înapoi

Cetatea Devei

Cetatea medievală a Devei este o altă destinație vestită de pe meleagurile județului Hunedoara, care încă mai păstrează mult iz istoric. Datează din secolul al XIII-lea și, prin urmare, se află pe lista celor mai vechi cetăți medievale ale Transilvaniei. Scopul pentru care a fost ridicată a fost cel de apărare a Văii Mureșului de atacurile tătare. Când intră sub stăpânirea voievodului transilvănean, Iancu de Hunedoara, în anul 1444, acesta o transformă din fortificație în cetate nobiliară. Istoria îi este nefastă, fiind distrusă de câteva ori, dar și refăcută de împărați care au rămas impresionați de locurile pitorești de aici. În prezent este reabilitată și redeschisă vizitatorilor și publicului larg, fiind un simbol al orașului Deva. 

Este un obiectiv pe care nu trebuie să-l ratezi, de aceea, include-l în planul tău de călătorie și mergi să vizitezi și tu Cetatea medievală a Devei!

Adaugi "Cetatea Devei" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 15 atracții turistice din Hunedoara?
Reviews
  • În vreme de coronavirus cu telecabina din fericire inchisa este un obiectiv turistic major care nu are taxe de vizitare.Am văzut mulți turiști străini în special nemti și unguri care veneau cu autocarul astfel încât la un moment dat noi romanii eram minoritari.Recomand celor cardiaci sa urce pe străduțe cu mașina personala pana la parcarea de la Poarta 1 altfel urcușul pe deal este dificil.
  • Pro: -panorama superba asupra orasului; -incursiune in aerul medieval al unei cetăți; -diferite variante de acces: teleferic, drum pavat sau calea cea grea pe cele aprox 240 de trepte; -se vede ca s-au depus eforturi pt restaurarea cetatii; -locuri de popas la portile de intrare; Contra: -pácat ca nu e amenajat ultimul nivel al cetății, care ar fi cel mai spectaculos; -panouri puține despre istoria cetății, care consider un mare minus pt cei interesați de trecutul cetății; Concluzia: merita vizitata, dar in zilele toride de vară recomand cat mai de dimineață. Se poate parca la baza cetății in parkingul amenajat.
  • Un loc care merita vazut, stai foarte mult la telecabina dar poti ajunge pe jos in 30 de minute sau cu masina in 7 minute. Daca coada la telecabina este pana in strada ai de asteptat minim 1 ora, mai bine urci cu masina pana in zona de camping sau pe jos pe scări gratis, prețul de urcat cu telecabina 20lei adult, 10lei copil
  • Au restaurat-o și arata foarte bine. Drumul până la porți este obositor daca n-ai minimum de condiție fizică ba chiar posibil sa înjuri un pic si sa spui ca nu merita sa urci complet dar eu recomand priveliștea din punctele de sus ale cetății 😁
  • Un loc minunat. Nu merge telecabina din cauza pandemiei, însă se poate urca la pas; destul de greu însă.

Intrare cu plată

20 lei/persoană
1h30min

Timp mediu de vizitare

Parcare:

fără plată

* Parcare fără plată în fața telecabinei.

Program:

  • Duminică 09:00 - 21:00
  • Luni 09:00 - 21:00
  • Marți 09:00 - 21:00
  • Miercuri 09:00 - 21:00
  • Joi 09:00 - 21:00
  • Vineri 09:00 - 21:00
  • Sâmbătă 09:00 - 21:00
* Program de iarnă (1 octombrie - 30 aprilie ) L-D - 08:00-20:00

Adresă și contact:

Dealul Cetății, str. Stadion, orașul Deva, jud. Hunedoara

Contactează:

Vezi telefon
    Arată-mi sugestii din Transilvania:

Iți recomandăm în Bistrița-Năsăud următoarele locații :

Sângeorz-Băi

Sângeorz-Băi

Sângeorz-Băi este una dintre cele mai cunoscute stațiuni de pe meleagul bistrițean.

Castelul  Bethlen de la Arcalia

Castelul Bethlen de la Arcalia

Castelul contelui Bethlen de la Arcalia este unul dintre cele mai cunoscute de pe teritoriul bistrițean.

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu din județul Bistrița-Năsăud se află în Munții Călimani, într-o pădure unde este cabana de la Dealul Negru.

Valea Vinului

Valea Vinului

Valea Vinului este singura localitate din Parcul Național Munții Rodnei .

Iți recomandăm în Alba următoarele locații :

Golf la Pianu de Jos

Golf la Pianu de Jos

Pianu de Jos nu are cel mai mare pian din țară, dar are cel mai mare teren natural de golf din România.

Cu cei mici la Teatrul de Păpuşi Prichindel

Cu cei mici la Teatrul de Păpuşi Prichindel

Teatrul de Păpuşi „Prichindel”.  8 actori, 6 oameni care lucrează pentru scenă, 3 persoanepentru marketing, 4 responsabili de bani, de acte și de echipă și 5 inși care se ocupă de aprovizionare, producție și administrație.

Parcul Dendrologic Dr. Ioan Vlad

Parcul Dendrologic Dr. Ioan Vlad

Parcul Dendrologic „Dr. Ioan Vlad” are o suprafață de 21 de hectare și cu peste 12.000 de specii de arbori, fiind înființat în 2001.

Mănăstirea Oașa

Mănăstirea Oașa

Mănăstirea Oașa, aflată la peste 1200 metri altitudine, în Munții Șureanu, între păduri de conifere și la destui kilometri depărtare de prima așezare omenească.

Izbucul Tăuzului

Izbucul Tăuzului

Izbucul Tăuzului are o suprafață de circa un hectar, aflându-se pe aria teritoarială a comunei Arieșeni, satul Hodobana din Munții Bihorului

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni este un alt loc mirific al județului Alba.

Iți recomandăm în Argeș următoarele locații :

Transfăgărășan

Transfăgărășan

Transfăgărășanul este cunoscut ca cea mai spectaculoasă rută care străbate Carpații Meridionali (DN7C), fiind botezat „drumul din nori”.