înapoi

Mănăstirea Prislop

Mănăstirea Prislop a devenit un punct de atracție puternic și o destinație datorită părintelui Arsenie Boca. Aici se află și mormântul acestui mare duhovnic al Ardealului, la care vin mulțimi întregi de pelerini de peste tot din țară și nu numai.

Aflată între munți, lângă localitatea Silvașu de Sus, într-un loc pitoresc, mănăstirea a fost ctitorită de Sfântul Nicodim undeva prin secolul al XIV-lea. Acesta este recunocut pentru că a copiat aici Tetraevangheliarul slavon pe un pergament împodobit cu frontispicii şi miniaturi, care se poate vedea la Muzeul de Artă şi Istorie Naţională din Bucureşti.

La început mănăstirea a avut obște de călugări, iar spre final a fost și părintele Arsenie stareț aici (în 1948). După arestarea lui și martirul suferit în temnițele comuniste, obștea se schimbă în 1976 cu cea de maici, rămânând așa până azi. 

Așadar, planifică-ți și tu să ajungi în acest loc sfânt și pitoresc!

Adaugi "Mănăstirea Prislop" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 15 atracții turistice din Hunedoara?
Reviews
 • Daca cautati liniste si pace aici nu e manastirea pe care o cautati .In data de 1 august era plin de turisti , parcari pline , mai peste tot era coada mai ales la mormantul parintelui Arsenie Boca , eu n-am avut rabdare si nu am stat la coada unde oricum nu se respecta nici o distanta unde mai erau oameni fara masti . Nu inteleg cum la terasa nu ai voie de mai mult de 4 persoane si se inchid la ora 23 iar aici la manastire nu se respecta nici o regula de distantare . Am stat in total 10 minute si am plecat , recent am fost la Succevita , Putna si Moldovita dar aici era liniste de mormant nu erau atatia oameni , in fine probabil trebuie vizitata pe timp de ploaie sau ceva. Din punct de vedere al manastirii curtea e spatioasa si ingrijita dar manastirea e mai mica decat altele iar la manastirile mentionate anterior este mai frumoasa curtea. Daca vreti s-o vizitati faceti-o in timpul saptamanii cand probabil este mult mai putina lume.
 • Oaza de liniste si de verdeata! Se simte puterea divină! Se poate intra pana la ora 20. Seara la 7 nu era deloc aglomerat. O vizita in zona Hunedoara ar fi mai saraca fara a te ruga la Mormantul lui Arsenie Boca. Aproape si de Castelul Corvinilor din Hunedoara. Cazare in apropiere de mănăstire si Hunedoara- la Hotel Diamond 4* Complexul lui Ovidiu - 200 ron. Merita, priveliste superba, piscina vara. Lac
 • Frumos si impresionant loc, incarcat, probabil de emotie, cand este mai putina lume si un pic mai multa liniste, ceea ce nu cred ca se intampla des. In jumatate de ora, cat am stat la coada, pentru a ajunge sa ma inchin la mormantul lui Arsenie Boca, un copil de 4 ani, rasfatat si nebunatic, a tipat si s-a scalambaiat continuu, nestapanit de parintii care nu vedeau nimic deplasat in atitudinea odraslei lor. Am plecat amarata de acolo.
 • Este cel mai liniștitor loc in care am fost. Dupa ce pleci, esti încărcat sufletește. Un loc sfințit.
 • Un loc plin de liniște, situat într-un peisaj superb, care trebuie vizitat. Plăcut surprins de organizarea de la fața locului, chiar dacă erau sute de oameni care vizitau mormântul și mănăstirea.
1h

Timp mediu de vizitare

*60

Parcare:

fără plată

* Parcare fără plată în fața mănăstirii

Program:

 • Duminică 06:00 - 20:00
 • Luni 06:00 - 20:00
 • Marți 06:00 - 20:00
 • Miercuri 06:00 - 20:00
 • Joi 06:00 - 20:00
 • Vineri 06:00 - 20:00
 • Sâmbătă 06:00 - 20:00

Adresă și contact:

DJ 687K, sat Silvașu de Sus, orașul Hațeg, jud. Hunedoara

Contactează:

Vezi telefon
  Arată-mi sugestii din Transilvania:

Iți recomandăm în Bistrița-Năsăud următoarele locații :

Sângeorz-Băi

Sângeorz-Băi

Sângeorz-Băi este una dintre cele mai cunoscute stațiuni de pe meleagul bistrițean.

Castelul Bethlen de la Arcalia

Castelul Bethlen de la Arcalia

Castelul contelui Bethlen de la Arcalia este unul dintre cele mai cunoscute de pe teritoriul bistrițean.

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu din județul Bistrița-Năsăud se află în Munții Călimani, într-o pădure unde este cabana de la Dealul Negru.

Valea Vinului

Valea Vinului

Valea Vinului este singura localitate din Parcul Național Munții Rodnei .

Iți recomandăm în Alba următoarele locații :

Golf la Pianu de Jos

Golf la Pianu de Jos

Pianu de Jos nu are cel mai mare pian din țară, dar are cel mai mare teren natural de golf din România.

Cu cei mici la Teatrul de Păpuşi Prichindel

Cu cei mici la Teatrul de Păpuşi Prichindel

Teatrul de Păpuşi „Prichindel”.  8 actori, 6 oameni care lucrează pentru scenă, 3 persoanepentru marketing, 4 responsabili de bani, de acte și de echipă și 5 inși care se ocupă de aprovizionare, producție și administrație.

Parcul Dendrologic Dr. Ioan Vlad

Parcul Dendrologic Dr. Ioan Vlad

Parcul Dendrologic „Dr. Ioan Vlad” are o suprafață de 21 de hectare și cu peste 12.000 de specii de arbori, fiind înființat în 2001.

Mănăstirea Oașa

Mănăstirea Oașa

Mănăstirea Oașa, aflată la peste 1200 metri altitudine, în Munții Șureanu, între păduri de conifere și la destui kilometri depărtare de prima așezare omenească.

Izbucul Tăuzului

Izbucul Tăuzului

Izbucul Tăuzului are o suprafață de circa un hectar, aflându-se pe aria teritoarială a comunei Arieșeni, satul Hodobana din Munții Bihorului

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni este un alt loc mirific al județului Alba.

Iți recomandăm în Argeș următoarele locații :

Transfăgărășan

Transfăgărășan

Transfăgărășanul este cunoscut ca cea mai spectaculoasă rută care străbate Carpații Meridionali (DN7C), fiind botezat „drumul din nori”.