înapoi

Conacul Marghiloman

Conacul Marghiloman poartă numele proprietarului sub care a fost construit, și anume, Alexandru Margiloman (1854-1925), năcut și decedat în Buzău.

Acesta a rămas în istorie datorită celor șapte luni din anul 1918, în care a avut funcția de prim-ministru. Tot el a avut un rol important atât în cazul Primului Război Mondial, cât și în recunoașterea Marii Uniri. Pe lângă atribuțiile unui om politic, acesta a fost și avocat. Avea o pasiune uriașă pentru cai, iar cafeaua cu rom sau vinars îi poartă numele - marghilomană.

Clădirea grandioasă a fost construită între 1869-1874, pe trei niveluri, la care au lucrat meșteri italieni, realizată în stilul locuințelor boierești ale secolului.

După moartea lui, conacul începe să decadă. O dată cu naționalizarea este transformat în sediu pentru CAP, iar în '96 ajunge în posesia Ministerului Culturii. A mai fost cât de cât restaurat de-a lungul timpului, însă are nevoie de un proces serios de reabilitare.

Este inclus pe lista monumentelor istorice și merită vizitat chiar și în trecere!

Adaugi "Conacul Marghiloman" în călătoria ta?
Ce ai vizita dintre cele 15 atracții turistice din Ialomița?
Reviews
  • Peisajul merită toată atenția! În rest, nimic: conacul în curs de renovare/degradare, drumul spre locație varză, facilități zero. Mai bine mergeți jos, pe malul lacului, la pescuit...
  • O locație foarte pitorească cu drum de acces bun, peisajul foarte frumos, în schimb clădirea conacului și biserica necesită urgent reparații pentru a nu le pierde pentru totdeauna. Ce-l puțin biserica, are acoperișul de protecție care mai are puțin și o să cadă peste clădire. Iar la conac, tabla de pe panta estică este smulsă de vânt. Probabil în viitorul apropiat clădirea o să aibă mult de suferit de pe urma infiltrațiilor. Altfel, conacul arată pe exterior, pot spune, bine, nu știu pe interior. GPS-ul te duce la destinație, numai că totul este pustiu și nu ai de admirat peisajul care este foarte frumos și să vezi două clădiri care se degradează în timp.
  • Păcat că i abandonat... 😪
  • Oribil, clădirea este ocupată de niște boschetari, și nu ai unde sa te oprești deși vederea este frumoasa de acolo fiind situata pe un deal. Nu recomand!
  • Frumos de admirat dar un defect major . E un om la paza care A VENIT SA NE ATACE , am pus poza din spate . Acest om a venit linistit sa ne spuna ca avem voie sa facem cate poze vrem iar peurma a intrat prin o usa din spate in conac și a început sa ne sperie sa ne faca sa plecam . Tipa in conac zi trântea . Eu chiar ma m speriat rau pana sa vad ca e el . A venit cu FURCA sa ne spuna ca e interzis sa stam acolo sau sa intram desi usa era larg deschisa .Am si poze in telefon dar nu stiu daca se vad mai jos. Le am pus dar se sterg asa ca daca nu vedeti poze asta este . Imi pare foarte rau ca acest obiectiv frumos si nu chiar asa derapanat a ajuns asa . Aveti grija daca ajungeți pe aici la paznic!!!
15min

Timp mediu de vizitare

*15

Program:

  • Duminică Nonstop
  • Luni Nonstop
  • Marți Nonstop
  • Miercuri Nonstop
  • Joi Nonstop
  • Vineri Nonstop
  • Sâmbătă Nonstop

Adresă și contact:

DJ nr. 402 58-54, sat Hagiești, com. Sinești, jud. Ialomița

    Arată-mi sugestii din Muntenia:

Iți recomandăm în Teleorman următoarele locații :

Parcul Central din Turnu Măgurele

Parcul Central din Turnu Măgurele

Parcul Central din Turnu Măgurele este locul unde aleg să se plimbe cei mai mulți locuitori ai orașului, fiind în același timp și una dintre atracțiile acestuia.

Cetatea medievală Turnu

Cetatea medievală Turnu

Cetatea medievală Turnu este situată în apropierea municipiului Turnu Măgurele.

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliștea-Gumești

Mănăstirea „Sfântul Pantelimon” (27 iulie) din Siliştea-Gumeşti este unul dintre cele mai cunoscute așezăminte monahale pe pe întreg cuprinsul județului Teleorman.

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” (29 iunie) este un alt locaș impozant din Alexandria și datează din prima jumătate a secolului al XIX-lea.

Aria naturală și lacul Suhaia

Aria naturală și lacul Suhaia

Aria naturală și lacul Suhaia formează împreună o adevărată rezervație unde și-au făcut cuib o mulțime de păsări.

Mănăstirea Coșoteni

Mănăstirea Coșoteni

Mănăstirea Coșoteni poartă hramul „Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir” (26 octombrie) și datează din secolul al XVII-lea.

Iți recomandăm în București următoarele locații :

Spectacol la Opera Națională București

Spectacol la Opera Națională București

Opera Națională București a fost ridicată în anul 1953 și reprezintă una dintre instituțiile simbolice ale culturii din capitală.

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc este mai vechi decât Hanul cu tei, fiind construit în 1808 în stilul fortărețelor, în apropiere de Curtea Domnească.

Hanul cu Tei

Hanul cu Tei

Hanul cu Tei este un alt obiectiv specific Bucureștiului de altădată.

Parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu

Parcul Cişmigiu mai este cunoscut și ca Grădina Cișmigiu, fiind unul dintre cele mai distinse și faimoase locuri unde pe vremuri obișnuiau să vină cei înstăriți.

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos

Mănăstirea Stavropoleos se află în Centrul Vechi al Bucureștiului, iar biserica este reprezentativă pentru stilul arhitectural brâncovenesc.

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României

Muzeul Național de Artă al României se numără printre cele mai prestigioase instituții de cultură ale țării, fiind în același timp cel mai mare muzeu de artă din România.