT FOCAR DE INFECȚIE! Administrația ar trebui să fie concediata! VIZITAȚI din afară castelul!
 • Este un loc superb! M-as intoarce ori de cate ori as avea ocazia! Cu privire la cei ce se plang de aglomeratie, pot spune ca nu au fost cu siguranta la Sarmizegetusa Regia, unde cozile de masini parcate se intind pe kilometri si se mai si parcurg 2 km pe jos pentru a vedea niste bete infipte in pamant, ce mimeaza originalul, iar singurele lucruri originale sunt ramasitele templelor.Ce este drept, peisajul este mirobolant! Castelul acesta este unic pentru ca este pastrat in forma sa medievala, fara termopane sau mai stiu eu ce alte chestii.
 • Unul dintre cele mai frumoase și bine întreținute casteluri din țară. Merită vizitat! In interior, masca se poartă dar atât, distanțarea este imposibilă!
 • Un loc frumos. Nu exista informații vizibile, iar cei care sunt prin încăperi, stau doar de paza și nu dau vreo explicație. Cu o excepție... O doamna din sala cu costume... Persoanele cu handicap, în funcție de cine este la casierie, primesc gratuitate cu însoțitor, sau nu. Doamna blondă, nu știe regulile date de consiliul local, impunandu-și așadar, propriile criterii. În rest... Clădirea e chiar aia din poze. Cost 31 lei.
 • Minumat castel. Administrarea un dezastru! Ondicatiile pt turisti lipsesc total. Casa Breslelor in schim foarte prietenoasa. Desigur nimeni nu iti spune ca este inclusa in pretul biletului de la castel.

Intrare cu plată

30 lei/persoană
1h30min

Timp mediu de vizitare

Parcare:

cu plată

* Este o parcare cu plată pe str. Furnale, la 2 minute de mers pe jos care nu aparține de administrația castelului.

Program:

 • Duminică 09:00 - 20:30
 • Luni 12:00 - 20:30
 • Marți 09:00 - 20:30
 • Miercuri 09:00 - 20:30
 • Joi 09:00 - 20:30
 • Vineri 09:00 - 20:30
 • Sâmbătă 09:00 - 20:30
*

Program de iarnă (15 septembrie-1 aprilie)

L       12:00-17:00
M-D   09:00-17:00

Adresă și contact:

str. Castelului nr.1-3, orașul Hunedoara, jud. Hunedoara

Contactează:

Vezi telefon
  Arată-mi sugestii din Transilvania:

Iți recomandăm în Bistrița-Năsăud următoarele locații :

Sângeorz-Băi

Sângeorz-Băi

Sângeorz-Băi este una dintre cele mai cunoscute stațiuni de pe meleagul bistrițean.

Castelul Bethlen de la Arcalia

Castelul Bethlen de la Arcalia

Castelul contelui Bethlen de la Arcalia este unul dintre cele mai cunoscute de pe teritoriul bistrițean.

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu din județul Bistrița-Năsăud se află în Munții Călimani, într-o pădure unde este cabana de la Dealul Negru.

Valea Vinului

Valea Vinului

Valea Vinului este singura localitate din Parcul Național Munții Rodnei .

Iți recomandăm în Alba următoarele locații :

Golf la Pianu de Jos

Golf la Pianu de Jos

Pianu de Jos nu are cel mai mare pian din țară, dar are cel mai mare teren natural de golf din România.

Cu cei mici la Teatrul de Păpuşi Prichindel

Cu cei mici la Teatrul de Păpuşi Prichindel

Teatrul de Păpuşi „Prichindel”.  8 actori, 6 oameni care lucrează pentru scenă, 3 persoanepentru marketing, 4 responsabili de bani, de acte și de echipă și 5 inși care se ocupă de aprovizionare, producție și administrație.

Parcul Dendrologic Dr. Ioan Vlad

Parcul Dendrologic Dr. Ioan Vlad

Parcul Dendrologic „Dr. Ioan Vlad” are o suprafață de 21 de hectare și cu peste 12.000 de specii de arbori, fiind înființat în 2001.

Mănăstirea Oașa

Mănăstirea Oașa

Mănăstirea Oașa, aflată la peste 1200 metri altitudine, în Munții Șureanu, între păduri de conifere și la destui kilometri depărtare de prima așezare omenească.

Izbucul Tăuzului

Izbucul Tăuzului

Izbucul Tăuzului are o suprafață de circa un hectar, aflându-se pe aria teritoarială a comunei Arieșeni, satul Hodobana din Munții Bihorului

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni este un alt loc mirific al județului Alba.

Iți recomandăm în Argeș următoarele locații :

Transfăgărășan

Transfăgărășan

Transfăgărășanul este cunoscut ca cea mai spectaculoasă rută care străbate Carpații Meridionali (DN7C), fiind botezat „drumul din nori”.