- 10 lei - studenți, pensionari și elevi peste 14 ani
- 5 lei - copii sub 14 ani
Muzeul Aurului din Brad se află chiar în centrul orașului, fiind una dintre destinațiile de seamă ale acestuia. Atracția principală o reprezintă aurul nativ, în stare pură, neprelucrat. Aici poate fi văzută colecția impresionantă de aur cu circa 1.300 de exemplare și cele peste 800 de exponate minerale. Muzeul este unic pe continentul european, luând ființă în anul 1896 la inițiativa unui geolog german, care începuse să colecționeze diverse piese din minele din preajma Bradului. Este atestat documentar din anul 1912, iar de atunci până în prezent mulți turiști și nu numai i-au trecut pragul. Fiecare piesă din acest muzeu poartă o poveste împletită cu osteneala celor peste 40.000 de mineri și a celor peste 2.000 de ani de cercetări continue ale acestor zăcăminte. Exemplare precum „Şopârla de aur”, „Pana lui Eminescu”, „Harta României Mari” sau „Balerina” te așteaptă să le admiri.
Vino și tu să descoperi strălucirea aurului din Brad!
Intrare cu plată
15 lei/persoanăTimp mediu de vizitare
Parcare:
cu plată
Program:
Adresă și contact:
str. Independenței nr. 3, orașul Brad, jud. Hunedoara
Contactează:
Vezi telefonSângeorz-Băi este una dintre cele mai cunoscute stațiuni de pe meleagul bistrițean.
Castelul contelui Bethlen de la Arcalia este unul dintre cele mai cunoscute de pe teritoriul bistrițean.
Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu din județul Bistrița-Năsăud se află în Munții Călimani, într-o pădure unde este cabana de la Dealul Negru.
Valea Vinului este singura localitate din Parcul Național Munții Rodnei .
Pianu de Jos nu are cel mai mare pian din țară, dar are cel mai mare teren natural de golf din România.
Teatrul de Păpuşi „Prichindel”. 8 actori, 6 oameni care lucrează pentru scenă, 3 persoanepentru marketing, 4 responsabili de bani, de acte și de echipă și 5 inși care se ocupă de aprovizionare, producție și administrație.
Parcul Dendrologic „Dr. Ioan Vlad” are o suprafață de 21 de hectare și cu peste 12.000 de specii de arbori, fiind înființat în 2001.
Mănăstirea Oașa, aflată la peste 1200 metri altitudine, în Munții Șureanu, între păduri de conifere și la destui kilometri depărtare de prima așezare omenească.
Izbucul Tăuzului are o suprafață de circa un hectar, aflându-se pe aria teritoarială a comunei Arieșeni, satul Hodobana din Munții Bihorului
Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni este un alt loc mirific al județului Alba.
Transfăgărășanul este cunoscut ca cea mai spectaculoasă rută care străbate Carpații Meridionali (DN7C), fiind botezat „drumul din nori”.