înapoi

Casa Ionel Perlea

Casa memorială Ionel Perlea (1900-1970) este inclusă în categoria și administrația Centrului Cultural UNESCO din 1991, datorită personalității remarcante a celui care s-a născut sub acoperișul acestei locuințe.

Compozitorul, dirijorul și pedagogul român Perlea a fost o reală și valoroasă perlă a țării noastre, numele lui rămânând alături de cele ca Enescu sau Lipatti.

Clădirea datează din secolul al XIX-lea, când a fost ridicată de tatăl muzicianului. În perioada comunistă a fost transformată în depozit de îngrășăminte și zarzavaturi. Ulterior, a fost restaurată între 1996-1997 și reinclusă în circuitul turistic.

Monumentul istoric este acum prilejul a multor evenimente culturale, cel mai însemant fiind Festivalul și Concursul „Ionel Perlea”, care are deja în spate 27 de ediții.

În 1969 acesta își vizita pentru ultima oară locul copilăriei sale, datorită unui turneu făcut în România. Anul următor l-a găsit la New York când, în vara aceluiași an a murit. Partituri, discuri, un pian și multe alte obiecte ce i-au aparținut pot fi văzute aici.

 

 

Așadar, musai trebuie să-i treci pragul casei artistului Perlea, care a reprezentat cu onoare România în toate colțurile lumii unde a ajuns!

Adaugi "Casa Ionel Perlea" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 15 atracții turistice din Ialomița?
Reviews
  • Un loc cu o încărcătură deosebita!
  • Casa memorială Ionel Perlea a fost ridicat la sfârşitul secolului XIX de către Victor Perlea, iar după confiscarea sa de către regimul comunist a servit o vreme ca depozit şi clădire a poştei. Clădirea a fost restaurată între anii 1996-1997 de către Muzeul Judeţean Ialomiţa, devenind o secţie a acestuia. În această casă s-a născut la 13 decembrie 1900, marele compozitor și dirijor român, Ionel Perlea.
  • O bucățică de istorie muzicală...
  • Păcat ca nu este făcută o publicitate sau ceva marketing.
  • Foarte frumos
30min

Timp mediu de vizitare

*30

Program:

  • Duminică Închis
  • Luni 08:00 - 16:00
  • Marți 08:00 - 16:00
  • Miercuri 08:00 - 16:00
  • Joi 08:00 - 16:00
  • Vineri 08:00 - 16:00
  • Sâmbătă Închis

Adresă și contact:

E nr. 60, sat Ograda, com. Ograda, jud. Ialomița

Website:

http://perlea.ro

Contactează:

Vezi telefon
    Arată-mi sugestii din Muntenia:

Iți recomandăm în Teleorman următoarele locații :

Parcul Central din Turnu Măgurele

Parcul Central din Turnu Măgurele

Parcul Central din Turnu Măgurele este locul unde aleg să se plimbe cei mai mulți locuitori ai orașului, fiind în același timp și una dintre atracțiile acestuia.

Cetatea medievală Turnu

Cetatea medievală Turnu

Cetatea medievală Turnu este situată în apropierea municipiului Turnu Măgurele.

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești

Mănăstirea „Sfântul Pantelimon” (27 iulie) din Siliştea-Gumeşti este unul dintre cele mai cunoscute așezăminte monahale pe pe întreg cuprinsul județului Teleorman.

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” (29 iunie) este un alt locaș impozant din Alexandria și datează din prima jumătate a secolului al XIX-lea.

Aria naturală și lacul Suhaia

Aria naturală și lacul Suhaia

Aria naturală și lacul Suhaia formează împreună o adevărată rezervație unde și-au făcut cuib o mulțime de păsări.

Mănăstirea Coșoteni

Mănăstirea Coșoteni

Mănăstirea Coșoteni poartă hramul „Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir” (26 octombrie) și datează din secolul al XVII-lea.

Iți recomandăm în București următoarele locații :

Spectacol la Opera Națională București

Spectacol la Opera Națională București

Opera Națională București a fost ridicată în anul 1953 și reprezintă una dintre instituțiile simbolice ale culturii din capitală.

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc este mai vechi decât Hanul cu tei, fiind construit în 1808 în stilul fortărețelor, în apropiere de Curtea Domnească.

Hanul cu Tei

Hanul cu Tei

Hanul cu Tei este un alt obiectiv specific Bucureștiului de altădată.

Parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu mai este cunoscut și ca Grădina Cișmigiu, fiind unul dintre cele mai distinse și faimoase locuri unde pe vremuri obișnuiau să vină cei înstăriți.

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos se află în Centrul Vechi al Bucureștiului, iar biserica este reprezentativă pentru stilul arhitectural brâncovenesc.

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României se numără printre cele mai prestigioase instituții de cultură ale țării, fiind în același timp cel mai mare muzeu de artă din România.