înapoi

Conacul Hagianoff din Manasia

Conacul Hagianoff din localitatea Manasia este unul dintre cele mai prestigioase și grandioase edificii ale județului Ialomița, inclus și pe lista monumentelor istorice.

Totul a pornit de la moșia familiei Cantacuzino, care datează din 1650, iar în 1775 e vândută domnitorului Alexandru Ipsilanti. Ulterior, în 1839 ajunge în posesia Principelui Efrem Obrenovici, fratele regelui Serbiei. El a avut un rol însemant atât asupra formei pe care o are și acum conacul, cât și a localității Manasia. Apoi, domeniul este cumpărat de Ion Hagianoff, care a fost ministru de externe al Bulgariei și a deschis aici o fabrică de cărămidă, ce a fost principalul furnizor pentru construirea Casei Poporului.

Hagianoff a inițiat ridicarea acestei clădiri impresionante în stil eclectic și influențe de Art Nouveau, în perioada 1899-1900.

În perioada comunistă clădirea este lăsată uitării și abia în 2006 începe să-i surândă viitorul datorită Ariadnei Lӧwendal Dănilă, proprietara acestui domeniu, fiind nepoata marelui pictor George Löwendal. Ea a cumpărat conacul și l-a restaurat în șapte ani, cu mult efort, migală, bun gust și în tonul acelor vremuri.

Lozincile comuniste au fost păstrate, dar nu îi fură nimic din valorea acestei bijuterii de patrimoniu.

 

 

Fără discuție trebuie să ajungi aici!

Adaugi "Conacul Hagianoff din Manasia" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 15 atracții turistice din Ialomița?
Reviews
 • Conacul este frumos, ingrijit. La fel si gradina, cu exceptia mobilierului. Destul de scump 60 lei/pers. pentru vizitarea interiorului. Din pacate nu am facut rezervare in prealabil, astfel ca nu am putut sa incercam preparatele restaurantului.
 • Locație frumoasa , angajații foarte respectuoși , amabili și calmi ... mâncarea buna , preparata cu stil , prețuri peste medie . recomand !
 • un loc absolut minunat, relaxant si departe de lumea dezlanțuită - tot ce-ți trebuie pentru a petrece un timp de calitate. Recomand cu caldura!
 • Astăzi, 02 august a.c. am ajuns la conacul Manasia! Ne-a întâmpinat un domn care, invariabil spunea: 60 este vizitarea!!! Mai erau 2 familii care, ca și noi, discret ne-am retras! Asta o fi Manasia?!!
 • Un loc special si linistit, ascuns in afara Bucurestiului.

Intrare cu plată

45 lei/persoană
45min

Timp mediu de vizitare

*45

Program:

 • Duminică Nonstop
 • Luni Nonstop
 • Marți Nonstop
 • Miercuri Nonstop
 • Joi Nonstop
 • Vineri Nonstop
 • Sâmbătă Nonstop

Adresă și contact:

str. Dispensarului, sat Manasia, com. Manasia, jud. Ialomița

Contactează:

Vezi telefon
  Arată-mi sugestii din Muntenia:

Iți recomandăm în Teleorman următoarele locații :

Parcul Central din Turnu Măgurele

Parcul Central din Turnu Măgurele

Parcul Central din Turnu Măgurele este locul unde aleg să se plimbe cei mai mulți locuitori ai orașului, fiind în același timp și una dintre atracțiile acestuia.

Cetatea medievală Turnu

Cetatea medievală Turnu

Cetatea medievală Turnu este situată în apropierea municipiului Turnu Măgurele.

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești

Mănăstirea „Sfântul Pantelimon” (27 iulie) din Siliştea-Gumeşti este unul dintre cele mai cunoscute așezăminte monahale pe pe întreg cuprinsul județului Teleorman.

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” (29 iunie) este un alt locaș impozant din Alexandria și datează din prima jumătate a secolului al XIX-lea.

Aria naturală și lacul Suhaia

Aria naturală și lacul Suhaia

Aria naturală și lacul Suhaia formează împreună o adevărată rezervație unde și-au făcut cuib o mulțime de păsări.

Mănăstirea Coșoteni

Mănăstirea Coșoteni

Mănăstirea Coșoteni poartă hramul „Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir” (26 octombrie) și datează din secolul al XVII-lea.

Iți recomandăm în București următoarele locații :

Spectacol la Opera Națională București

Spectacol la Opera Națională București

Opera Națională București a fost ridicată în anul 1953 și reprezintă una dintre instituțiile simbolice ale culturii din capitală.

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc este mai vechi decât Hanul cu tei, fiind construit în 1808 în stilul fortărețelor, în apropiere de Curtea Domnească.

Hanul cu Tei

Hanul cu Tei

Hanul cu Tei este un alt obiectiv specific Bucureștiului de altădată.

Parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu mai este cunoscut și ca Grădina Cișmigiu, fiind unul dintre cele mai distinse și faimoase locuri unde pe vremuri obișnuiau să vină cei înstăriți.

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos se află în Centrul Vechi al Bucureștiului, iar biserica este reprezentativă pentru stilul arhitectural brâncovenesc.

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României se numără printre cele mai prestigioase instituții de cultură ale țării, fiind în același timp cel mai mare muzeu de artă din România.