înapoi

Geoparcul Dinozaurilor din Țara Hațegului

Geoparcul Dinozaurilor din Țara Hațegului reprezintă unul dintre cele mai importante și uimitoare puncte de atracție ale județului Hunedoara. Acesta a fost declarat parc natural și arie protejată prin lege în 2004. Anul următor este recunoscut ca parte din Reţeaua Europeană a Geoparcurilor şi în Reţeaua Globală a Geoparcurilor (UNESCO). Geoparcul recreeză o lume a dinozautilor pictici, care în vremuri îndepărtate au trăit pe meleagurile Țării Hațegului. De asemenea, pe întinderea acestuia se pot vizita patru centre: expoziţia de dinozauri, balauri şi dragoni din Haţeg, căsuţa Vulcanilor din comuna Densuş și casa dinozaurilor pitici, centrul de ştiinţă şi artă din comuna General Berthelot şi casa tradiţiilor din comuna Sântămăria Orlea.

 

Cu siguranță nu trebuie să lipsească de pe lista ta cu destinații de vizitat!

Adaugi "Geoparcul Dinozaurilor din Țara Hațegului" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 15 atracții turistice din Hunedoara?
Reviews
 • Un muzeu superb daca esti pasionat de dinozauri, de geologie, de istorie, de simbologie, ai un ghid care sa iti explice ceea ce vezi, sa-ti poveateasca despre istoria dinozaurilor pitici de aici , unici in lume, despre faptul ca aveau pene, ca erai putini care erau pradatori si unul a fost gasit intreg. Fascinant!!!
 • Nu mi sa părut ceva deosebit,prea puține lucruri văzut.
 • Minunat! Felicitări, Adina și Dan Popa! Cine are imaginație și se lasă purtat într-o călătorie inapoi cu cca 70 milioane ani pleacă fericit!
 • Un loc superb 😍😋 foarte realist și bine făcut 👍
 • Exponatele și dioramele sunt atrăgătoare, personalul extrem de drăguț. De vizitat și gradina bunicii unde vei găsi pietre cu ochi și alte lucruri interesante.

Intrare cu plată

lei/persoană
2h

Timp mediu de vizitare

Program:

 • Duminică Închis
 • Luni Închis
 • Marți Închis
 • Miercuri 10:00 - 18:00
 • Joi Închis
 • Vineri 10:00 - 18:00
 • Sâmbătă 10:00 - 16:00
* Vizitele se pot face doar cu programare cu cel puțin trei zile înainte să ajungi (valabil pentru toate punctele de vizitare). Pentru grupuri organizate se pot face rezervări pentru orice zi a săptămânii. La Casa Vulcanilor poți face rezervare direct pe site. Program Casa Dinozaurilor Pitici și Casa Tradițiilor: M-S - 10:00-17:00 D - 10:00-14:00

Adresă și contact:

str. Libertății nr. 9A, orașul Hațeg, jud. Hunedoara (Expoziția de Balauri, Dragoni și Dinozauri) DJ 687C , sat General Berthelot, com. General Berthelot, jud. Hunedoara ( Centrul de Știință și Artă) GPS : 45.584530, 22.766974, sat Densuș, com. Densuș, jud. Hunedoara (Casa Vulcanilor) DJ 686, sat Sânpetru, com. Sântămăria Orlea, jud. Hunedoara

Website:

www.hateggeoparc.ro http://www.casavulcanilor.ro/

Contactează:

Vezi telefon
  Arată-mi sugestii din Transilvania:

Iți recomandăm în Bistrița-Năsăud următoarele locații :

Sângeorz-Băi

Sângeorz-Băi

Sângeorz-Băi este una dintre cele mai cunoscute stațiuni de pe meleagul bistrițean.

Castelul Bethlen de la Arcalia

Castelul Bethlen de la Arcalia

Castelul contelui Bethlen de la Arcalia este unul dintre cele mai cunoscute de pe teritoriul bistrițean.

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu din județul Bistrița-Năsăud se află în Munții Călimani, într-o pădure unde este cabana de la Dealul Negru.

Valea Vinului

Valea Vinului

Valea Vinului este singura localitate din Parcul Național Munții Rodnei .

Iți recomandăm în Alba următoarele locații :

Golf la Pianu de Jos

Golf la Pianu de Jos

Pianu de Jos nu are cel mai mare pian din țară, dar are cel mai mare teren natural de golf din România.

Cu cei mici la Teatrul de Păpuşi Prichindel

Cu cei mici la Teatrul de Păpuşi Prichindel

Teatrul de Păpuşi „Prichindel”.  8 actori, 6 oameni care lucrează pentru scenă, 3 persoanepentru marketing, 4 responsabili de bani, de acte și de echipă și 5 inși care se ocupă de aprovizionare, producție și administrație.

Parcul Dendrologic Dr. Ioan Vlad

Parcul Dendrologic Dr. Ioan Vlad

Parcul Dendrologic „Dr. Ioan Vlad” are o suprafață de 21 de hectare și cu peste 12.000 de specii de arbori, fiind înființat în 2001.

Mănăstirea Oașa

Mănăstirea Oașa

Mănăstirea Oașa, aflată la peste 1200 metri altitudine, în Munții Șureanu, între păduri de conifere și la destui kilometri depărtare de prima așezare omenească.

Izbucul Tăuzului

Izbucul Tăuzului

Izbucul Tăuzului are o suprafață de circa un hectar, aflându-se pe aria teritoarială a comunei Arieșeni, satul Hodobana din Munții Bihorului

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni este un alt loc mirific al județului Alba.

Iți recomandăm în Argeș următoarele locații :

Transfăgărășan

Transfăgărășan

Transfăgărășanul este cunoscut ca cea mai spectaculoasă rută care străbate Carpații Meridionali (DN7C), fiind botezat „drumul din nori”.