înapoi

Parcul Național Retezat

Parcul Național Retezat a luat naștere în 1935 din dorința și inițiativa a doi mari oameni de știință și intelectuali români ai vremii: Alexandru Borza (biolog și fondator al Grădinii Botanice din Cluj) și Emil Racoviță (savant, biolog, speolog, explorator). Măsoară 38.000 de hectare, iar altitudinile variază între 800-2.509 metri. Adăpostește circa 80 de lacuri glaciare (lacul Bucura este cel mai întins din țară), o faună și o floră bogată și diversificată, un pitoresc deosebit și o sumedenie de povești, mituri și legende cu haiduci și flăcăi viteji, domnițe, zmei sau dinozauri pitici. Pe lângă frumusețile parcului, te poți înhăma și la una dintre drumețiile puse la dispoziție. Acestea pot fi făcute în Masivul Retezat sau în preajma acestuia.

Așadar, pune și această destinație pe lista ta și bucură-te de călătorie!

 

Adaugi "Parcul Național Retezat" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 15 atracții turistice din Hunedoara?
Reviews
  • Parcul Retezat a luat ființă în 1935 la inițiativa lui Emil Racoviță și a lui Alexandru Borza, primul biolog de renume, cel de-al doilea fiind fondatorul Grădinii Botanice din Cluj. Rezervație a Biosferei devine abia în 1979, fiind prima rezervație de acest fel din România. Parcul este situat în județul Hunedoara și de-a lungul timpului s-a mărit ajungând astăzi să aibă peste 38000 de hectare. Parcul Național Retezat este numit și Tărâmul cu ochi albaștri, denumire ce se datorează celor 40 % acoperire cu lacuri glaciare, unele permanente, altele alimentate de zăpada topită scursă de pe versanți. Aici găsiți cel mai mare lac glaciar din țara noastră - Bucura, cel mai adânc lac - Zanoaga și lacul situat la cea mai mare altitudine - Tăul Porții. În Retezat trăiesc aproximativ 185 de specii de păsări, 55 de specii de mamifere, 9 specii de reptile și 1200 de specii de plante. În diminețile liniștite, când nu adie vântul, se poate asista la un magnific răsărit ce se reflectă în milioane de picături de apă rece.
  • Un peisaj montan deosebit care se remarca datorita diversitatii gamei floristice si a faunei diverse. O locatie perfecta pentru a petrece timpul in natura.
  • Senzație super frumos.
  • Pur și simplu superb! Am primit de acolo indicații complete, oamenii sunt profesioniști, deși sunt cam puțini pentru cât au de acoperit. Vara este momentul din an în care se merită să explorezi zona.
  • Multă zăpadă la sfârșit de sezon

Intrare cu plată

10 lei/persoană
4h

Timp mediu de vizitare

Program:

  • Duminică Nonstop
  • Luni Nonstop
  • Marți Nonstop
  • Miercuri Nonstop
  • Joi Nonstop
  • Vineri Nonstop
  • Sâmbătă Nonstop

Adresă și contact:

casa nr. 284, sat Nucşoara, com. Sălaşu de Sus, jud. Hunedoara

Contactează:

Vezi telefon
    Arată-mi sugestii din Transilvania:

Iți recomandăm în Bistrița-Năsăud următoarele locații :

Sângeorz-Băi

Sângeorz-Băi

Sângeorz-Băi este una dintre cele mai cunoscute stațiuni de pe meleagul bistrițean.

Castelul  Bethlen de la Arcalia

Castelul Bethlen de la Arcalia

Castelul contelui Bethlen de la Arcalia este unul dintre cele mai cunoscute de pe teritoriul bistrițean.

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu

Locul preferat de vânătoare al lui Ceauşescu din județul Bistrița-Năsăud se află în Munții Călimani, într-o pădure unde este cabana de la Dealul Negru.

Valea Vinului

Valea Vinului

Valea Vinului este singura localitate din Parcul Național Munții Rodnei .

Iți recomandăm în Alba următoarele locații :

Golf la Pianu de Jos

Golf la Pianu de Jos

Pianu de Jos nu are cel mai mare pian din țară, dar are cel mai mare teren natural de golf din România.

Cu cei mici la Teatrul de Păpuşi Prichindel

Cu cei mici la Teatrul de Păpuşi Prichindel

Teatrul de Păpuşi „Prichindel”.  8 actori, 6 oameni care lucrează pentru scenă, 3 persoanepentru marketing, 4 responsabili de bani, de acte și de echipă și 5 inși care se ocupă de aprovizionare, producție și administrație.

Parcul Dendrologic Dr. Ioan Vlad

Parcul Dendrologic Dr. Ioan Vlad

Parcul Dendrologic „Dr. Ioan Vlad” are o suprafață de 21 de hectare și cu peste 12.000 de specii de arbori, fiind înființat în 2001.

Mănăstirea Oașa

Mănăstirea Oașa

Mănăstirea Oașa, aflată la peste 1200 metri altitudine, în Munții Șureanu, între păduri de conifere și la destui kilometri depărtare de prima așezare omenească.

Izbucul Tăuzului

Izbucul Tăuzului

Izbucul Tăuzului are o suprafață de circa un hectar, aflându-se pe aria teritoarială a comunei Arieșeni, satul Hodobana din Munții Bihorului

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni

Rezervaţia Detunatele din Munţii Apuseni este un alt loc mirific al județului Alba.

Iți recomandăm în Argeș următoarele locații :

Transfăgărășan

Transfăgărășan

Transfăgărășanul este cunoscut ca cea mai spectaculoasă rută care străbate Carpații Meridionali (DN7C), fiind botezat „drumul din nori”.